Julian Alaphilippe over openingstijdrit: “Weinig tegen Jumbo-Visma in te brengen”
vrijdag 19 augustus 2022 om 20:57

Julian Alaphilippe over openingstijdrit: “Weinig tegen Jumbo-Visma in te brengen”

Julian Alaphilippe en zijn Quick-Step Alpha Vinyl moeten vandaag genoegen nemen met de derde plaats in de ploegentijdrit. “Het was niet gemakkelijk, we hebben allemaal geleden”, aldus de tweevoudig wereldkampioen in gesprek met Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Fransman blikt terug op de razendsnelle etappe door de straten van Utrecht. “Het was een snelle chrono, met weinig tijd om te herstellen. Het begin was wel wat bochtig, maar met echte tijdrijders als Remco Evenepoel en Rémi Cavagna in de ploeg is het aanpoten om hun tempo bij te houden.”

Alle lof voor Jumbo-Visma
Alaphilippe heeft respect voor de prestatie van Jumbo-Visma. “Er was vandaag weinig tegen hen in te brengen, veertien seconden is behoorlijk veel. In de komende ritten liggen er niet echt kansen voor ons, maar in een grote ronde moet je iedere dag gefocust zijn”, aldus de drager van de regenboogtrui.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2022 21:05
Weer die foeilelijke helmen met dat beflapje erin. Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden.

QS heeft m.i. een rommelige ploegentijdrit gereden, zeker in het laatste stuk. Waarschijnlijk te veel dooie vogeltjes, en eentje die blijkaar nog wat energie over had in de laatste 400 meter...
    19 augustus 2022 21:15
    De laatste hectometers waren inderdaad speciaal. Reed hij opeens de rest op een gaatje. Zal wel niet veel impact gemaakt hebben.
    19 augustus 2022 21:16
    tijd om de zaterdagmis voor te bereiden in je witte jurkie
    19 augustus 2022 21:16
    @De dorpspastoor Evenepoel wil te graag tonen dat hij de sterkste is. Als je op het eind nog energie over hebt, heb je het niet goed gedaan. Vergeet alleen niet dat dit ook zijn 1e ploegen tijdrit op dit niveau is.
    19 augustus 2022 21:26
    Misschien heeft Reusser dankzij zo’n beflapje van Dijk wel verslagen eerder deze week?
    19 augustus 2022 21:58
    @de dorpspastoor Primoz had ze helmpje voor een keer goed opgezet. Een Jumbo-overwinning in Jumbo-land, lekker. Het doet een beetje denken aan het begin van de Tour, Magnus die in zijn heimat de bollen op een molshoop neemt. Maar goed, ze waren de sterkste vandaag, dus proficiat aan de gele garde.
    19 augustus 2022 22:12
    Zijn die lappen om te voorkomen dat diegenen die afstaande oren hebben daarmee wind vangen? Want je ademt met je longen maar ook vaan een klein deel door je huid.(via diffusie 2%). Dus heeft ook weer invloed op zuurstofopname.
19 augustus 2022 21:21
Het is eigenlijk ook een beetje oneerlijk. Jumbo heeft 13 ravitalleringsposten in Utrecht,
Quickstep maar 3, terwijl het assortiment bij lidl ook nog kleiner is.
19 augustus 2022 22:06
Zeer apart om te zien dan REV de rest nog op een gaatje reed in de laatste paar 100m. Helemaal omdat je je kopman nog niet in het rood wilt hebben ivm alle plichtplegingen eromheen. Lijkt mij dan toch dat als je een reële kans op de overwinning hebt, je een van je helpers die eer geeft.
    19 augustus 2022 22:14
    Dan weten we wat de woorden van Remco waard zijn (ik zal niet als eerste over de streep rijden),

    En dan weet je ook dat hij blijkbaar onderweg "gespaard" heeft voor de laatste 400 meter. Of dat het een kwestie is van te weinig ervaring, ik neem aan dat ze dit bij QS toch nog wel eens even intern zullen bespreken.
    19 augustus 2022 22:53
    Eens het interview van Evenepoel na de koers beluisteren/bekijken. Hij gaf aan dat er bij de tactische bespreking werd besproken dat de finish te smal was om met zen allen in de breedte over de weg te komen en dat degene met het meeste overschot de laatste 100'en meters voor zijn rekening moest nemen. In plaats van nu al op Remco zijn kap te reageren, kun je je beter eens volledig informeren.

    @Dorpspastoor: wat wil je dan dat Remco doet? Zijn hele ploeg opsoupeerd? Dan eindig je veel lager, je moet namelijk nog altijd met 5 over de meet komen, willen of niet.
    19 augustus 2022 22:57
    @koerszichtig voor zo'n Gesink, die in eigen land rijdt, betekent het wel iets. Het is mooi dat ze hem die geste doen, beetje voorspeld ook wel. Leuk dat hij een rode trui in zijn kast mag hangen, als aandenken voor later zeg maar. De rest van het peloton is er niet echt mee bezig vrees ik, wie van de ploeg als eerste over die streep mag rijden. Mooi voor de Jumbo Vismannetjes, mooi in eigen land, de Vuelta begint dinsdag.
    19 augustus 2022 23:01
    Mocht JV langzamer hebben gereden dan Ineos en QuickStep, was dat “eindsprintje” de ploeg funest geworden. Ik vond dit een buitengewoon domme actie.

    Bij een ploegentijdrit ben je zo sterk als de 5e (of natuurlijk de 8e man).
    20 augustus 2022 08:10
    @sep0r, het interview werd pas na mijn post hier geplaatst, maar verklaart het voor mij wel.
    @tramontana: denk dat voor elke helper de gelegenheid om in het rood te rijden erg mooi is. Jongens zoals REV (maar ook Roglic) zullen dat nog genoeg doen in hun carrière en daar minder om geven.

Reacties zijn gesloten.