Weer domineert SD Worx in Giro Donne: Moolman-Pasio blijft Vollering en Van der Breggen voor

zaterdag 10 juli 2021 om 16:22
Weer domineert SD Worx in Giro Donne: Moolman-Pasio blijft Vollering en Van der Breggen voor

foto: Cor Vos

Ashleigh Moolman-Pasio heeft de negende etappe in de Giro Donne gewonnen. De Zuid-Afrikaanse renster van SD Worx was al op de voorlaatste beklimming ten aanval getrokken en hield het vol tot de streep. Demi Vollering en Anna van der Breggen werden tweede en derde en onderstreepten zo nog maar eens de dominantie van SD Worx.

Dat Van der Breggen deze Giro Donne gaat winnen, is al even duidelijk. Na haar dubbelslag op Prato Nevoso in de tweede etappe is haar leiderstrui nooit meer echt in de problemen gekomen.

De wereldkampioene kreeg in de laatste bergrit nog een kans om haar aanstaande eindzege een extra keer in de verf te zetten door haar derde ritzege te boeken. De loeisteile slotklim Monte Matajur was een kolfje naar de hand van Van der Breggen en ook ploeggenotes Moolman-Pasio en Vollering.

Voordat de favorieten eraan begonnen, moest het peloton eerst een vroege vlucht met Giorgia Vettorelli, Letizia Borghesi en Asia Zontone terughalen. Geruime tijd reden zij voorop, maar op de voorlaatste klim kwam hun vlucht ten einde.

foto: Cor Vos

Longo-Borghini en Moolman-Pasio in de aanval
Elisa Longo-Borghini en Ashleigh Moolman-Pasio probeerden het daarna. Snel wisten zij een stabiele voorsprong van meer dan twee minuten op het peloton uit te bouwen. Anouska Koster en Soraya Paladin probeerden dat gat nog te dichten, maar kwamen niet meer in de buurt.

Op de slotklim begon hun voorsprong dan eindelijk te dalen. En reed Moolman-Pasio weg bij Longo-Borghini. Die laatste zou met nog vier kilometer te gaan worden bijgehaald door Van der Breggen, Demi Vollering, Elizabeth Deignan en Marta Cavalli, die niet meer bij de Zuid-Afrikaanse renster zouden komen.

Na twee tweede plaatsen kon de renster van SD Worx op de Monte Matajur dan eindelijk het zegegebaar maken, voor haar aanstormende ploeggenotes. In de top van het klassement verandert er niks.

Moolman-Pasio komt als eerste over de streep – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

FritsvanHoefelen 10 juli 2021 om 17:26

Verschil toch wel pijnlijk groot

0
007 10 juli 2021 om 17:38

Nog pijnlijker dat ze inmiddels al een uur gefinisht zijn en dat alleen de 1e 3 bekend zijn….

0
Nils96 10 juli 2021 om 17:48

Alle anderen buiten tijd dan maar?

0
FritsvanHoefelen 10 juli 2021 om 19:13

Bij FirstCycling waren de uitslagen allang bekend. PCS wordt slordig

0
Murcia 10 juli 2021 om 18:09

SD Worx is de rest al heel het seizoen aan het vermoorden. Gaat de komende jaren zelfs met de stoppende Anna en Chantal niet anders worden.

0
Cayolle 10 juli 2021 om 18:35

Mwoah … Denk toch dat als AvV volgend jaar wel de Giro rijdt (en Anna dus niet meer) dat er toch nog wel strijd komt, zeker voor het AK in de Giro en SD-Workx niet zomaar het AK wint. AvdB is, zeker in klimkoersen, toch wel een bepalende factor bij SD-Workx.

0
Cayolle 10 juli 2021 om 18:30

Weer een SD-Works 1-2-3-tje. VdB bepaalt in de klimritten gewoon wie er 1, 2 en 3 worden en ook nog eens het koersverloop.

0
Wheely 10 juli 2021 om 18:57

Dit is toch huilon voor de concurrentie!

0
ZureVla 10 juli 2021 om 20:16

Wat was er nou over het algemeen bij de mannen aan de hand als zulke 123tjes werden gereden? Help me even herinneren.

0
Peet Gute 10 juli 2021 om 21:45

Pijnlijk om te zien, het wordt zo moeilijk om het dameswielrennen als evenwaardig te zien. Is alvast niet goed voor de sport dat één ploeg zo domineert.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone