Vuelta 2022: Primoz Roglic slaat dubbelslag in Laguardia

dinsdag 23 augustus 2022 om 17:26
Vuelta 2022: Primoz Roglic slaat dubbelslag in Laguardia

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft de vierde rit van de Vuelta a España gewonnen. Op de oplopende aankomst in Laguardia was de Sloveense kopman van Jumbo-Visma de sterkste. Hij klopte Mads Pedersen van Trek-Segafredo, die zich tevreden moest stellen met de tweede plaats. Enric Mas kwam als derde over de streep. Roglič nam tevens de rode trui over van zijn ploegmaat Edoardo Affini.

Na drie etappes in Nederland, reisde de karavaan de voorbije dagen af naar Spanje om daar de Vuelta a España voort te zetten. De 152,5 kilometer vierde etappe ging van Vitoria-Gasteiz naar Laguardia. In het begin van de wedstrijd kwam een kopgroep van zes tot stand. Alexey Lutsenko van Astana Qazaqstan en Alessandro De Marchi (Israel-Premier Tech) gaven de aanzet en daarna haakten James Shaw (EF-EasyPost), Jarrad Drizners (Lotto Soudal), Ander Okamika (Burgos-BH) en Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) aan.

foto: Cor Vos

Een tegenaanval van bergtrui Julius van den Berg (EF-EasyPost), Jetse Bol (Burgos-BH) en Xabier Azparren (Euskaltel-Euskadi) had het eerder niet gehaald. Toen de kopgroep van zes eenmaal was gevormd, nam het peloton gas terug. Jumbo-Visma, de ploeg van rode trui Edoardo Affini, nam in de achtervolging het initiatief, samen met BORA-hansgrohe. Bou won na 61,9 kilometer de eerste bergsprint van de dag, op de Puerto de Opakua, en met de vijf punten die hij daar verdiende, ging hij virtueel aan de leiding van het bergklassement.

Jumbo-Visma houdt vluchters binnen schootsafstand
Jumbo-Visma hield de riem strak, waardoor de kopgroep niet meer dan drie minuten voorsprong pakte. Door het hoge tempo brak het peloton op 75 kilometer van de finish, waarbij bergtrui Van den Berg, Domenico Pozzovivo (Intermarché), Thomas De Gendt (Lotto Soudal) en Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) achteropraakten. Enkele kilometers later was Okamiko de eerste vluchter die uit de kopgroep moest lossen. Met nog zestig kilometer te rijden was de voorsprong van de vijf overgebleven vluchters geslonken tot een minuut.

foto: Cor Vos

Drizners en Bou werden er op 53 kilometer van de finish eveneens af gereden, waardoor alleen Lutsenko, Shaw en De Marchi vooraan overbleven. Tien kilometer verder versnelde het peloton, waardoor het gat werd teruggebracht tot twintig seconden. De drie vluchters bereikten nog wel als eerste drie de tussensprint op 34 kilometer van de streep, maar werden dan ingerekend. De sprint van het peloton werd gewonnen door Mads Pedersen, die Sam Bennett, winnaar van de twee ritten in lijn in Nederland, voorbleef.

Een compleet peloton begon dan aan de beklimming van de Puerto de Herrera, de tweede klim van de dag. Daar moest rodetruidrager Affini lossen, nadat hij zich eerder in de wedstrijd had weggecijferd voor zijn ploeg. Het peloton dunde op de klim stevig uit, terwijl Trek-Segafredo een stevig tempo oplegde. Vlak voor de top versnelde Julian Alaphilippe. Primož Roglič reageerde en kwam als eerste boven; de Sloveen pakte niet alleen bergpunten maar ook drie bonificaties. Na de klim trok Quick-Step Alpha Vinyl hard door om daarmee de rest onder druk te zetten.

Uitgedund peloton begint aan punch-aankomst
Vincenzo Nibali probeerde op zeven kilometer van de streep weg te rijden. Er waren verschillende versnellingen in het peloton, maar een uitgedund peloton bleef bij elkaar tot de oplopende laatste kilometer naar de finish. Trek-Segafredo werkte hard om Mads Pedersen zo goed mogelijk naar voren te brengen. De Deen werd echter overvleugeld door Primož Roglič. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma beschikte over het beste eindschot en pakte de ritzege. Bovendien nam hij de rode leiderstrui over van zijn ploegmaat Affini.

Dit artikel delen:

126 Reacties

vevie 23 augustus 2022 om 17:30

Primoz weer heel sterk. Zoals verwacht. Mooi! Gaat een leuke Vuelta worden met heel veel mannen die dicht in de buurt zitten qua niveau.

0
Tony 23 augustus 2022 om 17:38

Wat is Primoz toch een prachtige renner om naar te kijken….

0
Wheely 23 augustus 2022 om 17:38

Het echte werk moet nog beginnen maar Carapaz en Evenepoel staan nu al wel een halve minuut achter. De rest al bijna een minuut. Ineos heeft nog wel Sivakov en Hart iets korter, die kunnen gaan spelen!

0
vevie 23 augustus 2022 om 17:40

Zou mooi zijn, Wheely. Dat ze proberen wat Jumbo deed bij Pogacar. Dat soort koersen willen we zien.

0
FDJ 23 augustus 2022 om 18:25

Ik zie in Sivakov en Hart niet direct twee concurrenten. Het zal van Carapaz moeten komen die nu al 0.33 achter staat en er op dag 10 nog eens 31 kilometer tijdrit achteraan en er bovenop krijgt. Carapaz is nooit de man van de grote verschillen geweest dus dat gaat als Primoz in orde is al lastig zat worden. En deze aankomst was toch ook wel wat voor Carapaz, maar hij verliest gewoon 7 seconden.

0
Al Phila 23 augustus 2022 om 19:08

Onderweg en op het einde samen ook nog 13 seconden gepakt. Niet verkeerd, je zal ze maar te kort komen op het einde….

0
Steven_E 23 augustus 2022 om 17:30

Dit zullen we dan maar normaal vinden zeker.

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 17:34

Wie had jij vooraf opgeschreven voor deze etappe? Evenepoel of wat?

0
Dikke Vrouw 23 augustus 2022 om 17:35

Hoe bedoelt u ?

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 17:36

Heerlijk, de eerste gefrustreerde opmerking bij reactie 2

0
Steven_E 23 augustus 2022 om 17:37

Iemand die net wat wervels gebroken had en pas 2-3 weken weer buiten fietst, die wint. Ofwel is de blessure overroepen, ofwel is er over-ijverig gebruik gemaakt van TUE’s.

0
de nieuweMerckx 23 augustus 2022 om 17:40

Ze deden een Van Aert. Die had ook een knieblessure net voor de tour.

0
KevinK1986 23 augustus 2022 om 17:42

So be it, naast dat het de meest getalenteerde renner van de ronde is, ook de renner met de beste mentaliteit.
Laat bij een tegenslag nooit zijn hoofd zakken. Voor deze renner kun je niks dan respect hebben.
Of hij de beste renner in deze ronde is, moet nog blijken.. maar de voortekenen zijn er

0
Steven_E 23 augustus 2022 om 17:45

Ik kan best respect hebben voor Roglic, maar dat hoef jij mij niet op te leggen hoor :-)
Van die zinsconstructies als “je kan niet anders dan” gevolgd door iets subjectiefs, daar heb ik het niet zo voor. Laat ieder maar voor zichzelf uitmaken wat hij wil.
De vergelijking tussen Van Aert voor de Tour en Roglic nu loopt ook mank: Van Aert moest even rusten om overbelasting te voorkomen, terwijl Roglic in bed gekluisterd lag. En verder doet vooral Pedersen hier een Van Aertje: 3x op rij 2e!

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 17:46

En van wie heb je gehoord dat hij wervels gebroken heeft?
Van Roglic zelf of van de ploeg?

0
Guushovd 23 augustus 2022 om 17:48

Tegenwoordig noemen een scheurtje in een bot al snel een breuk. Ja, dat moet herstellen en belemmerd, maar het is niet dat hij een maand in een korset op de bank heeft gezeten.

Maar ik wil eigenlijk als mensen het woord ongeloofwaardig gebruiken ook graag horen waar ze iemand dan verdenken. Want nu is het zo dat iedere keer als iemand beter is als een ander er mensen roepen dat het ongeloofwaardig is. Dat lijkt me een moeilijke manier om naar topsport te kijken want, hier komt ie: er is altijd iemand de beste, dus je kan dat argument (in welke vorm dan ook) altijd gebruiken.

0
Steven_E 23 augustus 2022 om 18:23

Ik zelf ben zeker geen fan van de term “ongeloofwaardig”, want er moet inderdaad altijd iemand de beste zijn. Maar mijn comment was eerder bedoeld richting het selectief verdacht maken van renners / teams door vele WF’ers. Als er dan een renner is die quasi zonder voorbereiding de rest (waarvan er velen al maanden hier naartoe werken) belachelijk maakt, dan worden daar ineens geen vragen bij gesteld.
En verder ken ik het wereldje intussen wel een beetje om te weten dat TUEs soms wel eens overmatig gebruikt worden (ik weiger “misbruikt” te zeggen) wanneer renners uit roulatie zijn door een blessure.

0
Guushovd 23 augustus 2022 om 18:37

Oké, je concretiseert het in ieder geval naar de TUE’s. Roglic heeft in de tour nog een week doorgereden met zijn breukjes. Hij zal dus ook erna redelijk snel weer in training in kunnen zijn gegaan. Ik vind dan de tijd tussen het afstappen in de tour en nu genoeg om te veronderstellen dat zo’n klasbak dit weer kan.

Betekent niet dat ik zeker weet dat hij of wie dan ook helemaal schoon is in het wielrennen, ik heb de jaren negentig meegemaakt. Maar pure speculaties betekenen niets wat mij betreft.

0
Deel Koeper 23 augustus 2022 om 18:39

Tuurlijk wel zo dat de insinuaties van het scherm zouden druipen indien eender welke andere ploeg kwam aanzetten met een “vandaag krijgt renner X het rood… en morgen geven we ’t even aan renner Y….. en overmorgen is het voor de immer sympathieke renner Z…. en dan komt pas de echte kopman om de rest even op een hoopje te rijden” sprookje.

0
Panache 23 augustus 2022 om 18:39

TUE’s zijn toch openbaar tegenwoordig?

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 18:40

Maar jij doet nu dan toch ook mee aan dat selectief verdacht maken van een bepaalde renner?

Lijkt me sowieso geen fijne manier van wielrennen kijken als dat steeds in je achterhoofd meespeelt.

Tuurlijk, ik weet ook wel wat er in het verleden allemaal gespeeld heeft.

Maar – en noem me gerust naïef – ik kijk liever nu gewoon naar mooie koers om me eventueel over 10 jaar dan maar bekocht te voelen.

@Deel: ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar ik had het ook bij andere teams mooi gevonden als ze op deze manier hun knechten hadden beloond voor bewezen diensten.

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 18:49

Ik zit niet op Steven E’s spoor (denk dat Roglic nog met enige reserve de tour uitgehaald is) maar ben wel van mening dat zijn geluid prima op een discussiesite over wielrennen thuishoort.

0
Guushovd 23 augustus 2022 om 20:10

@Romans, eens met het feit dat de discussie hier thuis hoort, maar op basis van alleen prestaties en speculatie kan er niets mee. Ik heb iets nodig dat echt wijst naar overtredingen.

0
Apemantus 23 augustus 2022 om 17:31

Reed rond in de kopgroep als een absolute heerser.

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 17:31

Masterclass van Roglic natuurlijk weer. Geen spektakelkoers maar puur op kracht wederom de beste. Zo’n finish schreeuwt ook om innovatie en transpondermetingen ipv het per gaatje te doen want dit is allemaal gewoon tijd dat je er sneller over doet dan de rest.

Mas erg goed voor deze discipline, Hindley gaat duidelijk overal gewoon het wiel houden en iedereen pogen dood te rijden op de Sierra Nevada, REVKET was beter in de finale niet bezig geweest met Flip, achteraf.

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 18:15

Uiteindelijk hoeft Roglic hier geen spektakel te maken. Beste scenario is eigenlijk het scenario van vandaag. Maximaal resultaat met minimale inspanning.

0
Angelo Pauwels 23 augustus 2022 om 17:31

Misschien gaat Roglic nu koersen zoals Pogi, sterk in het begin maar dan wegzakken.

0
Gebruikersnaam 23 augustus 2022 om 17:39

Als Roglic dus eigenlijk, die is al vaker krampachtig een slotweek doorgeworsteld dan Pogacar.

0
YogiBear 23 augustus 2022 om 17:32

Goed gedaan. Mocht blijken dat de voorbereiding toch te beperkt was, kun je maar beter een etappezege op zak hebben.

0
Steve De Wolf 23 augustus 2022 om 17:36

Je hebt gelijk. Zo had ik het nog niet bekeken. Slim.

0
Poeksel 23 augustus 2022 om 17:39

Twee zelfs ;)

0
baukeingeel 23 augustus 2022 om 17:32

Jose heeft het niet op Roglic hè: “De rugproblemen zijn wel weg, als die er al waren.”

0
aru123 23 augustus 2022 om 17:40

Jose is een eng mannetje met bijzonder weinig respect voor de mens primoz roglic

1
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 18:34

Ik hoop dat Jose wat doet met de feedback hier.

Want hoe hij vandaag bezig was kon echt niet. Bovendien lijkt hij steeds verder te radicaliseren. Eerst was het nog het niet knechten voor Van Aert waar hij niet over uitgepraat raakte, inmiddels is het al het veinzen van blessures en het bewust in de steek laten van de tourploeg voor eigen gewin.

Ik mag hopen dat hij binnenkort weer normaal gaat doen. Anders mag hij van mij heel snel Wuyts achterna richting de uitgang.

1
Murcia 23 augustus 2022 om 19:12

José heeft wel degelijk iets tegen Roglic,of dit puur vanwege het WK in 2020 is weet ik niet maar het steekt altijd de kop op. Mooi voorbeeld was in de Touretappe naar de Granon toen Renaat aandacht vroeg voor de rol die Primoz had gespeeld in het kraken van Pogacar, daar wilde hij niks van weten en werd zelfs ronduit narrig. Als je het overduidelijke niet wilt zien is er sprake van een antipathie. Bij Renaat merk je daar zo goed als niks van en bij Wuyts was het vooral gerelateerd aan het WK en het vermeende onrecht voor zijn crush Wout maar daarna kon hij weer respect opbrengen voor Primoz. Bij José gaat dat er niet meer komen, vind ik jammer.

1
wielerlover 23 augustus 2022 om 17:44

Renaat dan duidelijk wel: Die rugblessure was er zeker

0
KevinK1986 23 augustus 2022 om 17:45

José kan het niet hebben als “zijn Quick Step” met oogappeltje Remco verdiend klop krijgen. Geloof maar dat Primoz evenhard heeft geknokt om in orde te zijn als 3 kwart!
Eet een frietje Mayo, frikandelletje en door naar morgen!

0
fietsvriend 23 augustus 2022 om 17:51

Ik heb geen Sporza maar is Jose ook zo stekelig richting Pogacar?

0
Deel Koeper 23 augustus 2022 om 17:54

De Cauwer heeft oogappeltjes, maar daar zit Evenepoel niet bij.

En denk dat hij ook meer genegenheid voelt voor Lotto en Intermarché dan voor Quickstep.

0
RLM 23 augustus 2022 om 17:59

Ja, dat getwijfel over zijn rug was vrij onnozel. Ik luister graag naar hem maar over het algemeen zijn ze bij de Belgische media echt te streng voor Roglic

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 18:01

Dat idee heb ik ook Deel Koeper.

Die opmerking ‘als hij die al heeft gehad’ vond ik ook wat overdreven, maar verder heb ik nooit de indruk gehad dat José het specifiek tegen Roglic heeft.

0
ChefSpijker 23 augustus 2022 om 18:21

Zelf niet gehoord dus geen idee hoe de ondertoon was, maar zo'n cynische reactie is ook weer niet heel gek toch? Als Jumbo anderhalve week geleden nog communiceert dat het niet eens zeker is dat Roglic kan starten en vervolgens meteen vanaf de eerste meter weer op de dominante Roglic van de afgelopen Vuelta's lijkt. Eerst Wout met z'n knie voor de Tour en nu Roglic. Of eigenlijk Wout ook al voor Roubaix. Dat ie daar zou knechten want hij zou zelf toch niet goed genoeg zijn…

Het is ook niet alleen De Cauwer, je zult een Kroon niet horen afgeven op Roglic vandaag (geen idee of De Cauwer dat dus wel deed), maar die haalde zaterdag ook al aan dat hij niet snapt waarom Jumbo zulke rookgordijnen ophangt. Hebben ze niet nodig als zo'n grote ploeg.

0
wielerlover 23 augustus 2022 om 19:03

@ChefSpijker, bedankt voor wat rede in deze chat. De ondertoon leek mij vrij normaal.

0
VerstandOpNul 23 augustus 2022 om 19:27

Gewoon wat ongelukkig uitgedrukt.. een bijzinnetje.. ik weet niet of we daar nou allerlei diepgewortelde gevoelens van aversie achter moeten zoeken..

0
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 20:19

José is een kenner.

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 20:23

Volgens mij denkt de Cauwer dat Roglic uit de tour gehaald heeft terwijl deze als het moest nog doorgekund had. Resultaat meer werk voor van Aert dat hij kennelijk als doodzonde ziet.

Het eerste neig ik hem in te volgen maar het tweede niet, destijds met het WK/OS was een regelrechte farce hoe de Belgen zaten te zeuren, onnavolgbaar.

0
kleomantre 23 augustus 2022 om 21:35

En dan heeft nog niemand opgemerkt hoe Jose ook achteraf nog even moest benadrukken dat Roglic dat gezwieper beter achterwege kan laten. De wijze waarop hij dat zei, deed mij ook vermoeden dat hij geen fan is. Ook hier, zoals hierboven al beschreven werd, corrigeerde Renaat dat hij van anderen ook kwakken en zwiepers had gezien in de slotkilometers.

0
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 21:40

Precies, die Roglic is een stuurman die amper zijn gelijke kent in het peloton. Denk dat die wel weet hoe hij moet laveren hoor José.

0
makkelijk 23 augustus 2022 om 22:07

Jose heeft het niet op wie dan ook het absolute en onvoorwaardelijke kopmanschap van Wout Messias van Aert een strobreed in de weg zou kunnen leggen in welke koers dan ook.

0
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 22:11

Wist je dat José bv. veel meer VDP-fan dan Wout-fan is, vanwege zijn vriendschap met Adrianus? Ik gok: neen.

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 22:59

Als je alle commentaren van Jose van de laatste tijd op een rijtje zet, dan is toch echt wel duidelijk dat hij weinig op heeft met Roglic. Wie dat niet hoort is stokdoof.

Zou dat nog altijd de boosheid van het WK zijn? Ik hoop dat De Cauwer daar snel overheen stapt. Ik heb hem altijd goed gepruimd, maar hij gaat op deze manier Wuyts achterna.

0
Mooie Sjors 23 augustus 2022 om 23:20

De Cauwer die danig veel moeite heeft met een wedstrijd van 2 jaar geleden dat hij nu Roglic langzaam wil kapotmaken? Mag ik dat een beetje een gek idee vinden? Toch niet zo’n rare stelling dat Roglic misschien niet de ploegspeler extraordinaire is die de Jumbo fans er graag van maken maar in de Tour zijn eigen succes in Spanje voorop heeft gesteld? Zegt De Cauwer dat uit wrok? Is het haat omdat Van Aert geen wk is geworden? Zou De Cauwer dat zo vreselijk zwaar op de maag liggen? Of draait hij al wat langer in het wielerwereldje mee en heeft hij er misschien wat meer kijk op dan de super fans?

0
Emergo 24 augustus 2022 om 11:50

“Roglic kapot maken” What a joke. Ik denk niet dat Roglic ook maar 1 seconde wakker ligt van wat de Cauwer zegt. Ik betwijfel zelfs of hij ooit van de Cauwer gehoord heeft,

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 17:33

Roglic overduidelijk de sterkste vandaag. Je zag hem in de laatste km’s steeds heel goed in positie zitten.

EN overduidelijk dat De Cauwer daar niet zo goed tegen kan. Kijk de laatste km terug en luister naar het tenenkrommend commentaar. “hij doet een Roglicje” als hij ergens tussen wringt. En “hij komt heel erg goed terug van zijn blessure… als hij al ooit geblesseerd is geweest”.

Hier op WF lig je er als anonieme flitser af bij suggesties over doping. Maar blijkbaar mag die ouwe zeursok wel vanalles over de antenne flitsen over zogenaamde blessures en dat soort dingen….

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 17:35

Je ligt er helemaal niet af bij dopinggezeur hier. Er zijn er zelfs die 1 jaar+ ongestraft mogen jammeren over nooit gevonden finalebidons.

0
Alfons Haavers 23 augustus 2022 om 17:37

“hij komt heel erg goed terug van zijn blessure… als hij al ooit geblesseerd is geweest”.

Komt bij jou een andere José De Cauwer binnen in la bella Italia?

0
Tony 23 augustus 2022 om 17:40

Ja,de Belgen hebben moeite met de overmacht van de Nederlandse ploegen. Mannen en vrouwen….

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 17:43

In mijn dorpskerk komt nu weer een hoop gedoe binnen van hoeheetie en De Cauwer over de zogenaamde blessure, navraag doen bij de dokter, ernaar moeten vragen door de reporter, etc.

Ik weet niet welk verhaal er tot bij jou onder je steen doordringt….

0
Marlin 23 augustus 2022 om 17:57

Als Roglic inderdaad nek- of rugwervels zou gebroken hebben, dan zou hij zes weken later niet op kop van de Vuelta staan. Dus gerede twijfels. De ploeg heeft zich nooit duidelijk over de aard van de blessures uitgesproken. Het lijkt me dan ook dat Roglic wel degelijk kneuzingen had, na zijn val tijdens de kasseienrit. Hij kon het nadien niet opbrengen om de hele Tour voor de ploeg te werken, eenmaal hij wist dat hij voor de eindoverwinning niet meer in aanmerking kwam. De voorbereiding van Roglic op de Vuelta begon dus de dag dat hij niet meer van start ging in de Tour. Dat is zijn volste recht, zeker als de ploeg daarmee instemt. Maar speel dan open kaart, en hang dan weken de gebrekkige niet uit.

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 18:04

TJV bepaalt natuurlijk zelf wel of en wat ze communiceren over de aard van letsel bij 1 van hun werknemers.

Ze zijn daar ‘simpele reageerders op een wielersite’ echt 0,0 verschuldigd, hoe jammer dat voor ons soms ook is.

0
RLM 23 augustus 2022 om 18:08

@Tony dat heeft er niets mee te maken. Het is echt vooral Roglic, waarschijnlijk door dat WK van 2020, wat ik nog steeds geen reden vind om hem compeet af te branden.

0
Alfons Haavers 23 augustus 2022 om 17:33

Vorm lijkt nog wel mee te vallen voor iemand die nog maar net uit de doden is opgestaan. ;-) Wat een gemak.

Alaphilippe duidelijk nog niet op snee. Zei het hier eerder al, maar dat wordt een race tegen de tijd om nog in absolute topconditie richting WK af te zakken.

0
Dikke Vrouw 23 augustus 2022 om 17:34

Boem rogola ! Wat is ie sterk ,heerlijk toch dit ! Is het eigelijk ooit gebeurt 4 dagen na mekaar een andere renner van dezelfde equipe in de trui ??

0
sus 23 augustus 2022 om 19:15

Waarschijnlijk wel maar welke ronde begint er nog met een ploegentijdrit?
Maar blijft een mooie prestatie natuurlijk

0
Gibo 23 augustus 2022 om 17:34

Doet hier wel een zaakje hoor, neemt 20 seconden op veel van de klassementsrenners. Velen staan al op 50+ seconden

0
Steve De Wolf 23 augustus 2022 om 17:34

Zoals verwacht sterk in een korte punch. Gewoonweg prachtig! Maar voor de herstellende Roglic zal het in deze ronde toch doseren worden.

Geen tijdsverschillen in de finale uitslag?

0
Dion 23 augustus 2022 om 17:34

En de Belg zeek nog lang na over de gevaarlijke Roglic.

0
Vangenechten 23 augustus 2022 om 21:30

Als Belg erger ik me kapot aan de commentaar op Sporza tegenwoordig. Geef mij maar Wuyts terug. Renaat zevert maar door over weetjes en feitjes waar niemand iets aan heeft en ziet hierdoor de helft van de koers niet wat er gebeurt. De oude José doet ook niet anders meer dan zeveren, oude verhalen vertellen (over Hennie Kuiper bijvoorbeeld) en afgeven op Roglic en Jumbo.

0
klootje kriekeljon 23 augustus 2022 om 17:35

Wat deed die nieuwe Remco nou weer?

0
Romāns Vainšteins 23 augustus 2022 om 17:36

Die wilde de knecht uithangen en bedacht zich (snugger genoeg) halverwege.

0
Angelo Pauwels 23 augustus 2022 om 17:37

Remco houd zich koest, zijn dag komt nog wel.

0
klootje kriekeljon 23 augustus 2022 om 17:41

Ontembaar temperament weer, bij de Schnauzer van Schepdaal.

0
Gebruikersnaam 23 augustus 2022 om 17:41

Vraag me af wat de bedoeling was, leek op een bepaald moment geen enkele QS renner bij de eerste 20 te zitten.

0
Steven_E 23 augustus 2022 om 17:48

In de afdaling zat Alaphlippe voortdurend in 5e-6e positie, en Remco had dat ook wel in de gaten.

0
wielerlover 23 augustus 2022 om 17:49

@Romans

Dat was toch Van Wilder die daar op 800m naar voren kwam en zat achterom te kijken? Als het gaat over de afdaling, zie ik geen probleem die als eerste nemen, daar verschiet je geen pijlen.

0
de dorpspastoor 23 augustus 2022 om 18:05

De winst van Remco vandaag is dat hij slechts 13 seconden extra aan zijn broek krijgt. Net als veel van zijn andere concurrenten.

Hij doet het beter dan pakweg Yates of Carapaz, die nog 7 seconden meer aan hun broek krijgen.

Gewoon prima gereden. Al vraag ik me af of Remco 2.0 op meer gehoopt had omdat hij ook nadrukkelijk op explosiviteit heeft getraind.

0
sus 23 augustus 2022 om 18:13

Remco heeft mooi gereden , geen tijd verloren, zelfs tijd gewonnen op verschillende concurrenten en geen krachten verspeelt met een mooie 6e plaat in de rangschikking als beloning

0
Wildebert 23 augustus 2022 om 18:48

Flitsers houd je maar vast: Remco laat zich nog niet gelden, dat beloofd wat!

0
kelderfan 23 augustus 2022 om 17:37

Wauw die Roglic is toch wel goed. Alle twijfels kunnen de ijskast in.

0
Brabander 23 augustus 2022 om 17:40

Dit ging wel erg gemakkelijk. Zelden gezien. Die is in orde. Sterk van Pedersen ook zeg. De rest niet op de foto

0
Dion 23 augustus 2022 om 17:40

Pedersen heeft ook zn eigen foto.

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 17:40

Mooie overwinning.

Verder niet te veel conclusies al trekken voor het klassement, de lange beklimmingen moeten nog komen.

Tegenvallers Ayuso en Higuita, die er niet best uit zagen op het 1 na laatste klimmetje.
Hopelijk wat last van de overgang van Nederland naar Spanje en gaan we hen ook nog van voren zien later deze ronde.

0
vevie 23 augustus 2022 om 17:43

Idd, veel te vroeg om mensen al af te schrijven, etc. Wie donderdag matig is heeft wel een groot probleem, maar dit was gewoon een opwarmertje.

0
Wheely 23 augustus 2022 om 17:55

Ja die hadden waarschijnlijk nog last van de Breda kater. Op mij moet je ook geen beroep doen als ik net in Brabant ben geweest.

0
bartp25 23 augustus 2022 om 17:58

Ik wil almeida toevoegen, had ik korter verwacht.

0
Sjonge Jonge 23 augustus 2022 om 18:06

@Wheely, ik vertoef dagelijks in Brabant, dus dat excuus van een kater kan ik helaas niet meer gebruiken. Voor incidentele bezoekers is het echter een zeer valide argument.

@Bart: ik baseerde mijn namen even op wie ik achterin zag hangen op dat klimmetje van 3e categorie.

0
RLM 23 augustus 2022 om 18:10

@Sjonge Jonge ik ga ook bijna dagelijks naar mijn werk en dan nog moet je niet te veel van mij verwachten nadat ik er buitenstap.

Ging Ayuso echt voor een klassement? Leek me eerder dat ze hem gingen laten knechten, misschien eens in een ontsnapping zitten nadat hij al op 30 minuten staat.

0
Brabander 23 augustus 2022 om 18:45

@Wheely :D

0
Fenno de Groot 23 augustus 2022 om 17:42

Hoewel het ijzersterk was, zijn dit wel etappes die Roglic ligt , ik ben benieuwd hoe het in de echte bergen gaat

0
Mad 23 augustus 2022 om 17:45

Zo, allemaal dezelfde tijd?

0
Steve De Wolf 23 augustus 2022 om 17:48

Inderdaad. De verschillen aan de meet waren nochtans duidelijk.

0
Gibo 23 augustus 2022 om 17:54

Vanaf yates toch op 7s?

0
Ivanoviclover 23 augustus 2022 om 17:47

De winnaar van de Vuelta is bekend. Niets te merken van een blessure, hij is in topvorm.

0
vevie 23 augustus 2022 om 17:50

Moeilijk. Er zijn wel heel veel goede mannen. Ineos en Bora zijn sterk. Die kunnen nog mooie dingen laten zie .

0
Ivanoviclover 23 augustus 2022 om 17:58

klopt, hopelijk maken ze het nog spannend.

0
Wildebert 23 augustus 2022 om 18:51

Werd afgelopen zomer ook over Pogi gezegd. Madrid is nog ver….

0
Gebruikersnaam 23 augustus 2022 om 17:48

Schaduwkopman Van Gils verliest hier al 10 minuten. Dat wordt bikkelen om de top 100 te halen.

0
Kelder is de Man 23 augustus 2022 om 17:49

Als er een La Familia 2 komt, zal de helft van de speelduur opgaan aan dinnerspeeches en champagne poppen.

0
Albeijing Feeniks 23 augustus 2022 om 17:50

TJV is gewoon bizar. Ze zullen vast harder trainen en beter eten…lol.

0
RLM 23 augustus 2022 om 18:06

Tja, het moet gezegd worden dat als Jumbo niet van West-Europa kwam de reacties op hun jaar waarschijnlijk toch wat negatiever waren (kijk naar Bahrain vorig jaar). Toch is dit success (net als dat van Bahrain) te verklaren met de renners die ze hebben.

Ik ben veel te naief maar ik geloof niet dat er op dit moment er een team is waar iedereen verboden middelen neemt. V25 Porto misschien, maar die zijn ondertussen toch opgeheven?

0
Wheely 23 augustus 2022 om 17:53

Zo Pacher heeft al gedoucht zelfs, mooie uitslag!

0
Comments 23 augustus 2022 om 17:53

Remco heeft z’n handen nu helemaal vrij.
Ala was.

0
sus 23 augustus 2022 om 19:04

Denk je , alaphilippe gaat Remco nog wel opeisen net als in Valencia eerder dit jaar en als hij dan eens wat terug zou kunnen doen zal hij zich sparen wegens opbouwen naar wk toe

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone