Vuelta 2021: Romain Bardet wordt onderzocht na val

woensdag 18 augustus 2021 om 20:10
Vuelta 2021: Romain Bardet wordt onderzocht na val

foto: Cor Vos

Romain Bardet is niet ongeschonden uit de vijfde etappe van de Vuelta a España gekomen. In de slotfase van de rit naar Albacete was de Franse klimmer een van de grootste slachtoffers van een massale val en moest zich na afloop van de etappe laten onderzoeken.

Voor Bardet, die na vier dagen veertiende stond in het algemeen klassement, werd de vijfde rit er een om snel te vergeten. De 30-jarige klimmer was betrokken bij de grote valpartij op elf kilometer van de streep. Hij was een van de grootste slachtoffers van de val, maar kon desondanks weer op de fiets stappen en in het bijzijn van ploegmaat Chris Hamilton twaalf minuten na winnaar Jasper Philipsen de finish bereiken. In het klassement zakte hij naar de 93e plek.

Na zijn val onderging Bardet al verschillende checks op de route en na de finish verdween hij de ploegbus in om door de ploegarts te worden onderzocht. “Romain kon na zijn valpartij de finish bereiken en de ploegartsen zullen hem vanavond onderzoeken. Hij moet verschillende checks ondergaan om zeker te stellen dat hij oké is”, liet Team DSM-ploegleider Matt Winston weten. “Hij kwam met pijn over de streep, dus we gaan hem nauw in de gaten houden vanavond.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

peterwinnen 18 augustus 2021 om 20:12

Niet voor het geluk geboren, vrees ik.

Magician 18 augustus 2021 om 20:17

Is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt ;)

Titaantje 18 augustus 2021 om 20:33

is hij zo vaak bij valpartijen betrokken geweest dan? Toevallig recent ook in Burgos, maar ik kan me er verder niet zoveel herinneren. Toch zeker geen Porte-achtig palmares qua valpartijen.

Maillot à Pois 18 augustus 2021 om 22:29

@Titaantje
Toch wel vaker dan gemiddeld, is mijn gevoel, vooral de laatste jaren.
Vorig jaar heeft ie ook nog de Tour moeten verlaten na een val en hersenschudding.

PeterUitKampen 18 augustus 2021 om 20:24

Immens triest

beppe-saronni 18 augustus 2021 om 20:58

Zo jammer he. Zou gewoon meedoen voor de top 10. Ik hoop dat het meevalt, maar ambities kunnen de ijskast in.

Secondant 19 augustus 2021 om 07:00

Sterker nog, hij zou voor het podium meedoen denk ik. Roglic lijkt me te sterk en wellicht Bernal ook. Maar de rest kan hij in goede vorm (en dat heeft hij) allemaal verslaan.

josi 19 augustus 2021 om 09:00

@Secondant, Hij verloor maandag op de eerste aankomst bergop wel meteen een halve minuut op de andere AK-mannen. Ik had hem dan ook niet direct op het podium zien eindigen, maar natuurlijk doodzonde dat hij zo al zijn kansen sowieso in duigen ziet vallen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair