Vuelta 2021: Voormalig rodetruidrager Kenny Elissonde geeft nu wel op

woensdag 1 september 2021 om 13:23
Vuelta 2021: Voormalig rodetruidrager Kenny Elissonde geeft nu wel op

foto: Cor Vos

Kenny Elissonde heeft in de zeventiende etappe van de Vuelta a España besloten om de handdoek te gooien. De Franse klimmer ging nog wel van start in de rit naar Lagos de Covadonga, maar gaf al vroeg op.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Achter de naam van de 30-jarige Elissonde stond drie dagen geleden, tijdens de vijftiende etappe naar El Barraco, ook al korte tijd een DNF’je. Zijn ploeg Trek-Segafredo liet zondag via social media weten dat de Fransman moest opgeven vanwege een ontsteking in de rechterknie, maar op televisiebeelden was te zien dat Elissonde nog altijd in het peloton zat. Het bleek uiteindelijk om zijn Amerikaanse ploegmaat Kiel Reijnen te gaan.

Drie dagen later moet Elissonde alsnog in de bezemwagen stappen wegens aanhoudende kniepijn. De kleine klimmer werd al vroeg in de zeventiende etappe, op de flanken van de Alto de Hortiguera, gelost uit het peloton. Elissonde is na Reijnen en klassementskopman Giulio Ciccone alweer de derde renner van Trek-Segafredo die moet opgeven in de Vuelta.

Elissonde was in de Vuelta één dag de trotse eigenaar van de rode leiderstrui, nadat hij in de vijfde etappe naar Albacete ‘profiteerde’ van een valpartij van toenmalige leider Rein Taaramäe. Elissonde mocht uiteindelijk één dag genieten van het rode kleinood, want in de zesde etappe naar de Alto de la Montaña de Cullera moest hij de leiderstrui alweer afgeven aan Primož Roglič.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 1 september 2021 om 13:44

Tijd voor een lesje nederigheid afnemen bij REV die het potdomme wél opbrengt om gewoon door te gaan!

0
Boasson en Hagen 1 september 2021 om 15:10

@redactie jullie zijn het woordje ‘pocketklimmer’ vergeten te verwerken in de tekst!

0
Maenhout 1 september 2021 om 18:37

Kenny heeft toch het maximale gehaald voor Trek, nu Mollema niet meerijdt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone