Vuelta 2021: Sep Vanmarcke, Giulio Ciccone en Rudy Molard stappen af

dinsdag 31 augustus 2021 om 15:25
Vuelta 2021: Sep Vanmarcke, Giulio Ciccone en Rudy Molard stappen af

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke en Giulio Ciccone zijn uit de Vuelta a España gestapt. Met nog 80 kilometer te rijden in de zestiende etappe besloten de Belg van Israel Start-Up Nation en de Italiaan van Trek-Segafredo de handdoek in de ring te gooien, nadat ze betrokken waren bij een massale val.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ciccone liep bij die valpartij een stevige kneuzing en een snijwond op in zijn rechterknie, meldt zijn ploeg Trek-Segafredo. De klimmer stond aan het begin van de slotweek op de twaalfde plek in het algemeen klassement. Vanmarcke stond 144e op bijna drie uur van de klassementsleider Odd Christian Eiking. Zijn schade is nog niet bekend.

Door de opgaves van Vanmarcke en Ciccone staat de teller van het aantal uitvallers in de Vuelta a España nu op 25.


Update 15.48 uur: Ook Rudy Molard heeft opgegeven. De Fransman van Groupama-FDJ was eveneens betrokken bij de valpartij van Vanmarcke en Ciccone.

Dit artikel delen:

1 Reactie

IlPirata 31 augustus 2021 om 16:55

Ciccone altijd jammer, aanvaller pur sang bergop.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone