Vuelta-wedstrijd voor vrouwen uitgebreid naar drie dagen

donderdag 21 mei 2020 om 10:28
Vuelta-wedstrijd voor vrouwen uitgebreid naar drie dagen

foto: Cor Vos (archief)

De vrouwenwedstrijd die gekoppeld is aan de Vuelta a España wordt dit jaar uitgebreid. De rittenkoers duurt dit jaar van 6-8 november en krijgt er dus een derde dag bij. Omdat de wedstrijd voor het eerst buiten de regio Madrid komt, wordt afscheid genomen van de naam Madrid Challenge.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Ceratizit Challenge by La Vuelta (met een sponsornaam) sluit dit jaar de ingekorte kalender van de Women’s World Tour af. Organisator Unipublic, onderdeel van de ASO, heeft dus besloten om naast de uitbreiding van het aantal dagen ook buiten de regio Madrid te gaan kijken. Waar precies, dat is nog niet bekend. Binnenkort hoopt de organisatie met een routeplan te komen.

“We leven in heel onzekere tijden, ook in de sport”, reageert organisator Javier Guillen. “De gezondheidscrisis heeft het wielrennen op alle niveaus geraakt. Met dat in gedachten voelen wij ons verantwoordelijk en is het onze verplichting om te doen wat we kunnen doen om de sport te helpen. We geloven in deze wedstrijd en hopen om samen verder te groeien.”

In 2015 werd de Madrid Challenge by La Vuelta voor het eerst georganiseerd. Shelly Olds was de eerste winnares. Jolien D’hoore (2016, 2017), Ellen van Dijk (2018) en Lisa Brennauer (2019) volgden in haar voetsporen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

KnightBiker 21 mei 2020 om 13:42

Goed nieuws, het was al idioot om all die rensters voor slechts 1 (of2) dag naar Madrid te halen. Idem voor La course.

0
koos1 21 mei 2020 om 16:48

Zou mooi zijn als het een beetje afwisseld parcours word. Heuvelrit – tijdrit en sprint in Madrid?

0
vanSpringel 21 mei 2020 om 17:36

Wel voorstander van een rustdag. Dan duurt de totale etappewedstrijd al snel 4 dagen i.p.v. 3.

0
user26964 22 mei 2020 om 11:17

De rensters naar Madrid halen is een kwestie van vliegtickets boeken. Voor de begeleiding is het andere koek, twee volledige rijden in de auto/truck. Lange verplaatsingen hoort een beetje bij het wielrennen. Als je de kalender bekijkt zijn er wel een stuk of vijftien eendaagse koersen buiten de Nederlands/Belgische grens. Het is een vrije keuze voor de rensters en/of begeleiding.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone