Vuelta-revelatie Chaves tot 2018 bij Orica-GreenEDGE
dinsdag 8 september 2015 om 15:59

Vuelta-revelatie Chaves tot 2018 bij Orica-GreenEDGE

Esteban Chaves rijdt de komende drie jaar voor Orica-GreenEDGE. De Australische formatie maakte vandaag bekend dat de 25-jarige Colombiaanse klimmer tot het einde van 2018 aan de ploeg verbonden blijft.

“Ik voel me erg goed bij dit team. Het is één grote familie”, aldus Chaves. “Deze ploeg gaf mij een grote kans tijdens een moeilijke periode in mijn leven. Ik wil ze daarvoor bedanken door keihard te werken. In drie jaar kan ik naar iets groters toewerken. Ik heb altijd gezegd dat het winnen van de Tour de France mijn grote droom is.”

Chaves rijdt sinds 2014 voor Orica-GreenEDGE. Eerder kwam hij uit voor Colombia-Coldeportes. In februari 2013 brak hij tijdens de Trofeo Laigueglia zijn sleutelbeen, zijn linker slaap, zijn rechter jukbeen, zijn kaakholte en zijn wiggenbeen. Complicaties zorgden ervoor dat hij een streep moest zetten door de rest van zijn seizoen. Tijdens zijn debuutjaar won hij ritten in de Rondes van Californië en Zwitserland. De voorbije weken won Chaves in de Vuelta de etappes naar Caminito del Rey en Sierra de Cazorla. In het algemeen klassement staat hij momenteel zesde op 2:38 van klassementsleider Rodriguez.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
8 september 2015 16:03
Is het nu echt een ronderenner of is hij gewoon niet allround genoeg? Kan wel een typische rittenkaper worden. Ook goed voor klassiekers en korte etappekoersen met veel klimkilometers.
8 september 2015 16:05
@rhohan
Dat ligt er helemaal aan of ie morgen op een kwartier wordt gereden of niet...
8 september 2015 16:10
Voor mij is er maar één Vuelta-revelatie en die komt niet uit Colombia.

On: Kan een geweldige rittenkaper worden op korte steile aankomsten en misschien ook wel een kandidaat voor de Muur van Huy. Ik zie hem nog niet direct een grote ronde winnen.
8 september 2015 16:12
Revelatie? Kom kom, we wisten dat hij dit kon..
8 september 2015 16:19
Wat mij betreft wel een revelatie, in ieder geval voor het eerst dat hij ritten kan winnen in een grote ronde en langer dan een week achter elkaar goed is. Voor deze Vuelta was het toch meer het zoveelste Colombiaanse klimtalentje dat steeds maar niet definitief doorbrak.
8 september 2015 16:32
@Abdoe Hij is net als Dumoulin compleet fris aan de ronde begonnen. Hij heeft Dumoulin bijvoorbeeld nergens echt losgereden en Dumoulin hem bij ritwinst en gisteren ook wel behoorlijk.

Kortom ik denk meer dat het een rittenkaper is, dan een renner voor een drieweeks eindklassement in de Tour. Muur van Huy in de Waalse Pijl zou hem ook moeten kunnen liggen.
8 september 2015 17:09
Moeten we hier alles langs de Dumoulin meetlat leggen. Chaves wint verassend op een mooie manier 2 ritten en lijkt voor het eerst een klassement te rijden. Zit een leuke kop op en is zeker revelatie te noemen.
8 september 2015 17:14
@jw nee het moet niet langs een Dumoulin meetlat, maar je moet wel prestaties in de context zien.
8 september 2015 17:29
Quote:
Voor deze Vuelta was het toch meer het zoveelste Colombiaanse klimtalentje dat steeds maar niet definitief doorbrak.

Dat is deze ronde toch vooral Sergio Henao gebleken. De beloofde topper, die hooguit een subtopper blijkt te zijn
8 september 2015 19:15
Mooie ploeg dat Orica.
8 september 2015 20:30
Henao heb ik nooit echt in geloofd. Die lijkt echt kiezelhard tussen de wal en het schip zijn gevallen met betrekking tot een klassieke- of toch ronderenner te zijn. Uiteraard heeft hij de nodige, diverse pech gehad en kan hij nog een mooie comeback maken.

Chaves vind ik wel meer een man voor puisten, muren, vluchten en ritten dan een echte ronderenner, ik vertrouw dat menneke voor geen meter tegen de klok, morgen maar eens zien. Het zou me niet verbazen mocht Orica hem in AGR/FW/LBL als mede-kopman gebruiken mocht de koers hard zijn en Gerrans/Matthews voor de gesloten variant, iig zou ik hem geen milmeter op kop laten komen 'in dienst van'..
8 september 2015 20:51
Leuk karaktervol bijtertje met een mooie lach. Wil er deze Vuelta er maar niet doorheen zakken in het hooggebergte. Een grote ronde zie ik hem inderdaad niet zo gauw winnen maar hij lijkt vooral geschikt voor het nijdige heuvelwerk. Ik hoop hem nog vaak voor in de koers te zien.

Reacties zijn gesloten.