Vuelta 2022: Lotto Soudal met vier Belgen, Harm Vanhoucke ontbreekt

dinsdag 16 augustus 2022 om 09:35
Vuelta 2022: Lotto Soudal met vier Belgen, Harm Vanhoucke ontbreekt

Lotto Soudal heeft op sociale media bekendgemaakt welke renners in actie zullen komen in de Vuelta e España. Met Maxim Van Gils, Cédric Beullens, Thomas De Gendt en Steff Cras rijden er maar liefst vier Belgen de Vuelta voor Lotto Soudal. Harm Vanhoucke, die aanvankelijk op de deelnemerslijst stond, ontbreekt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voor ancien De Gendt is het al grote ronde nummer 23. In de Ronde van Spanje was hij al meerdere keren succesvol. In 2017 won hij er de negentiende etappe, een jaar later won hij het bergklassement. De 26-jarige Cras reed vorig al een keer de Vuelta, de Kempenaar werd toen twintigste in het algemeen klassement. Voor Beullens is het zijn debuut in een grote ronde.

De selectie van de Belgische ploeg wordt aangevuld met Filippo Conca, Harry Sweeny, Kamil Malecki en Jarrad Drizners. Ook Italiaan Conca en Australiër Drizners maken hun debuut in een grote ronde, Sweeny en Malecki reden beiden eenmaal een van de drie grote rondes.

Cras voor een goed klassement
Lotto Soudal laat met andere woorden drie renners debuteren in een grote ronde. Ploegleider Kurt Van de Wouwer blikt vooruit: “We hebben geen duidelijke kopman en dat biedt kansen aan iedereen in de ploeg. Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles al gezien en meegemaakt heeft. Hij zal onze jonge renners begeleiden tijdens hun eerste grote ronde.”

“Maxim Van Gils zal later in de lastigere etappes proberen mee te gaan voor ontsnappingen. En Steff Cras was vorig jaar twintigste in het eindklassement. Hij zal zich ook dit jaar op het klassement richten en de hele Vuelta proberen te strijden voor een goede plek”, laat Van de Wouwer weten op de ploegsite.

voor

Dit artikel delen:

25 Reacties

Voorgeborchte 16 augustus 2022 om 09:42

Pfoe, hier word je niet heel warm van. Jammer dat Vanhoucke niet gaat.

0
Thoin 16 augustus 2022 om 09:46

Vanhoucke stelde natuurlijk zwaar teleur in de Ain. Lijkt mij ook niet in vorm.
Cras voor top 15 en voor de rest hopen op een ritje in de ontsnapping. De Gendt, Sweeny, Van Gils. Benieuwd naar de spurtkansen voor Drizners, die ook wel een heuvel goed verteerd, hebben we in Polen gezien.
Als Malecki eens ophoudt met pech hebben, kan zijn talent misschien er ook eens uitkomen. Conca reed een goede Dauphiné in dienst van Cras en was in de Ain de betere klimmer van de ploeg.
Beullens is voor mij de verassing, rijdt een ijzersterk seizoen als meesterknecht in de Belgische koersen. Dus ik mis de reden voor zijn deelname? Hardheid? Compensatie naar volgend voorjaar toe?

0
Ronellenfitsch 16 augustus 2022 om 10:39

Ik denk dat Beullens simpelweg in beeld omdat andere potentiële achtste renners aan De Lie / Ewan gekoppeld worden, en Beulens ‘overblijft’.. maar misschien wel leuk voor hem persoonlijk

0
Thoin 16 augustus 2022 om 10:47

Inderdaad als was er eventueel nog Barbero-Holmes of Verschaeve die je had kunnen zetten.

0
roburger 16 augustus 2022 om 09:50

Degradatie-materiaal

0
Thoin 16 augustus 2022 om 09:54

De puntenpakkers moeten natuurlijk elders de grote punten gaan halen.

0
A.M.M. Jonkers 16 augustus 2022 om 09:55

@roburger
Zat er al jaren aan te komen………….

0
zietemgaan 16 augustus 2022 om 10:19

Nu moeten jullie voor de sport toch eens de pcs ploegenranking bestuderen, en dat voor de pakweg laatste 10 jaar. Dan ga je merken dat Lotto steevast in de middenmoot van WT zat en pas nu onderaan zit. Dus voor 1 minder jaar wordt er hier blasé gedaan over de oudste ploeg van het WT peloton. Meer nog: kijk eens zeven jaar terug en je zal onderaan een ploegje zien hangen met gele shirts. Stel dat we toen collectief “degradatie materiaal” hadden zitten roepen .. ding is: ze zijn in de overgang, en het komt heus wel goed. Met De Lie hebben ze een renner die top 20 staat in de uci ranking van dit jaar, pas mal

0
S. Morgenstern 16 augustus 2022 om 11:37

Haha.. je zou eens wat wielerflits artikelen van zeven jaar terug over die ploeg met gele shirts moeten teruglezen.

0
Thombeg 16 augustus 2022 om 09:54

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Viktrodriguez 16 augustus 2022 om 09:57

Vanhoucke zal wel van meer waarde zijn in het continentale circuit.

0
Thoin 16 augustus 2022 om 10:48

Vanhoucke is vooral ook nog altijd einde contract…

0
Melkzuur 16 augustus 2022 om 10:32

Cras is Vanhoucke dit jaar echt wel voorbijgegaan. Ik sluit niet uit dat hij rond plaats 10 eindigt. Die gaan ze volgend jaar echt wel missen.

0
Ronellenfitsch 16 augustus 2022 om 10:36

Ja, dat ze nu juist die renner laten gaan. Dan wil je ook geen brede ploeg met Belgisch karakter hebben lijkt het, maar enkel een sprinttrein met een onbetrouwbare kopman en een internationaal allegaartje voorbereiders …

0
Tom Bidon 16 augustus 2022 om 11:43

Maar “laten” ze Cras gaan of is hij het zelf afgetrapt? Vergeet niet dat Cras vorig jaar pas na de Vuelta een verlenging van een schamel jaartje gekregen had. Ik denk dat Cras de vlucht vooruit heeft genomen en dat Lotto wederom te lang heeft gewacht of dat hun voorstel lager lag dan gehoopt. De portemonnee van TotalEnergies is dezer dagen een pak dieper dan die van Lotto-Dstny.

0
MK_Canuck 16 augustus 2022 om 10:38

Gezien de vele Belgische en Franse eendaagse koersen de komende weken, is het duidelijk dat Lotto ervoor kiest om de toppers daar op te stellen voor de UCI-punten.

Met 5 a 6 sprintkansen zou het natuurlijk mooi zijn geweest om De Lie in zijn eerste grote ronde in actie te zien, maar begrijpelijk dat Lotto kiest voor de punten.

0
Marlin 16 augustus 2022 om 11:03

Vanhoucke is een van die jonge renners die in het begin van hun professionele loopbaan veelbelovend leken, maar het daarna niet volledig konden waarmaken. Van Sevenant is nog zo een renner. Beiden tonen nog af en toe flitsen van hun talent, maar groeien niet door. Zodat ze de betere renners niet bijbenen, en al snel overvleugeld worden door de nog jongere renners. Hopelijk zit Vandenabeele ook niet in dat straatje. Veel pech gekend dit seizoen. Kan gebeuren, maar mag niet te lang duren. Anders is het momentum zo voorbij, en eindigen dergelijke talentvolle renners als knechten.

0
jappe666 16 augustus 2022 om 11:16

“Met Maxim Van Gils, Cédric Beullens, Thomas De Gendt en Steff Cras rijden er maar liefst vier Belgen de Vuelta voor Lotto Soudal.”

Maar liefst?… Ik zou eerder zeggen amper 4 Belgen aan de start. Dit is het laagste aantal Belgen dat Lotto ooit aan de start van een Vuelta heeft gebracht in hun 38-jarige geschiedenis… In deze editie brengen ze meer buitenlanders aan de start dan in 2018, 2020 en 2021 samengeteld.

0
Thoin 16 augustus 2022 om 11:33

De Belgen moet punten pakken in de Belgische koersen natuurlijk.

0
Brabander 16 augustus 2022 om 11:26

Dit is echt wel een hele slechte afvaardiging hoor. Die mogen De Lie op hun blote knietjes danken, want zonder hem… nou tsja

0
Thoin 16 augustus 2022 om 11:32

Net zoals Movistar, Valverde mag bedanken.

0
Brabander 16 augustus 2022 om 12:19

Jep. Klopt helemaal
Nu met die mogelijke degradatie komt pas erg goed aan het licht hoe zwak sommige ploegen (in de breedte) zijn in vergelijking met andere. Als je nu zo’n Bora naast Lotto zet bijvoorbeeld. Het is schrijnend
Wel bijzonder dat Movistar gered wordt door een ‘bejaarde’ en Lotto door iemand die zijn zoon had kunnen zijn

0
Gebruikersnaam 16 augustus 2022 om 13:39

Tja, uiteindelijk is de ranking van de World Tour in grote lijnen ook gewoon een volgorde van budgetten. Er zullen er uiteraard wel enkelen een paar plaatjes hoger of lager staan, maar het zijn wel de rijken bovenaan, dan de gemiddelde ploegen en dan degenen die jaarlijks moeten hopen dat ze terug sponsors vinden.

En als een ploeg dan eens een serieuze jump kan maken, is dat doorgaans omdat ze een rijke investeerder hebben gevonden, niet omdat hun werking zoveel beter is geworden.

0
Dayer Quintana 16 augustus 2022 om 13:02

Tja, vroeger konden WT of Pro Tour-teams een uitnodiging voor een grote ronde afslaan en dat was in dit geval niet slecht geweest. Bijzonder slappe selectie en hopen op een superdag van De Gendt.

Cras kan wel top 15 rijden in het klassement, maar als blikvanger is dat pover. Pakweg Malecki en Drizners zijn alleen geblesseerd geweest dus geen idee wat we daarvan moeten verwachten.

0
Eckhart 16 augustus 2022 om 18:01

Begrijpelijke selectie gezien hun huidige degradatie situatie. Cras zou ik eerder ontsnappingen laten doen dan voor een klassement gaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone