Vuelta 2022: Euskaltel-Euskadi met vrijbuitersploeg aan de start
foto: Cor Vos
maandag 15 augustus 2022 om 11:11

Vuelta 2022: Euskaltel-Euskadi met vrijbuitersploeg aan de start

Euskaltel-Euskadi heeft de acht namen bekendgemaakt die van start gaan in de Vuelta a España, die vrijdag in Utrecht begint. De Baskische ploeg wil zich laten zien in de ontsnappingen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het doel van de ploeg is om actief deel te nemen en aanwezig te zijn in de wedstrijd, en om in zoveel mogelijk ontsnappingen te zitten. “Natuurlijk zullen we in de thuisritten proberen de best mogelijke renners in de ontsnappingen te krijgen, zodat we, indien mogelijk, voor een ritzege kunnen strijden”, vertelt ploegleider Jorge Azanza.

“Het wordt een speciale Vuelta a España die in Nederland van start gaat en dan hier in Spaans Baskenland wordt hervat voor onze fans, op onze wegen en voor ons publiek. Daarom is het belangrijk om het goed te doen en niet de identiteit van de ploeg te verliezen”, aldus Azanza, die kan rekenen op onder anderen Luis Ángel Maté en Mikel Bizkarra.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 augustus 2022 11:20
Ineos maakt ook zojuist de ploeg bekend
15 augustus 2022 11:27
Waar was de tijd van Fabio Parra bij Euskatel...
    15 augustus 2022 12:28
    Wat te denken van IbanMayo en Haimar Zubeldia.
    16 augustus 2022 13:48
    En Igor Anton, Samuel Sanchez, de Etxebarria's, Nieve, de Izagirre's, Laiseka, ... gegarandeerd collectief oranje vuurwerk in de Pyreneeën. Ze reden elkaar nog net niet omver om als eerste te kunnen demarreren.
15 augustus 2022 12:10
Bizkarra en Gotzon rijden een prima jaar, goede renners voor een gokje in je poultje. (strijdlustprijsje nagenoeg verzekerd)

Reacties zijn gesloten.