Vuelta 2022: Jay Vine boekt op Colláu Fancuaya zijn tweede ritzege
foto: Cor Vos
zaterdag 27 augustus 2022 om 17:35

Vuelta 2022: Jay Vine boekt op Colláu Fancuaya zijn tweede ritzege

Jay Vine heeft zijn tweede overwinning te pakken in de Vuelta a España. In de rit naar de Colláu Fancuaya maakte de Australiër van Alpecin-Deceuninck deel uit van de lange ontsnapping en reed op de tien kilometer lange slotklim zijn medevluchters uit het wiel. Marc Soler (UAE Emirates) kwam als tweede over de streep, Rein Taaramäe (Intermarché) werd derde. Remco Evenepoel, de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl, hield de rode trui.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Vuelta ging vandaag verder met de 153,4 kilometer lange achtste rit van Pola de Laviana naar de Colláu Fancuaya in Asturië, waar de streep lag na een 10,1 kilometer lange monsterklim met stijgingspercentages tot negentien procent. Voordat de renners aan de klim begonnen, hadden ze al twee beklimmingen van de tweede categorie en drie van de derde in de benen. Ging de zege naar een vluchter of pakte een klassementsrenner de overwinning in deze rit met meer dan 3.500 meter hoogteverschil?

Vier renners niet meer gestart
Vier renners verschenen niet meer aan de start. Nikias Arndt, Mark Donovan (DSM) en Anthony Delaplace (Arkéa Samsic) hadden een positieve coronatest afgelegd en verlieten daardoor de ronde. Jake Stewart (Groupama-FDJ) stapte door ziekte niet meer op de fiets. De overgebleven renners werden om tien over één op gang gebracht. Vanuit de start liep de weg meteen omhoog en de aanvallers kwamen dan ook snel uit hun hok, terwijl Quick-Step Alpha Vinyl, de ploeg van rode trui Remco Evenepoel, zo goed mogelijk probeerde te controleren.

foto: Cor Vos

Het zou 23 kilometer duren vooraleer de vlucht van de dag kon wegrijden en het peloton tot rust kwam. Alexey Lutsenko (Astana), Mikel Landa (Bahrain), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Rein Taaramäe (Intermarché), Lucas Hamilton (BikeExchange), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Marc Soler (UAE) en Jay Vine (Alpecin) begonnen aan een mooie voorsprong bouwen en zagen ook Thibaut Pinot en Sébastien Reichenbach aansluiten. Zo had Groupama-FDJ een overtal van drie man in de kopgroep.

In de eerste uren van de koers verloor de Vuelta de drager van de bergtrui; Victor Langellotti was gevallen en moest daardoor de wedstrijd verlaten. Vine, een van de vluchters, had ondertussen wel oren naar het bergklassement. De Australiër stond al tweede in dat klassement met elf punten en zou zijn puntenaantal flink opschroeven door als eerste over de top te komen van zowel de Alto de La Colladona, de Alto de La Mozqueta, de Alto de Santo Emiliano, de Puerto de Tenebreo als de Perlavia.

foto: Cor Vos

Stabiele voorsprong
De voorsprong van de kopgroep bleef lange tijd stabiel rond de vier minuten, terwijl vooral Quick-Step Alpha Vinyl het tempo bepaalde in het peloton. Pedersen, die onderweg als eerste was doorgekomen bij de tussensprint en zo Sam Bennett voorbijging in de strijd om de groene trui, loste op 17,5 kilometer van de streep uit de kopgroep. De overgebleven vluchters begonnen met 3:40 minuten voorsprong aan de Colláu Fancuaya, de laatste klim van de dag. In het begin van de klim begon het verschil terug te lopen door het werk van Movistar en INEOS Grenadiers.

Op zes kilometer van de streep versnelde Lutsenko en bracht zo Soler in de problemen. Het was echter de versnelling van Vine die vooral indruk maakte. De Australiër kreeg aanvankelijk Pinot en Taaramäe nog mee, maar met nog vijf kilometer te gaan reed enkel de regerende wereldkampioen Esports nog op kop. Achter hem kwamen Pinot, Taaramäe en Soler bij elkaar, maar deze mannen zagen hun achterstand langzaam maar zeker verder oplopen. Wat later moest Taaramäe zijn twee metgezellen laten gaan. Daarna moest Pinot lossen bij Soler.

De zege was echter vergeven. Vine kwam niet meer in de problemen en stelde, twee dagen na zijn overwinning op de Pico Jano, zijn tweede succes in deze Vuelta veilig. Op 43 seconden van Vine kwam Soler als tweede over de streep, Taaramäe en Pinot werden derde en vierde. Het waren de beste klassementsrenners die daarna finishten, met rodetruidrager Evenepoel als de nummer vijf. De Belg was op de klim van de Colláu Fancuaya met titelverdediger Primož Roglič en Enric Mas de beste van de favorieten voor het klassement.

 
98 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2022
Uiteindelijk moeten we concluderen dat de Ronde van Noorwegen de meest prestigieuze ronde van het jaar was.
  27 augustus 2022
  Werd wat lacherig over gedaan maar ze braken daar met twee ook de topwattages van het seizoen.
27 augustus 2022
Fantastische overwinning van Vine. Het begint er steeds meer op te lijken dat wielrennen een veel simpelere sport is dan we (of ik, in ieder geval) aannamen. Degene die de hoogste wattages kan trappen wint uiteindelijk. Zie de ex-schansspringers, ex-voetballers, ex-vishalmedewerkers, Zwift winnaars etc, etc. Een sterke ploeg hebben, een uitgekiende tactiek, marginal gains, ontzettend leuk, maar uiteindelijk wint degene die het hardste kan trappen.
  27 augustus 2022
  Ja, voor de Grote Rondes, Neen voor de meer zenuwachtige, tactische koersen, genre voorjaarsklassiekers.
  27 augustus 2022
  Haha, mooi rijtje exen. En ergens klopt het wel.
  Mja... zie een Theo Eltink of Remmert Wielinga die fabelachtige wattages trapten tijdens testen en bijvoorbeeld een Cavendish of Freire die weinig laten/lieten zien tijdens testen.
  27 augustus 2022
  Dat is ook gewoon zo alleen blijft wielrennen gelukkig nog altijd meer dan dat, je moet ook kunnen sturen, rijden in het peloton en de koers kunnen lezen. Vine reed dan ook al een poosje op de weg toen hij die Zwift wedstrijd won en bij Alpecin kwam.
  27 augustus 2022
  Gelukkig is er wel degelijk sprake van tactiek. Immers doet met je neus in de wind fietsen het wattagevoordeel teniet. Vine zal in zijn volgende vluchtpoging meer kopwerk voor zijn kiezen krijgen, Evenepoel zal bij een crisis (a la Roglic afgelopen donderdag) het zelf moeten opknappen. Alle kampioenen hebben daar na wat sterke staaltjes mee te maken en juist dat houdt wielrennen spannend.
  27 augustus 2022
  Mensen, sla eens de geschiedenis van het wielrennen erop na: er zijn genoeg voorbeelden die dit compleet tegenspreken. Of denk je dat bijvoorbeeld een Contador geen kind aan tactiek had in de grote rondes? Alleen al zijn samenwerking met Riis zou jullie aan het denken moeten zetten.
27 augustus 2022
Roglic was vandaag aanzienlijk beter dan afgelopen donderdag. Als hij nog meer gaat verbeteren zie ik hem eigenlijk nog steeds deze Vuelta winnen. Kuss is daarentegen bijzonder slecht.
  27 augustus 2022
  een mooi voorbeeld van wishful thinking ;)
  27 augustus 2022
  Roglic? Was dat die gele schaduw in het wiel van remco?
  27 augustus 2022
  Van meer dan een minuut achterstand tot in dezelfde tijd finishen, is een fikse verbetering.
  27 augustus 2022
  Zou hij nu ook klagen tegen de interviewers dat niemand wou meerijden met Evenepoel?
27 augustus 2022
2 jaar prof, waar gaat dit eindigen. Go Jay!!
  27 augustus 2022
  Maar het zijn allemaal puppies! Evenepoel, Ayuso, Almeida, Rodrigez, Vine en dan Van Wilder als superknecht. Straf hoe een Carapaz moet lossen etc!
  27 augustus 2022
  Amai, als Vine ook nog het tijdrijden onder de knie krijgt, kan hij meedoen met de grote jongens. Hij geeft vandaag slechts 1 minuut tijd op deze zware slotklim na een hele rit in de aanval.
  27 augustus 2022
  Bwa, als een Zwift rijder denk ik dat hij toch niet slecht is in een tijdrit. Misschien zit hij als een mijnwerker op zijn fiets en houdt dat hem tegen, maar het ziet er bergop toch goed uit.
  27 augustus 2022
  Hoe fantastisch het ook gereden is van Vine, iedereen die van koers kent weet dat hij dit enkel kon en mocht doen omdat hij eergisteren op bijna 10 min stond in het AK. Moet hij met de favorieten samen omhoog, dan lukt dit nooit. Integendeel, dan eindigt hij zoals een Rodriguez op kleine achterstand.
27 augustus 2022
Leuk voor de gebroeders Roothooft! Opnieuw een voltreffer gescoord met het aantrekken van deze Jay Vine. Ik heb het idee dat Evenepoel met zijn krachten aan het smijten is en ook zijn ploeg krijgt het gaandeweg naar Madrid zwaar te verduren op deze manier. Verder heb ik niet het idee dat Jumbo Visma zich echt gaat manifesteren als team, of het moet zijn dat ze zich aan het sparen zijn voor de komende zware etappes. Oomen en Kuss bijvoorbeeld waren vandaag in de slotklim nergens te bekennen en alleen Hindley kon nog even volgen. Maar als Roglic in de komende zware bergritten niet meer steun van zijn ploeg gaat krijgen, zal hij dit keer de Vuelta zeker niet winnen.
  27 augustus 2022
  Een klassementsrenner, die op een steile slotklim op enkele kilometers van de finish voelt dat hij een hoop tegenstanders kan lossen, móet daar altijd voor gaan. Dat is niet met krachten smijten, dat is gewoon koersen.
  27 augustus 2022
  Hé Sooi Hindley rijdt niet bij Jumbo Visma maar dat wist je natuurlijk niet.
  27 augustus 2022
  Zo controleer je de koers en moet je niet continu reageren op aanvallen? Eigenlijk slim gedaan!
27 augustus 2022
Roglic ook erg lekker gereden vandaag. Dit weekend overleven en in de tt niet te veel tijd verliezen. Dan wordt het nog een interessant rondje.
  Jumbo-Visma moet eigenijk in guerrilla modus als Astana in hun beste dagen. Bergop hebben ze vooralsnog de kracht niet om het verschil te maken. Dan maar in listige afdalingen en heuveletappes proberen wat te forceren. En of je het nu aan moet laten komen op de tijdrit... als je ziet hoe Evenepoel reed in de TTT dan gaat iedereen een flink pak slaag krijgen.
  27 augustus 2022
  Nou, lekker gereden... Is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Leek me eerder opnieuw een mentale opdoffer.
27 augustus 2022
Wat ik dus totaal niet begrijp is de tactiek van Quickstep. Waarom je ploeg als een bezetene laten achtervolgen en vervolgens geen tijdwinst pakken op belangrijkste concurrenten en geen etappe winst. Wel ontzettend knap gereden door Vine!
  27 augustus 2022
  Om Landa en Vine ook niet te veel tijd te geven, wie had hen anders gecontroleerd? Uiteindelijk ook uitdunning, aan het einde waren er 12 renners over en quasi niemand heeft QS bestookt.
  27 augustus 2022
  Morgenmiddag zien we of de ploeg sterk genoeg is. Twee dagen op rij uitblinken is zo veel moeilijker dan één dag.
27 augustus 2022
Straf van Vine. Remco die nu echt wel een paar zaken laat zien die we er nog niet van gezien hadden. Nu vooral nog afwachten of hij het drie weken kan volhouden. En zo mooi om te zien hoe een Vervaeke en Van Wilder boven zichzelf uitstijgen.
  27 augustus 2022
  Nou... boven zichzelf uitstijgen? Die Van Wilder zou toch een groot talent zijn?
  27 augustus 2022
  Blijkbaar heeft Patrick Lefevere vandaag een column geschreven in HLN waarbij hij zich afvraagt als zijn ploeg wel sterk genoeg is voor dit werk. Ze hebben hem vandaag een passend antwoord gegeven. Benieuwd als ze het volhouden.
  27 augustus 2022
  Ik vond de ploeg op de eerste klim niet overtuigend. Enkel nog Flip en Van Wilder voorin, en Vervaeke hing er nog net aan. Ze hadden geluk dat er geen grote naam mee weg was, anders hadden ze de hele dag met twee kunnen achtervolgen. Nu viel het stil en kon Cavagna terugkomen die de hele dag het tempo verder heeft geregeld. Waardoor de rest fris kon beginnen aan de klim. En als je zag hoe snel Alaphillipe opzij stuurde, dan lijkt mij alleen Van Wilder echt heel sterk. Ik weet niet of de etappe van morgen zich ervoor leent, maar als ik van de concurrentie was zou ik de ploeg morgen nog een keer op de rooster leggen.
  28 augustus 2022
  Van Wilder is nu een prima knecht, bij Sunweb blies ie al vroeg hoog van de toren en kreeg ik de indruk dat hij zich zelf al heel wat vond. Wat dat betreft past ie prima bij Patlev.
27 augustus 2022
Eigenlijk de gesloten etappe die ik verwachtte. Mooi want ik zit in een tipi zonder WiFi
  27 augustus 2022
  geniet van je vakantie!
  27 augustus 2022
  Zo kennen we de immer dwarse Vainšteins weer. WinneTou ist verboten, dus gaat hij recalcitrant in een tipi zitten.
  27 augustus 2022
  Fijne vakantie oude Indiaan, groetjes aan Chief Roodhooft
  27 augustus 2022
  Ik wil je ook best een fijne vakantie wensen, maar is het niet je bijbaantje bij een attractiepark?
  27 augustus 2022
  Alles beter dan een kerreven, Panache, alles beter dan een kerreven.
  @Panache, zou die bij het activiteitenteam in zo'n mascotte pak zitten?
27 augustus 2022
Grote tegenvaller in deze Vuelta is net als in de tour Ineos, misschien sterk in de breedte maar geen enkel speerpunt
  27 augustus 2022
  Je kan die tegenvaller ook gewoon een naam geven: Carapaz. Want Rodriguez, Hart en Sivakov doen het gewoon prima voor hun doen en zouden van goudwaarde kunnen zijn moest het speerpunt op niveau zijn.
  27 augustus 2022
  Hart staat er na een week beter voor dan in zijn gewonnen Giro. Het zegt met andere slotweek en andere tegenstand natuurlijk slechts een beetje.
  27 augustus 2022
  Inderdaad Panache, hier geen Team Sunweb voor Hart om mee te dollen.
27 augustus 2022
Besluit wat mij betreft: Vine: mannetje voor de nabije toekomst. Weer ééntje om mee in de gaten te houden Roglic: beter maar niet super. Een top-Roglic zou toch proberen wat tijd terug te nemen op Rev met zijn explosiviteit. Ofwel is dit nu tactisch gereden om morgen op die laatste 3k een poging te doen. Mas: mja, goed maar niet beter dan Rev. Als ie zo blijft rijden krijgt ie van mij het eticket 'wieltjeszuiger'. Rev: weer een ?-tje minder. Hij leek me zelfs met overschot naar boven te gaan. Nu inderdaad dit volhoude
  27 augustus 2022
  @plattenband Klopt, volgens mij gaat Roglic morgen verwoestend uithalen in de laatste kilometers. Daarom sprintte hij op het eind bewust niet mee en liet TJV zich als collectief snel uitzakken op de klim, was in het begin van de laatste beklimming al te zien. Jumbo is tactisch meesterlijk.
27 augustus 2022
Nog twee van die bergetappes en Vine rijdt top 5 binnen.
  27 augustus 2022
  Vine zal dit ook niet blijven doen, bobijntje zal ook op geraken.
27 augustus 2022
Remco zijn ploeg is ook dik in orde. Na Van Wilder zijn beurt hing er nog een twaalftal aan ofzo. Alahpilippe in de rol van Van Aert in de tour, wat een luxeknecht!
  27 augustus 2022
  Quickstep had heel veel geluk dat er niet iemand meezat die korter in het klassement stond. Op de top van de eerste berg was bijna de volledige ploeg er al af en hadden ze echt een probleem gehad als ze aan de bak hadden gemoeten.
  27 augustus 2022
  Daarom dat het er voor morgen maar benard uitziet voor Evenepoel. Die rit is toch ander bier.
27 augustus 2022
Mooi dat de vuelta nog niet beslist is
27 augustus 2022
Ik wil even mijn gram halen bij @Harryjohan71 , die merkier is echt een speerpunt zei je, en vine kan er niks van toch?
  27 augustus 2022
  Die zien we wel weer opduiken als er wat te zeiken valt op QSA, en liefst als Jumbo Visma de betere is.
27 augustus 2022
Ik hoop dat Primoz nog wat verbetert en dat er strijd komt tussen Remco en Primoz.
  27 augustus 2022
  Driestrijd met Mas vind ik ook wel gaaf. Maar hij verliest dinsdag natuurlijk veel tijd op de Aerokogel.
  27 augustus 2022
  Driestrijd met Mas, lijkt me ook mooi.
  27 augustus 2022
  Vooral Mas erbij zetten inderdaad. Die zal dinsdag een opdoffer krijgen van zowel Roglic als Evenepoel en zal moeten aanvallen.
  27 augustus 2022
  Primoz toch maar niet onderschatten als tijdrijder. De verschillen gaan heel beperkt zijn vermoed ik.
27 augustus 2022
Wilco Kelderman heeft net op tijd een nieuwe ploeg want het lijkt echt helemaal klaar met zijn AK kwaliteiten. Hoop dat ik fout zit maar het lijkt dat het een beetje voorbij is. Maar nu moet ik zeggen dat de meeste renners die de Giro hebben gereden niet goed presteren. Toch genoeg rust tussen de Giro en de Vuelta maar deze Vuelta is er iets mis met die AK renners.
  27 augustus 2022
  Nou zeg. Die viel enorm tegen. Die lijkt zich al (weer) in zijn knechtenrol geschikt te hebben
27 augustus 2022
Mas en Roglic zaten op meer dan een seconde. Toch in dezelfde tijd gezet...
  27 augustus 2022
  Tsja. Okay. En nu?
  27 augustus 2022
  Ik zou eens boos naar de UCI-commissaris kijken als ik morgen over de finish kom. Maar het is natuurlijk aan Evenepoel of hij zover wil gaan.
27 augustus 2022
Evenepoel met overschot
27 augustus 2022
Morgen kan me niks gebeuren zei hij al op de rollers. Dus morgen hoeft de tv niet meer aan. Zeker niet als we de Belg moeten geloven haha. Roglic een tik gekregen vandaag omdat hij normaal gesproken deze aankomst moet winnen. Nee ik drink geen azijn, ik luister gewoon mee haha
  27 augustus 2022
  Goh, wat zegt het: dat hij gemerkt heeft dat hij deze steile stukken wel aankan, en dat hij erover twijfelde. Het is onzekerheid eerder dan het omgekeerde. klopt voor Roglic.
27 augustus 2022
Evenepoel moest zich echt driedubbel plooien... hopelijk wreekt dat zich morgen niet..die all out sprint op het einde was niet nodig.
27 augustus 2022
Vine ook al rijp voor n professioneler team. Evenepoel was toch echt helemaal op. Roglic blijft nog n vraagteken.
  27 augustus 2022
  Wat mankeert er aan zijn ploeg ? De gebroeders trekken renners aan, die zelfs scheve ogen veroorzaken bij d'n Patrick !
  27 augustus 2022
  Wat een onzin! Een renner die helemaal op is ligt enkele min op z'n stuur uit te hijgen of ligt zelfs op de weg of tegen de nadars uit te rusten. Rev was 1 minuut na de streep al een babbelke aan 't doen met 'n verzorger. Géén teken van 'op' zijn wat mij betreft.
  27 augustus 2022
  Roglic was eerder ‘op’. Geen versnelling meer op het einde en zn gezicht oogde wat planche de belles filles bleekjes
  27 augustus 2022
  Begrijpe wie kan.
  27 augustus 2022
  Roglic is geen vraagteken. Gewoon veel te plat zonder de wout. Bij tommeke boonen was diene zever gene waar ze. Zwakste schakel in het jumbo team
  27 augustus 2022
  Helemaal op? Da's een opmerkelijke interpretatie. Hij passeerde Mas op het einde en reed de notoire puncher Roglic uit het wiel die 3,5 km in z'n wiel heeft gehangen.
27 augustus 2022
Straffe prestaties van Vine en Evenepoel, en Mas, tja, een winnaar is het dus echt, echt niet!
27 augustus 2022
Roglic en Mas zagen er op het einde nog frisser uit dan Evenepoel.
  27 augustus 2022
  Ja, dat zagen we in de spurt nadat ze km’s in het wiel hebben gezeten. Man, man.
27 augustus 2022
Evenepoel: "Morgen kan er niet veel gebeuren". Tarara, het is de op één na gevaarlijkste rit, jongen! Daag je tegenstanders nog wat meer uit! Kijk eens naar die valleien na die steile pieken. Als je ploegmaats eraf gaan en je raakt om de één of andere reden op achterstand, zit je met een dijk van een probleem!
  27 augustus 2022
  We kennen de context van die opmerking niet helemaal, maar die laatste beklimming is niet te onderschatten. Ze komt overeen met de zwaarste 4 km van de Angliru. De eerste twee km zijn 16% gemiddeld en dat wordt kruipen voor iedereen. Dan komt er een iets makkelijker stuk van 10% (!) gemiddeld en de laatste 600 meter is ook weer aan 15%. Als hij goed is, mag hij hier weinig of geen tijd op verliezen, maar in de ronde van Valencia zagen we dat het op zo'n steile puist heel snel fout kan lopen.
  27 augustus 2022
  Dit soort uitspraken is de goden verzoeken. Benieuwd of onze lieve Heer morgen een onaangename verrassing in petto heeft. Een onfortuinlijke lekke band, wat steentjes in een afdaling, een valpartij die hij niet meer kan ontwijken, of een bord bedorven spaghetti die hem de hele nacht op de pot laat zitten. Er zijn bijna 200 kilometers, waarin vanalles kan gebeuren. Maar hij denkt vast dat hij God zelf is...
  27 augustus 2022
  @Gunther Leonhardt Ik denk niet dat je goed begrijpt wat ik bedoel. Stel dat hij geïsoleerd geraakt en de rechtstreekse concurrenten rijden voor hem uit, dan mag je er donder op zeggen dat ze in die valleien keihard gaan samenwerken, wellicht ook met de hulp van enkele vooruitgestuurde ploegmaats. Het meest logische scenario is dan dat de andere renners, als die minder hoge ambities hebben, gewoon in zijn wiel gaan blijven zitten, waardoor hij die valleien helemaal in zijn eentje moet afwerken, om die andere renners dan een voor een uit zijn wiel te zien wegpoefen als het wat minder begint te gaan. Stel je ook de frustratie en onmacht voor, die de ellende voor deze nog steeds onervaren knaap alleen maar groter zouden maken. Uiteindelijk zou hij zo in één rit op ettelijke minuten kunnen worden gereden. Evenepoel zou hoegenaamd niet de eerste zijn die op die manier een ronde verliest, en zoiets gebeurt vooral met kopmannen die een zwakke ploeg hebben. Daarom: ritten 9 en 20 zijn volgens mij naast een slechte dag, een revival van Roglic en corona de grootste valkuilen voor zijn eindzege. Maar ja, als ik hier lees hoe velen niet geloven in tactiek, dan verbaast het me ook niet dat er zo weinigen dit voor mogelijk houden.
  27 augustus 2022
  @Maarten_85 Dat zijn altijd van die natte droom tactieken die in praktijk zelden plaatsvinden. Uiteindelijk zijn er voor elke keer dat een zwak omringde renner tactisch buitenspel werd gezet, gewoon nog meer voorbeelden waarbij er niemand gebruik van maakte.
  28 augustus 2022
  Voor de duidelijkheid: voor mij is dat geen natte droom, integendeel. Ik wil dat hij het zo goed mogelijk doet en zo hoog mogelijk eindigt. De negende etappe zal ik dus met een iets kleiner hartje dan anders volgen, en ik zal toch een lichte zucht van opluchting slaken als hij ongeschonden de rustdag bereikt. Niettemin blijft de 20e rit de gevaarlijkste, mócht hij dan nog aan de leiding staan. Al die jonge welpen in de ploeg (hijzelf incluis) moeten maar eerst eens zover zien te geraken zonder al te veel krachtenverlies, én op de koop toe tijdens die rit alle aanvallen die we kunnen verwachten, weten af te slaan. Zelfs al geraakt de ploeg doorheen alle wilde watertjes, dan ligt daar pas echt een monster van een laatste beproeving op hen te wachten.

Reacties zijn gesloten.