Warren Barguil toch op het podium: “Een beetje mazzel”

donderdag 14 april 2022 om 10:49
Warren Barguil toch op het podium: “Een beetje mazzel”

foto: Cor Vos

Warren Barguil kwam woensdag als vierde over de streep in de Brabantse Pijl, maar mocht uiteindelijk toch het podium op. Tim Wellens werd namelijk teruggezet naar plek negen, omdat hij in de sprint had afgeweken van zijn lijn. “Het is spijtig voor hem”, zegt Barguil tegen DirectVelo over de Belg van Lotto Soudal.

“Hij (Wellens, red.) stuurde Remco (Evenpoel, red.) bijna de hekken in, ik moest ook remmen toen ik het zag”, kijkt Barguil terug op het incident. “Voor mij is het een beetje mazzel dat ik op het podium sta, maar ik heb niks verkeerd gedaan in de koers. Ik heb gestreden tot het einde.”

In de laatste kilometer was de strijdlust van Barguil inderdaad nog te zien. “Ik ging op achthonderd meter van de streep al aan, want ik wilde niet dat ze van achteren nog aansloten. Zelfs als dat betekende dat ik alles verloor, wilde ik liever verliezen van mijn vluchtgenoten dan van renners die van achteren terugkwamen”, blikt Wawa terug. “Ik ging, maar ze kwamen er weer bij. Toen probeerde ik het in de sprint, maar ik had bijna niets meer in mijn benen. Ik kon Tim niet meer passeren voor de streep. Ik was teleurgesteld om niet derde te eindigen, maar toen opeens…”

Moeite met het gootje
Eerder in de koers had Barguil ook al een paar keer diep moeten gaan. “Op de beklimming met het gootje (de Hertstraat, red.) had ik steeds problemen, omdat ik maar niet in dat gootje kwam. Bij elke passage moest ik een flinke inspanning doen om terug te keren. Zonder de kasseien was het waarschijnlijk anders geweest, maar we moesten het ermee doen. Het was lastig, maar ik ben alsnog blij met het gevoel.

Barguil zal dit weekend trainen in Frankrijk. “Ik moet wat inspanningen doen die wat intensiever zijn. Hopelijk ben ik dan in orde voor de Waalse Pijl komende woensdag”, zegt de Fransman, die de afgelopen twee jaren top-5 reed op de Muur van Huy. In 2020 werd hij vierde, vorig jaar vijfde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Tpinotfan 14 april 2022 om 11:23

Barguil is toch vaak weggezet als iemand die zijn niveau nooit meer haalde na die fantastische tour, maar naar mijn idee bevestigt hij de afgelopen paar jaar toch gewoon een ontzettend sterke renner te zijn die misschien net een beetje tussen wal en schip hangt qua specialismes…. In ieder geval gister echt intens gestreden en niet opgegeven. Mooie renner.

0
odiel 14 april 2022 om 11:30

Beetje mazzel, zeg wel.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 11:58

Geen fan van Barguil, maar ik moet hem hier absoluut kudo’s geven voor zijn wedstrijd. Daar waar op Sporza gezegd werd dat Barguil af en toe even overnam in de achtervolging, was dat toch echt een verkeerde voorstelling van zaken. Dankzij Barguil bleef ook Evenepoel in de wedstrijd.

Wat ik wel verbazingwekkend vond was het grote verschil in techniek in het gootje. Waar de een staand op de pedalen door het gootje ging, was het voor de ander niet breed genoeg. En dat bij profs die niets anders doen dan de hele dag op een fiets zitten.

0
Pizzi 14 april 2022 om 12:21

Vond ’t schitterend om Barguil omhoog te zien harken op het onverharde naast de steentjes, waardoor de toeschouwers een stapje terug moesten doen.

0
Alexander 14 april 2022 om 12:46

Super leuk om iemand zo te zien knokken en steeds weer terug te zien komen. Volledig op de limiet en er echt voor rijden. Wellens ook echt een rare. Die rijdt iedereen bijna de hekken in. Echt bizar dus volkomen terecht heeft Barguil die plek op het podium. Mede dankzij hem gister prachtige koers.

0
Anton van Valouwe 14 april 2022 om 13:58

Hij is het een tijdje kwijt geweest, maar dit seizoen start hij meer dan behoorlijk, van harte!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone