Vuelta richt pijlen op Noord-Afrika

vrijdag 19 maart 2010 om 17:30

Amper één jaar na de, overigens zeer succesvolle, Vuelta-start in Nederland, wil de organisatie van de Ronde van Spanje zelfs nog een stap verder gaan in de internationalisering. Volgens Javier Guillén behoort een start in Noord-Afrika zeker tot de mogelijkheden voor de komende jaren. Dat tekende het Spaanse dagblad AS op uit de mond van de Vuelta-organisator.

“We willen graag actief zijn in Noord-Afrika, waar een verschillende mogelijkheden zijn”, vertelt Guillén. “Er heerst namelijk totaal geen wielercultuur in Afrika. Maar we willen niemand het harnas injagen: als we naar Ceuta gaan, moeten we ook Melilla aandoen. En hoe zouden ze daar in Marokko dan mee omgaan?”, verwijst hij naar de twee Spaanse enclaves op Marokkaans grondgebied die niet erkend zijn door Marokko.

De Ronde van Spanje lijkt met dit plan in de voetsporen te zullen treden van de Ronde van Italië. Giro-organisator Angelo Zomegnan heeft de start van de editie van 2012 namelijk toegekend aan Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair