Vuelta a San Juan gaat door: “Met drie, misschien vier WorldTour-teams”

donderdag 19 november 2020 om 09:55
Vuelta a San Juan gaat door: “Met drie, misschien vier WorldTour-teams”

Remco Evenepoel won de editie van 2020 - foto: Cor Vos

De organisatie van de Vuelta a San Juan is positief gestemd over het doorgaan van de rittenkoers in januari 2021. De Argentijnse ronde wordt van 24-31 januari verreden en krijgt, ondanks de coronasituatie, de nodige profteams aan de start. “Er zullen drie, misschien vier WorldTour-teams en vier of vijf ProTeams meedoen”, zegt koersdirecteur Roberto Amadio.

Door een groot deel van de internationale wedstrijden in Australië is al een streep gezet, maar in Argentinië niet. “De regering van San Juan, de gouverneur en de Minister van Sport willen allemaal dat de Vuelta a San Juan doorgaat, ondanks alle problemen die zich voordoen door de pandemie”, vertelt Amadio aan Tuttobiciweb.

“Gelukkig is het aantal coronabesmettingen in San Juan redelijk laag, omdat het een geïsoleerd deel van het land is. Dat helpt wel om de koers door te laten gaan”, aldus de koersdirecteur. “We willen koers op hoog niveau, want we zijn onderdeel van de UCI ProSeries. Veel ploegen maken nu al plannen voor 2021, ze willen graag koersen. De teams die we benaderen, hebben hun interesse bevestigd.”

Veiligheid
De organisatie mikt op 22 à 23 ploegen aan het vertrek, waaronder dus een groot aantal profteams. Volgens Cyclingnews hebben Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe hun deelname al toegezegd aan de achtdaagse. Er zal in Argentinië gewerkt worden met een strikt coronaprotocol.

Het rittenschema moet nog worden bevestigd, maar de verwachting is dat meerdere etappes beginnen en eindigen op het San Juan Villicum-circuit. Dit is voor de organisatie logistiek goed te regelen en moet ook de renners beschermen. Traditioneel worden ook een korte tijdrit en een bergrit naar Alto Colorado (2.565 meter hoogte) opgenomen in het routeboek.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Barry Batsbak 19 november 2020 om 10:02

REV wint. Saai.

FDJ 19 november 2020 om 10:26

Lekker naar een flut rondje in Argentinië en vervolgens bij terugkomst, midden in je voorbereiding op het seizoen in quarantaine. Lekker handig.

doorak 19 november 2020 om 19:00

Omdat men meer kan gaan testen worden hier en daar nu ook al topsporters vrijgesteld van de quarantaine of hooguit opgezadeld met enkele dagen waarbij bij terugkomst en na een aantal dagen testen verplicht is.

ChefSpijker 19 november 2020 om 23:43

En het is maar de vraag in hoeverre de voorbereiding in Europa ideaal gaat verlopen natuurlijk. Met de reisbeperkingen en hotels die dicht zitten. Misschien hebben de renners die San Juan hebben gereden wel meteen een lekker voorsprongetje voor de koersen die later in het seizoen worden gehouden.

CechRepublic 19 november 2020 om 13:55

Ineos kan met Martinez, Carapaz, Amador, Narvaezr, Henao en Sosa leuk Zuid Amerikaans ploegje opstellen. Moeten ze wel begeleiding over zien te krijgen.

lander luypaert 19 november 2020 om 14:52

Klopt, en Uae met Ardila, Munoz, Gaviria, Richeze en, Molano.

Maillot à Pois 20 november 2020 om 11:17

En als de transfergeruchten kloppen EF ook met Uran, Higuita, Henao, Camargo, Arroyave en Caicedo

Murcia 19 november 2020 om 14:08

Heerlijk op Eurosport hier naar kijken met Traksel en Jan-Hermen die verbaasd zijn dat Oscar Sevilla nog steeds fietst. Voor de meeste ploegen teveel een logistieke nachtmerrie en onzekerheid met Corona nog steeds als dreiging.

doorak 19 november 2020 om 19:03

Is dat zo mbt die dreiging? De Vuelta liet zien dat koersen goed kan.
Plus ook daar de ritten vnl. in het meer dun bevolkte noord westen van Spanje. Regio San Juan is zelfs nog minder bevolkt. Lijkt mij dan toch goed te doen.

Etio 19 november 2020 om 14:50

BORA met Kelderman?

Gunther Leonhardt 20 november 2020 om 10:47

In Suan Juan is het zomer in januari en met die overvloedige zonneschijn zullen weinig mensen last hebben van Covid. Het is alleszins veiliger dan in het donkere Europa te blijven (tenzij je vitamine D neemt, natuurlijk)

Headlines

Materiaalzone

Populair