Vuelta 2021: Valpartij dwingt Sander Armée tot opgave

woensdag 1 september 2021 om 16:26
Vuelta 2021: Valpartij dwingt Sander Armée tot opgave

foto: Cor Vos

De zeventiende etappe van de Vuelta a España heeft de nodige slachtoffers geëist. Na de eerdere opgaves van Kenny Elissonde en Luis Léon Sánchez is ook Sander Armée niet meer in koers. De Belg van Qhubeka NextHash kwam tijdens de etappe ten val en heeft zijn linkersleutelbeen gebroken.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 35-jarige Armée stond voor de zeventiende etappe naar Lagos de Covadonga 110e in het algemeen klassement, op meer dan twee uur van Odd Christian Eiking. De ervaren Belg koos de afgelopen weken enkele keren voor de aanval, maar zonder succes. Vier jaar geleden boekte hij in de Vuelta nog de grootste zege uit zijn carrière met winst in de zeventiende etappe naar Santo Toribio.

Armée is, na Reinardt Janse van Rensburg, de tweede uitvaller van Qhubeka NextHash sinds de start van de ronde in Burgos. De ploeg vreesde voor een sleutelbeenbreuk bij de Belg, maar Armée moest nog naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar constateerden de artsen een breuk in zijn linkersleutelbeen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

pirazzi 1 september 2021 om 16:32

Nog geen nieuws over Vlasov?

0
CeRo 1 september 2021 om 18:01

Vlasov is als 79ste gefinisht op dik 35 minuten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone