Vuelta 2022: AG2R Citroën gaat met Ben O’Connor voor het klassement

vrijdag 12 augustus 2022 om 15:05
Vuelta 2022: AG2R Citroën gaat met Ben O’Connor voor het klassement

foto: Cor Vos

AG2R Citroën heeft de acht renners tellende selectie bekendgemaakt voor de Vuelta a España. De kopman van de ploeg is Ben O’Connor, die voor een goed algemeen klassement gaat. Daarnaast gaat het team voor etappezeges.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De ploeg van AG2R Citroën is samengesteld rond Ben O’Connor. De Australiër gaat op voor zijn zevende Grote Ronde uit zijn carrière en zijn tweede Vuelta a España. Deze zomer reed hij ook al de Tour de France, maar daar gaf hij vroegtijdig op na een val. “Hij kwam teleurgesteld terug van de Tour na zijn opgave. We zullen in de eerste etappes zien hoe hij zich voelt om een preciezere doelstelling te bepalen. Zijn fysieke conditie is goed en hij heeft zich goed voorbereid”, zegt zijn ploegleider Julien Jurdie op de website van het team.

O’Connor kan in de bergetappes rekenen op steun van Clément Champoussin, Jaakko Hänninen, Nans Peters en Nicolas Prodhomme. Dorian Godon moet zijn kopman op het vlakke beschermen. Voor Bob Jungels is een belangrijke functie weggelegd voor de ploegentijdrit op de openingsdag in Utrecht. Andrea Vendrame is de man met een sterk eindschot in de selectie.

voor

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 12 augustus 2022 om 15:44

Alleraardigste ploeg. Hopelijk kan O’Connor zich herpakken en zijn benen van de Dauphine terugvinden

0
Johnny7 12 augustus 2022 om 19:25

Inderdaad best een leuk ploegje. Benieuwd naar O’Conner en Hanninen in de bergen.

0
mauri 13 augustus 2022 om 07:39

Vooral Hänninen kan zich (eindelijk) bewijzen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone