Vuelta 2021: Meerdere hechtingen voor Mikel Nieve na val

woensdag 18 augustus 2021 om 20:21
Vuelta 2021: Meerdere hechtingen voor Mikel Nieve na val

foto: Cor Vos

Mikel Nieve was een van de onfortuinlijke renners die betrokken was bij de grote valpartij in de finale van de vijfde etappe van de Vuelta a España. De Spaanse klimmer kwam met pleisters op zijn gezicht, zijn rechterarm in het verband en overal bloedvlekken over de finish.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nieve was een van de renners die bij de massale val op elf kilometer van de streep lelijk tegen de grond ging. De 37-jarige Spanjaard van Team BikeExchange had een flinke snee in zijn bovenarm en verwondingen aan zijn gezicht, en werd ter plaatse behandeld door de artsen. Ondanks al zijn verwondingen stapte hij toch weer op de fiets en bereikte na 184,4 kilometer in het bijzijn van de ploeggenoten Chris Hamilton en Romain Bardet van DSM en Ben Zwiehoff van BORA-hansgrohe op twaalf minuten achterstand de finish.

Met pleisters op zijn gezicht en bloed op zijn shirt kwam hij over de aankomst in Albacete. Na de etappe liet Team BikeExchange via social media weten dat Nieve moest worden gehecht aan de verwondingen aan zijn gezicht en elleboog. ’s Avonds wordt hij verder behandeld door het medisch personeel van de ploeg. De Spanjaard is normaal gesproken een van de troeven van de Australische ploeg voor de bergetappes. Onlangs liet hij zien in goede vorm te verkeren met een vierde plaats in de etappe over de Picón Blanco in de Vuelta a Burgos.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Titaantje 18 augustus 2021 om 22:15

Lekker afstappen. Er zijn maar weinig voorbeelden van renners die na een zware valpartij nog bovenmatig uitpakken in een grote ronde.

0
Turtlehead 18 augustus 2021 om 23:12

Hechtingen, beurs overal, paar dagen antibiotica waarschijnlijk… de komende tien dagen wordt t niks iig.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone