Vuelta 2022: Dorian Godon moet afhaken na positieve coronatest

woensdag 17 augustus 2022 om 12:06
Vuelta 2022: Dorian Godon moet afhaken na positieve coronatest

foto: Cor Vos

AG2R Citroën moet het in de Vuelta a España stellen zonder Dorian Godon. De Fransman heeft positief getest op het coronavirus en start vrijdag niet in Utrecht. Antoine Raugel is opgeroepen als zijn vervanger.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Aangezien hij positief heeft getest op Covid-19, zal Dorian Godon niet meedoen aan de Vuelta a España. Hij zal vervangen worden door Antoine Raugel”, schrijft AG2R Citroën op sociale media. Godon had als taak Ben O’Connor, de kopman van de ploeg, te beschermen op het vlakke. De 26-jarige Fransman werd onlangs zeventiende in de Ronde van Polen, in de slotrit eindigde hij als elfde.

AG2R Citroën stelt nu dus Raugel op. Daarnaast start de Franse ploeg met Bob Jungels, Andrea Vendrame Clément Champoussin, Jaakko Hänninen, Nans Peters, Nicolas Prodhomme en dus O’Connor. Laatstgenoemde moest – na een derde plaats in het Critérium du Dauphiné – opgeven in de Ronde van Frankrijk. In de Vuelta gaat hij opnieuw voor een goed klassement.

Dit artikel delen:

5 Reacties

de wegkijkers 17 augustus 2022 om 13:37

Vreemd dat de sporten op tv meer positieven testen geven dan een stad vol mensen .. lijkt wel of het op tv moet blijven ten kosten van de steeds fitte renners die een ronden moeten verlaten

0
Limal 17 augustus 2022 om 13:58

De proporties aan testen die een positief resultaat geven liggen momenteel op 66% in Nederland en 28% in België. Die cijfers zeggen niet heel veel meer nu de meeste mensen zich niet langer officieel laten testen (nog zo’n 10000 testen per dag in België), maar tonen wel aan dat het virus nog steeds rondgaat. Het is dan ook gewoon logisch dat er op 184 renners + een veelvoud aan staf weer enkele positieve gevallen gaan zijn. Geen paniek, dat is het einde van de wereld niet en de Vuelta gaat gewoon door.

0
jorisn 17 augustus 2022 om 14:41

Wat een onzin haha. Mensen laten zich niet officieel meer testen..

0
advocaat van de duivel 17 augustus 2022 om 21:28

De farce begint weer… wanneer stopt dit belachelijke spelletje?

0
Verweggistan 17 augustus 2022 om 21:50

Over drie-en-een-halve week.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone