Wederom Britse zege in Giro d’Italia U23: Matthew Walls is de snelste in Pescia

Wederom Britse zege in Giro d’Italia U23: Matthew Walls is de snelste in Pescia

foto: IsolaPress/Marco Isola en Massimo Fulgenzi

zaterdag 15 juni 2019 om 16:13

Matthew Walls heeft op de derde dag van de Giro d’Italia U23 voor een derde Britse ritzege gezorgd. De 21-jarige coureur was in Pescia de snelste voor Gregorio Ferri en Kaden Groves. Ethan Hayter zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen: de Brit eindigde in dezelfde tijd als zijn winnende ploeggenoot.

Een zwaar begin met een licht einde. Zo liet de tweede etappe in de Giro d’Italia U23 zich het beste omschrijven. Een kolfje naar de hand van rappe mannen die een heuvel kunnen overleven.

Stojnic en Rosati doen dappere poging, maar stranden
De vroege vlucht moest dan wel in het gareel gehouden worden door de ploeg van leider Hayter – en door de andere ploegen met ambities. Deze vroege vlucht, met daarbij Veljko Stojnic en Federico Rosati, vormde zich in het eerste wedstrijduur en reed snel een grote voorsprong bij elkaar. Ook Giacomo Cassara wilde zich bij het leidende duo, maar hij kwam in een chasse patate terecht.

Stojnic en Rosati verdedigden een maximale voorsprong van vijf minuten richting de finish in Pescia. Zij mochten dromen van dagsucces: met nog veertig kilometer te gaan was hun voorsprong namelijk nog drie minuten. Toen het peloton begon te rijden, verdween hun voorsprong echter als sneeuw voor de zon. In de laatste vijftien kilometer volgde een hergroepering waardoor er gesprint ging worden!

Walls wint, Hayter behoudt de leiding
Een late aanval van Inigo Elosigui en Alessandro Covi kon daar geen verandering in brengen. In de straten van Pescia was het Walls die de Italiaan Ferri en de Australiër Groves van zich afhield, waardoor de Britten nog altijd ongeslagen zijn. Hayter behield zonder al te veel problemen zijn leiderstrui

Dit artikel delen:

1 Reactie

bilthoven 15 juni 2019 om 19:03

De nieuwe Cavendish???

Headlines

Materiaalzone

Populair