Rodetruidrager Evenepoel verliest Serry, ploegleider Lodewyck: “Moeten improviseren”

zondag 28 augustus 2022 om 12:20
Rodetruidrager Evenepoel verliest Serry, ploegleider Lodewyck: “Moeten improviseren”

foto: Cor Vos

Update

Remco Evenepoel zal het in het restant van de Vuelta a España zonder de hulp van Pieter Serry moeten doen. De helper van de rodetruidrager heeft positief getest op het coronavirus en verlaat de wedstrijd. Dat meldt Quick-Step-Alpha Vinyl op sociale media. Ploegleider Klaas Lodewyck stond vervolgens voor de start WielerFlits te woord.

“Nadat hij vannacht ziek werd, is Pieter Serry getest door de teamdokter op Covid-19. Helaas heeft hij een positieve test ingeleverd en zal Pieter de Vuelta verlaten”, begint het bericht. “Het team blijft streng testen en voorzorgsmaatregelen treffen om de kans op verdere verspreiding onder de rest van het team en de staf te minimaliseren. Er zullen geen verdere opmerkingen over de situaties gemaakt worden, los van dat we Pieter een spoedig herstel wensen.”

Serry is de eerste opgever bij Quick-Step-Alpha Vinyl deze Vuelta. Door het wegvallen van de 33-jarige knecht, heeft Evenepoel nog zes ploeggenoten over.

Gelaten Klaas Lodewyck
Klaas Lodewyck, ploegleider bij Quick-Step Alpha Vinyl, reageert in gesprek met WielerFlits gelaten op de opgave van Pieter Serry. “Het is zoals het is. We zijn nog altijd met zeven, we zijn nog altijd sterk en gezond. Laat ons hopen dat dat zo blijft”, zegt de oud-renner.

Lodewyck denkt weliswaar dat het wat aanpassen wordt, maar dat de andere renners de rol van Serry kunnen overnemen. “Pieter is natuurlijk iemand die het werk kon overpakken wat Rémi (Cavagna, red.) meestal doet in het begin van de koers. Daar gaan we een beetje moeten improviseren nu. Maar zolang de jongens die Remco moeten bijstaan bergop niet ziek zijn, dan kunnen we dat wel wat aanpassen met Dries (Devenyns, red.) en Masnada. En desnoods Louis (Vervaeke, red.), als het echt nodig is.”

Serry lag op de kamer met de eerdergenoemde Cavagna. Zijn ze bij Quick-Step-Alpha Vinyl bang dat de Fransman ook besmet is? “Schrik is er altijd, niemand is vrij. Iedereen die niet recent of in de laatste zes maanden corona heeft gehad, moet schrik hebben. Dus ja, we hopen dat Rémi negatief blijft natuurlijk.”

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18

Dit artikel delen:

12 Reacties

Dr. Freakowitz 28 augustus 2022 om 12:08

Ik zou Remco alleen op een kamer leggen (als dat al niet gedaan is)

3
bswinkelss 28 augustus 2022 om 13:49

Ja en iedereen een eigen ontbijtzaal

0
De dorpspastoor 28 augustus 2022 om 14:22

Geloof dat Remco bij Vervaeke ligt. En die is volgens mij al 2 keer de pineut geweest met corona in het afgelopen jaar.

Laten we hopen dat de rest gespaard blijft. Maar ik vrees dat er nog wel meer weg gaan vallen richting eind van de Vuelta. Misschien niet bij QS, maar wel elders in het peloton. De vermoeidheid neemt, toe, de weerstand neemt af…

0

Goed idee, want het C-virus gaat niet door de lucht.

0
BraboCycling 28 augustus 2022 om 11:21

Echt veel coronagevallen zeg

2
Cochise 28 augustus 2022 om 11:20

Aiai, het komt dicht dan, stel je voor.

0
Marlin 28 augustus 2022 om 11:42

Hij is ziek en heeft positief getest op Covid. Dan is er toch echt geen enkele mogelijkheid om wel te starten, toch ?

0
Albeijing Feeniks 28 augustus 2022 om 11:50

Mentale tik voor Evenepoel… verlies van een krijgen. Daarnaast zal hij nu ook enorme angst hebben dat hij zelf corona oploopt.

0
Arema Pro Cycling Team 28 augustus 2022 om 12:01

De vraag is nu of degenen met wie de positief getesten op de kamer lagen geen symptonen krijgen..Zie DSM.

0
Ray Haaier 28 augustus 2022 om 11:28

Hij start toch niet meer omdat hij ziek is en niet vanwege positieve test? Alsof hij nog zou starten wanneer hij ziek is, maar negatief test. Tijdens de TdF waren er die positief testten, maar niet ziek waren en daarom door reden. Dit is toch geen NOS?

-4
FDJ 28 augustus 2022 om 11:31

Wat denk jij dat ze Serry naar huis sturen als het niet hoeft? Je mag er gemakshalve vanuit gaan dat de viral load boven de grens zat. Misschien gewoon eens een bericht accepteren in plaats van alles in twijfel trekken?

6
ChefSpijker 28 augustus 2022 om 11:41

Er staat toch in het bericht ook gewoon dat ie ziek is? Dat heeft verder niks met viral load of zo te maken. Eerder een test ter bevestiging.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone