Wanty-Gobert-teammanager Bourlart: “Ooit willen we de stap maken naar de WorldTour”

woensdag 23 januari 2019 om 14:05
Wanty-Gobert-teammanager Bourlart: “Ooit willen we de stap maken naar de WorldTour”

Bourlart (rechts) en Yoann Offredo voor de start van de Tour 2018 - foto: Sirotti

Wanty-Gobert wil in de toekomst graag toetreden tot de WorldTour. Na een goed seizoen – voor het derde jaar achtereen winst in de Europe Tour – en een derde wildcard op rij voor de Tour de France, windt teammanager Jean-François Bourlart er geen doekjes omheen in gesprek met RTBF: “Ik zou liegen als ik zeg dat we dat niet willen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Ook in 2019 is het de doelstelling van Bourlart om de Europe Tour te winnen. De ploeg lijkt dan klaar voor de stap naar de WorldTour. “Er is op dit moment geen plek vrij”, ziet de Belg. “Het is ons voornemen om bovenin mee te blijven draaien in de Europe Tour. Uiteindelijk willen we de stap naar de WorldTour maken. Daarom heten we vanaf nu ook Wanty-Gobert. Daarmee laten we ruimte in de teamnaam voor een extra sponsor, want er is een hoger budget nodig om toe te treden tot de WorldTour. We hebben nu drie keer de Europe Tour gewonnen, dus waarom zouden we de stap naar de WorldTour niet ambiëren?”

Tour opnieuw belangrijk
Met de 25-jarige Guillaume Martin hoopt de teammanager hoge ogen te gooien in de Tour. “Het is speciaal dat deze in Binche passeert, waar het hoofdkantoor van Wanty is. De afgelopen twee jaren hebben we ons in de Tour ook goed laten zien. Maar met iemand als Martin in onze ploeg, mogen we hoger mikken. Hij heeft reeds twee jaar ervaring opgedaan (afgelopen jaar werd hij 21ste in het eindklassement, red.) en groeit nog altijd. We willen komende zomer nog meer onze stempel drukken en waarom zouden we met Guillaume niet eens kunnen kijken hoe ver hij komt in het klassement? Hij mag ambities koesteren.”

Vliegen moet vliegen
Een van de opvallendste transfers van de voorbije winter bij Wanty-Gobert, is de komst van Loïc Vliegen. Bourlart is in zijn nopjes met zijn aanwinst. “We wilden iemand hebben die namens onze ploeg zichtbaar is in de voorjaarsklassiekers. In Loïc hebben we die gevonden. Hij weet dat hij meer verantwoordelijkheid heeft dan bij BMC (zijn vorige ploeg, red.). Hij kan in vele klassiekers zijn mannetje staan. Niet alleen in het Vlaamse werk, want in 2016 werd hij ook al eens negende in de Amstel Gold Race. Hij gaat ook de Tour rijden. Daar moet hij kopman Martin door de lastige, vlakke etappes zien te loodsen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sebas 23 januari 2019 om 17:32

Een van de weinige ploegen die zich jaar op jaar profileren. Van mij mogen ze!

0
Mwielerfan 24 januari 2019 om 00:21

Profileren als slappe hap

0
polke57 24 januari 2019 om 00:58

verleden jaar was vliegen ook al goed bezig, spijtig van zijn domme val in nokere, zie hem dit jaar goed starten vanaf de omloop

0

Headlines

Populair

Materiaalzone