Vuelta 2022: Steff Cras is na val eerste opgever, drie botbreuken
foto: Cor Vos
zaterdag 20 augustus 2022 om 19:10

Vuelta 2022: Steff Cras is na val eerste opgever, drie botbreuken

Update Voor Steff Cras zit de Vuelta a España 2022 erop. De 26-jarige Belg kwam tijdens de tweede etappe, op een kleine twintig kilometer van de streep, ten val en was zwaar gehavend. Hij kon zijn weg niet vervolgen.

Bij de val, die gebeurde in aanloop naar de tussensprint op Vliegbasis Soesterberg, waren ook Wout Poels en Cras’ ploeggenoot Kamil Malecki betrokken. De Nederlander en de Pool stapten weer op, maar Cras bleef liggen. Niet veel later kwam het nieuws dat hij uit de wedstrijd was gestapt. Het is nog niet duidelijk welke blessures Cras precies heeft opgelopen.

Update (19.10 uur)

Cras heeft bij zijn val drie breuken opgelopen. Dat meldt Lotto Soudal op sociale media. Het gaat om een gebroken rechter elleboog, linker pink en scaphoid, het scheepsvormige polsbotje.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
Zag er niet goed uit, hopelijk valt het mee!
20 augustus 2022 17:35
Lotto meteen de beste renner kwijt …
  20 augustus 2022 18:20
  Goh eigenlijk hebben ze meer aan een ritwinst van Van Gils dan een 15de plek van Cras qua punten natuurlijk.
  20 augustus 2022 19:15
  Zelfs voor Lotto draait het leven niet alleen op punten. En Crass had net zo veel of weinig kans op ritwinst als Van Gils.
  20 augustus 2022 19:19
  De kans dat Van Gils hier een etappe wint is echt héél klein hé. De kans dat Cras rond de 15e plaats eindigde en dus een mooi aantal punten scoorde veel groter. Heel zuur voor Lotto en Cras zelf natuurlijk. Heeft zijn laatste wedstrijd voor Lotto dus al gereden.
  20 augustus 2022 20:21
  Wie dacht dat Bouwman een etappe + bergtrui ging winnen in de Giro? Of dat Ted King in 19, 2 ritten ging winnen? Met zijn spurt heeft hij altijd kans als de ontsnapping tot het eind draagt
  20 augustus 2022 20:34
  Sure, maar dat er een kans is maakt hem nog niet net zo groot als de kans van Cras op een top vijftien was.
  20 augustus 2022 21:00
  Das waar en 60 p was ook beter dan niks.
20 augustus 2022 17:52
ik heb het al gezegd: ergens zit iemand met een voodoo popppen van lotto-renners te spelen ... wat een tegenvaller alweer
  20 augustus 2022 19:19
  Het is wel heel opvallend het laatste anderhalf jaar ja.
  20 augustus 2022 20:25
  Hebben ze al zoveel pech gehad dan? Ik kan me enkel Ewan voor de geest halen, en dat was al 2x z’n eigen schuld. En dan z’n corona natuurlijk voor Milaan-Sanremo, daar kon ie niets aan doen.
  20 augustus 2022 20:31
  Bekijk Vermeersch zijn voorjaar maar eens, die alleen al had meer pech dan Arkea en Intermarché samen. En als je beste renner (Ewan) verstek moet geven voor de enige grote koers waarin hij kans maakt (MS) telt dat ook wel door.
  20 augustus 2022 20:35
  Wellens die ziek wordt terwijl hij in supervorm verkeerd net voor de Omloop en Strade. Campenaerts die zijn rib breekt, Vermeersch die in zowat elke klassieker op een cruciaal moment de grond kust (ok, je kan zeggen als het zo vaak gebeurt dat het niet enkel pech is), Kron die valt in de Amstel en Brabantse en dan nog eens ziek wordt voor de Waalse en LBL (Van Gils ook), Ewan die 3 klassiekers mist door ziekte en dan nog eens enkele keren hard valt (Giro kun je zeggen eigen fout, in de Tour niet), Wellens die Covid krijgt waardoor hij na de Tour geen punten kan pakken, nu Cras. Ik vergeet er waarschijnlijk nog, maar je kunt toch zeggen dat ze heel veel pech hebben. Veel pech, maar het is natuurlijk vooral Ewans dramajaar dat sporen heeft nagelaten.

  Israel overigens ook. De hoeveelheid ziekte dat die hebben gehad in het voorjaar is ook niet echt normaal. Die konden nauwelijks een ploeg opstellen.
  20 augustus 2022 20:35
  @Steven_E net als bij fans van andere ploegen wordt pech van hun eigen ploeg altijd sterk overdreven. Ga er maar vanuit dat over het hele jaar genomen elke ploeg even veel pech heeft. Ook voor Lotto Soudal geldt dat ze gigantisch veel wedstrijden bliven rijden dus zoveel geblesseerden kunnen ze nu ook weer niet hebben.
  20 augustus 2022 21:44
  @samamba @vinyakka ik heb hier al eerder het rijtje van Jumbo Visma gegeven. Vooruit nog een keer (Hofstede GP denain enkel breuk op 3 plekken), (Vader Baskenland crash hele jaar uitgeschakeld), (Dekker Valencia meerdere blessures na val in ravijn en meerdere blessures na val in Burgos), (Van der Sande E3 complexe breuk elleboog), (Foss Valencia gebroken sleutelbeen, blessures na val in Settimana, trainingsongeval waardoor hij Vuelta mist), (Benoot val in Strade open kniewond, val in Tour en breuk nekwervel na trainingsongeval), (Bouwman polsbreuk door trainingsongeval en mist Vuelta door knieklachten), (Van Aert mist Ronde van Vlaanderen en Amstel door Corona), (Roglic mist Waalse Pijl en LBL door knieklachten, val in Tour rugklachten), (Kruijswijk schouderbreuk Tour), (Kooij diepe snijwond ronde van Hongarije), (JV uit Ronde van Zwitserland ivm 3/4 renners Corona). Dit naast de gebruikelijke valpartijen waardoor renners wedstrijden hebben moeten staken. Tuurlijk heeft Lotto Soudal ook veel pech gevallen maar ga niet beweren dat Lotto Soudal uitzonderlijk is.
  20 augustus 2022 22:38
  Ik snap echt niet wat je hier mee wilt bewijzen? Het lijkt eerder op moeilijk doen om moeilijk te doen. Jumbo Visma is één van de beste ploegen ter wereld, met een budget 3x zo hoog als dat van Lotto Soudal. Die kunnen die dingen nu eenmaal opvangen, Lotto niet. Daarbij zijn de helft van de zaken die jij aanhaalt over jongens die niet eens bij de tien beste renners van JV behoren (Ik begin ook niet over Drizners, De Buyst, Malecki, Sweeny, etc.) . Punt is dat LTS wel heel wat meer pech heeft gehad dan bepaalde van hun concurrenten, bijvoorbeeld Cofidis en Arkea. Ik haalde al aan dat Israel minstens even veel pech heeft gehad. Movistar heeft hier en daar ook wel wat pech gehad, maar hun falen heeft vooral te maken met de vreselijke daalcapaciteiten van Mas en het een slecht programma om punten te scoren (te laat gedaan wat ze nu met Aranburu en Garcia Cortina doen).
  20 augustus 2022 22:48
  Was er niet een topic een maandje terug over hoeveel pech QSA dit jaar tot nu toe had? De pech van Lotto is dit jaar dat ze koste wat het kost hun WT status willen behouden maar de ploegleiders vreselijke fouten hebben gemaakt met oa Degenkolb en Gilbert de afgelopen 3 jaar. Daarom worden zulke incidenten zo breed uitgemeten bij bepaalde groepen. Een kat in het nauw maakt nou eenmaal rare sprongen.
  20 augustus 2022 22:48
  @Samamba Hier wordt gesproken over Voodoo poppen en dat het bij Lotto Soudal zo extreem is. Dit zal reuze meevallen tov de andere degradatie kandidaten. Jij weet het van de Lotto Soudal renners omdat jij deze ploeg volgt en over deze ploeg zijn blessures in de Belgische media geschreven wordt. Ook voor mij geldt dat ik vooral de JV blessures weet, maar ik weet zo goed als zeker dat EF ook veel pech heeft gehad dit jaar
  20 augustus 2022 23:44
  Jij doet dus met andere woorden alsof ik enkel van LTS weet of ze al dan niet pech gehad hebben, terwijl ik in mijn eerste reactie al meteen aanhaalde dat Israel zeker niet moest onder doen. Beetje vreemde reactie van jou dus gewoon. Compleet onnodig ook. Iemand vroeg naar de pech die LTS al gehad had, er werd op gereageerd. Jij moest dan even onnozel gaan doen.
20 augustus 2022 20:38
3 botbreuken, kwestie van het gemmidelde, zijnde 1 breuk per koersdag, vooral niet te laten zakken… waanzin is het geworden…

Reacties zijn gesloten.