Wederom goud Lavreysen en Wild bij Wereldbeker Glasgow

zondag 10 november 2019 om 10:11
Wederom goud Lavreysen en Wild bij Wereldbeker Glasgow

foto: Cor Vos

De tweede finaledag van de Wereldbeker baanwielrennen in Glasgow hebben twee nieuwe gouden medailles voor de Nederlandse selectie opgeleverd. Harrie Lavreysen heerste wederom op de sprint, terwijl Kirsten Wild domineerde in het omnium. 

Lavreysen trof in de finale van de sprint zijn landgenoot Jeffrey Hoogland. Lavreysen had de finale van het sprinttoernooi bereikt door in de halve finale Tomihiro Fukaya te kloppen, terwijl Hoogland de betere bleek te zijn van Mateusz Rudyk. In de finale had Lavreysen aan twee manches genoeg om af te rekenen met Hoogland.

Ook Wild deed in Schotland wat er van haar werd verwacht. De Nederlandse baanwielrenster won het omnium voor Olga Zabelinskaya en Annette Edmondson. Wild bleek zowel in de puntenkoers als in de afvalkoers de beste van het pak te zijn.

Niet aan te pas
De overige Nederlanders kwamen er zaterdag niet aan te pas in Glasgow. Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx konden geen rol van betekenis spelen op de keirin, terwijl Roy Pieters en Jan-Willem van Schip dat ook niet deden op de Madison. Amy Pieters eindigde als achtste op de scratch.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair