Vuelta 2022: Lotto Soudal ziet Maxim Van Gils uitvallen met corona
Van Gils als leider in de Saudi Tour - foto: Cor Vos
maandag 5 september 2022 om 16:43

Vuelta 2022: Lotto Soudal ziet Maxim Van Gils uitvallen met corona

Maxim Van Gils zal morgen niet aan de start verschijnen van de zestiende etappe van de Vuelta a España. De 22-jarige Belgische klimmer heeft positief getest op het coronavirus, zo laat zijn ploeg Lotto Soudal vandaag weten op de derde rustdag.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben erg teleurgesteld, aangezien deze Vuelta een groot doel was voor mij. Ik heb er hard voor gewerkt. Ik zal nu mijn tijd nemen om te herstellen, om me dan te concentreren op andere doelen in het laatste deel van het seizoen”, aldus Van Gils. De jonge Belg was bezig aan zijn tweede Ronde van Spanje. Vorig jaar wist hij zijn eerste Vuelta wel tot een goed einde te brengen.

Van Gils stond na vijftien etappes tachtigste in het algemeen klassement, op iets meer dan twee uur van zijn landgenoot Remco Evenepoel. De winnaar van de Saudi Tour slaagde er in de eerste twee weken niet in om bergop indruk te maken, maar eindigde wel keurig als achtste in de dertiende etappe naar Montilla, na een lastige finale en een sprint bergop.

Zijn ploeg Lotto Soudal heeft nu nog maar vier renners in koers na het eerdere uitvallen van Steff Cras, Jarrad Drizners en Harry Sweeny. Van Gils is alweer de 39ste uitvaller in deze Vuelta en de 24ste coureur die de ronde moet verlaten wegens een coronabesmetting.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
 
18 Reacties
Sorteer op:
5 september 2022
Andreas Kron heeft Corona gehad een week voor de Tour. Kan sinds de Tour amper 2 uur op de fiets zitten. Hypervermoeid, kan niet starten in Canada
  5 september 2022
  Zo das niet lekker :(
  5 september 2022
  Is dat die Kron die in Lausanne tussen alle toppers naar een dichte ereplaats fietste?
  5 september 2022
  Ken jij nog een andere Kron dan?
  5 september 2022
  @Brabander, neen, maar ik wil maar zeggen, ondanks dat hij weken na zijn besmetting nog zeer sterk was, wordt dit mindere presteren toch aan de Covid-kapstok gehangen. Als er morgen een renner door een bus wordt overreden is het wellicht ook door Covid .. :/
  6 september 2022
  @LeoR ik zeg ook niet dat een zware Tour niet meer impact zal hebben gehad dan Corona. Maar de optelsom van beide zal dit nu wel tot gevolg hebben. Hierbij trouwens de link: https://twitter.com/HoejMathias/status/1566707942975496192
  6 september 2022
  In je artikel wordt er gewoon vermeld dat hij vermoeid is, er wordt met geen woord gerept over Covid. Beetje tendenties om toch de link tussen beide te maken. Valt wat mij betreft in de categorie fake-nieuws.
  6 september 2022
  Dat is met Colbrelli toch ook? Die wordt er ook constant bijgesleept om te benadrukken hoe gevaarlijk het is. De enige die ik ken die echt long covid heeft is Gianni Moscon. Er mag aangevuld worden hoor
  6 september 2022
  Hoezo fake-nieuws? Ik zeg toch net dat het mijn bedenking is. Ik zeg nergens dat het de waarheid is. Kron is een topsporter, die al eerder een grote ronde gereden heeft en niet eens elke dag tot het uiterste moest gaan in de Tour. Het is niet normaal dat hij dan na die Tour, zelfs geen koers meer kan rijden. Als je dan de bedenking maakt, dat hij een week voor die Tour, geen DK heeft kunnen rijden wegens besmet met Covid, dan is de optelsom toch snel gemaakt m. i. @brabander: Ben Hermans rijdt nog altijd amper een koers.
  6 september 2022
  Okay. Nog 1 dan. Maar je geeft nu dus zelf toe dat je feiten aan het verzinnen bent? 1+1 is vaak 2, maar het is gevaarlijk om er zomaar vanuit te gaan dat 1+1 altijd 2 is
5 september 2022
Blijft toch een enorm gevaarlijk beestje die corona. We zullen ermee moeten leren leven ..vind het echt eng.
  5 september 2022
  Wat is er dan enorm gevaarlijk en zo eng dan?
  5 september 2022
  @hanjovdberg Er zijn veel gezonde mensen, sporters zelfs, die long covid oplopen.
  5 september 2022
  Veel? Enkele
  5 september 2022
  Wat er zo gevaarlijk is? Het ontkennen of minimaliseren van de risico's. Het is niet omdat jij niet ziek wordt dat anderen daar niet doodziek kunnen worden. Achteraf bekeken is niet corona, maar het gebrek aan solidariteit/empathie het gevaarlijkste. Edit: het was ook niet naar jou persoonlijk bedoeld, maar wel naar je vraag, wat er zo gevaarlijk is, algemene termen.
  5 september 2022
  Niemand ontkent dat toch?
5 september 2022
Ach, hoe deze Vuelta voor hem aan het verlopen was, dan kon hij inderdaad beter thuis wat gaan zitten bij zijn familie.
  5 september 2022
  Mwoah... morgen was een finale voor hem geweest, gezien etappe 13.

Reacties zijn gesloten.