Vuelta 2022: Arkéa-Samsic zet bij debuut vol in op kopman Nairo Quintana

maandag 15 augustus 2022 om 14:13
Vuelta 2022: Arkéa-Samsic zet bij debuut vol in op kopman Nairo Quintana

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic maakt zich op voor zijn eerste Vuelta a España. De Franse ploeg, die een wildcard heeft gekregen voor de Spaanse ronde, trekt niettemin met een ervaren kopman naar Utrecht. Nairo Quintana – Vuelta-winnaar in 2016 – voert de selectie aan.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“De Vuelta a España is een belangrijk doel voor Nairo, vooral omdat hij al op de erelijst staat”, zegt ploegleider Yvon Ledanois. “Onze kopman streeft naar een goed resultaat, dat wil zeggen: de best mogelijke eindklassering, zoals hij onlangs ook heeft gedaan in de Tour de France.” In de Tour de France eindigde Quintana als zesde. Sinds die wedstrijd kwam hij niet meer in actie. “Het team van Arkéa-Samsic staat volledig in zijn dienst. De kers op de taart zou, naast een goed eindklassement, een ritzege voor Nairo zijn.”

Quintana heeft in de drieweekse de steun van Anthony Delaplace, Elie Gesbert, Clement Russo, Simon Guglielmi, Lukasz Owsian, Thibault Guernalec en Daniel Mclay. Die laatste zal in de etappes die eindigen in een massasprint ook voor eigen kans mogen gaan. Daarbij zal hij geholpen worden door Russo. Ook de rest van de ploeg krijgt, ondanks de focus op Quintana, de vrijheid om erin te vliegen, vertelt ploegmanager Emmanuel Hubert. “Die manier van koersen past bij de filosofie van de renners en de staf van Arkéa-Samsic.”

Nicolas Edet, de winnaar van de bergtrui in de Ronde van Spanje 2013, start niet voor Arkéa-Samsic. De Fransman had er graag bij willen zijn, vertelt hij op sociale media, maar moet verstek geven vanwege klachten aan zijn vingers. In juli heeft Edet een ingreep gehad aan zijn linkerarm, waarbij een eerder geplaatste metalen plaat verwijderd is. Tijdens deze operatie is een zenuw aangetast. “Het wordt met de dag beter, maar zoals het er nu voorstaat weerhoudt het me ervan om deel te nemen aan de Vuelta”, aldus Edet.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

Amio1998 15 augustus 2022 om 14:20

Mocht hij ook maar een beetje in de buurt kunnen komen van zijn niveau tijdens de Tour, zit een podium er wel in voor Nairo

0
Rondje 25 15 augustus 2022 om 14:49

Poeh, dat is wel hoog gegrepen hoor, met Carapaz, Almeida, Evenepoel, Roglic, Yates, Hindley, etc..

0
oostrijck 15 augustus 2022 om 15:16

Quintana had ook in deze Tour echt mindere dagen. Hij wist de schade dan wel te beperken, maar te veel om voor het podium mee te doen.

0
Fenno de Groot 15 augustus 2022 om 17:37

@Rondje 25, We weten niet hoe Evenenpoel het 3 weken vol gaat houden. Yates wordt 1e of staat meteen op een uur, die is te wisselvallig. Roglic geen idee hoe hij hersteld is van zijn blessure. Houd je er eigenlijk maar 3 over die een 'zekerheid' zijn. Hij kan dus best voor 1 van de 3 eindigen. Niks is uiteraard zeker en er zullen vast nog verrassingen zijn, maar ik vind dat Quintana zeker een kanshebber is voor een podium plek.

0
oostrijck 15 augustus 2022 om 15:19

Behalve Quintana wat mij betreft een erg weinig aansprekende ploeg. In de ploegentijdrit zullen ze vast bij de laatsten eindigen. Veel steun bergop kan Quintana ook niet verwachten.

0
Lalsacien 15 augustus 2022 om 15:56

Guernalec kan volgens mij aardig tijdrijden en Delaplace is een hardrijder. We zullen zien.

0
sjoerdtjen 15 augustus 2022 om 15:55

Zal mij verbazen als Quintana hier na de tour opnieuw 3 weken goed zal zijn…
Wellicht voor dagsucces maar zie hem niet hoog eindigen in GC.

0
Titaantje 15 augustus 2022 om 16:52

Quintana zal vaak zijne igen bidonnetjes moeten halen in de bergetappes….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone