Vuelta 2021: Ook Sergio Henao en Sacha Modolo geven op in negentiende etappe

vrijdag 3 september 2021 om 20:28
Vuelta 2021: Ook Sergio Henao en Sacha Modolo geven op in negentiende etappe

Modolo eerder in deze Vuelta - foto: Cor Vos

Behalve Louis Meintjes bereikten ook Sergio Henao en Sacha Modolo de finish niet in de etappe naar Monforte de Lemos, in de Vuelta a España. Daardoor moeten zowel Qhubeka NextHash als Alpecin-Fenix met vijf renners verder.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Henao was woensdag gevallen in de rit naar Lagos de Covadonga. De Colombiaanse klimmer kon die etappe nog wel uitrijden en ook gisteren, in de rit naar Altu d’El Gamoniteiru, wist hij de pijn in zijn voet, rug en hand te verbijten. Henao hoopte dat hij vandaag minder last zou hebben, maar de pijn werd niet minder en na zestig kilometer kneep hij de remmen dicht.

Modolo kon in de negentiende etappe naar Monforte de Lemos niet meer verder, meldde zijn ploeg Alpecin-Fenix. “Na negentien-en-een-halve etappe moest hij opgeven in de Vuelta. Rust lekker uit en tot snel, Sacha”, schreef het team op social media.

Dit artikel delen:

2 Reacties

IlPirata 3 september 2021 om 23:51

Sergio Henao was ooit het nieuwe klimtalent, beetje blijven hangen. Mooie carriere gehad , dat wel.

0
Al Phila 4 september 2021 om 08:40

Kan gebeuren, als je toch geen kansen meer hebt, denk dan aan je gezondheid.

Aan de andere kant heeft TJV bewezen met minder (4) renners in de Tour steeds succesvoller te zijn. Sterker, als ze solo rijden, wonnen ze ook (ITT). Opvallend dat deze ploeg na de 2 idiote valpartijen nog compleet is, en Gesink ondanks zijn schouderblessure opgelopen in de Tour nog steeds van de partij is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone