Vuelta 2023: Juan Ayuso kampt met rugklachten na valpartij
screenshot Eurosport
vrijdag 8 september 2023 om 10:33

Vuelta 2023: Juan Ayuso kampt met rugklachten na valpartij

Juan Ayuso kampt in aanloop naar het zware Vuelta-tweeluik door de Pyreneeën met rugklachten. De klassementsrenner van UAE Emirates gaf na de etappe naar Zaragoza bij Marca aan dat hij hoopt op verbetering, nadat hij woensdag ten val kwam.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij van Ayuso gebeurde woensdag tijdens de neutralisatie van de rit naar La Laguna Negra. Op die klim kon hij uiteindelijk de favorieten volgen en ook in Zaragoza finishte hij in het peloton. Maar de gevolgen van de crash voelt hij nog wel. “De hardste klap was op mijn rug. Maar hoewel mijn rug pijn doet, moet ik nog altijd trappen met mijn benen. Laten we kijken of het minder pijn gaat doen”, vertelde hij daags voor de bergrit naar de Col du Tourmalet.

In het algemeen klassement is de Spanjaard achtste op 2.25 minuut van rode trui Sepp Kuss. Volgens Ayuso gaat de Vuelta nu een nieuwe fase in. “Tot de tijdrit naar Valladolid was het eerste deel en vanaf de Tourmalet zal het een andere wedstrijd zijn”, verwacht hij. “Het zal niet makkelijk worden om Kuss van de troon te stoten. Vrijdag wordt het een zeer tactische etappe, waarin we ons van onze sterkste kant moeten laten zien.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
8 september 2023 11:31
Artikel over Evenepoel -> 100 reacties binnen de 30min van de WF community, waaronder “waarom altijd toch die artikels over Evenepoel” ; Artikel over Ayuso (zeer relevant artikel zelfs!) -> 0 reacties na een uur.
8 september 2023 11:47
@Steven_E
Beetje vreemd verwijt als jezelf in een artikel over Ayuso alleen maar weer over Remco begint. En dus niks over de blessure van deze man. Voelde je kennelijk geen behoefte aan. Voor mij is zijn val en dus de rugklachten erg jammer, ik heb hem stiekem als de grote uitdager naast Remco gezien van TJV. En het herstel van die val kost normaal gesproken die paar procent die je nodig hebt om echt mee te strijden. Maar we gaan het zien deze 2 dagen.
8 september 2023 11:34
Dan zal ik er maar iets over zeggen en meteen duiden:

Ayuso heeft tot op heden 0,0 opvallende uitspraken gedaan en komt (vooralsnog) eveneens niet de positie om in koers zelf de duimschroeven aan te draaien bij de rest. Maar wat niet is kan komen, kijk ook naar de zeer opvallende tour van mede Spaans toptalent Rodriguez in de tour.

Meer on topic : Als ie echt last heeft zal UAE zeker overschakelen op de geweldige Almeida.
8 september 2023 12:21
We zitten vlak voor een van de belangrijkste en ook meest tactische dagen van deze Vuelta. Er is, ondanks een val op woensdag, alle reden om de uitspraken van Ayuso met een korrel zout te nemen.
Rugproblemen kan wel echt een issue worden. Zo'n journalist moet dan eigenlijk wel zo slim zijn om te vragen of het om boven of onderrug gaat, de laatste is waar natuurlijk veel kracht vandaan komt, bovenrug is minder een probleem.
8 september 2023 13:29
Ben benieuwd wat ze bij UAE beslissen mocht Ayuso moeten lossen.
In normale omstandigheden had je daar Vine kunnen bijzetten in steun, maar die zit al thuis.
Tenzij Novak of FFB wonderbenen hebben, zitten ze bij UAE dus met een dilemma: Laten ze hun wonderkind alleen verder spartelen met het risico dat hij volledig kapseist, of offeren ze Soler op, die er ook nog erg goed voorstaat, maar in principe geen kandidaat is voor eindwinst.
8 september 2023 11:43
Je fietst wel degelijk met je rug, hoewel die niet de trappers raakr uiteraard. Een pijnlijke rug maakt het moeilijk om kracht te zetten. Ik verwacht net als RV een switch naar kopmanschap almeida met bescherming van soler zolang die er tussen staat. In die zin berooft ayuso met zijn uitspraak uae van een tactiek waarin ze hem gebruiken om tjv en evenepoel uit de tent te lokken, niet zo slim dus...
8 september 2023 14:26
Heeft Ayuso zijn rentree dit jaar niet al vaak moeten uitstellen door een rugblessure?

Edit: was een peesontsteking

Reacties zijn gesloten.