Vuelta 2021: Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) geeft er de brui aan

zondag 29 augustus 2021 om 14:48
Vuelta 2021: Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) geeft er de brui aan

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers is nog maar met zes renners in koers. Na de opgave van Richard Carapaz heeft ook zijn landgenoot Jhonatan Narváez besloten om uit de wedstrijd te stappen. Narváez is de 23ste uitvaller sinds de start van de ronde in Burgos.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Narváez moest de voorbije etappes kopmannen Egan Bernal en Adam Yates zo goed mogelijk bijstaan, maar liet zich ook opmerken in de tiende etappe naar Rincón de la Victoria. De 24-jarige Ecuadoraan was toen mee in de vlucht van de dag en kwam als zesde over de streep in de finishplaats. Zijn ploegmaat Dylan van Baarle werd die dag vierde.

Narváez is dus de tweede renner van INEOS Grenadiers die vroegtijdig het strijdtoneel moet verlaten. Richard Carapaz moest gisteren uitgeput de Vuelta a España verlaten. De olympische kampioen van Tokio had moeite met de hoge temperaturen, waaraan het peloton wordt blootgesteld in de Spaanse etappekoers.

De Britse sterrenformatie rekent in de resterende etappes van de Vuelta nog op klassementsrenners Bernal en Yates, Van Baarle, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov en Tom Pidcock. De ploeg heeft met Egan Bernal en Adam Yates twee man bij de beste tien. Bernal staat voorlopig zevende, Yates is de nummer acht.

Dit artikel delen:

6 Reacties

IlPirata 29 augustus 2021 om 14:59

Retourtje of enkeltje geboekt met Carapaz naar Ecuador.

0
Ron de Hoep 29 augustus 2021 om 15:16

Ciao ciao for now!

0
Gr.R. 29 augustus 2021 om 18:21

De ondersteuning van Bernal in deze Vuelta. Die valt ook best tegen…

0
Wheely 29 augustus 2021 om 19:22

Binnenkort een speciale feestdag in Ecuador die ze niet willen missen? Klever er ook uit vandaag, dat is drie op een rij.

0
AustrianOak 29 augustus 2021 om 23:53

Sjonge, wat een ellende bij het oude Skaai. Pidcock is ook niet in beste doen. Ongeveer 3 man om 2 kopmannen te ondersteunen. Het is wel eens beter gegaan in een ronde voor Ieneeejos.

0
Tony 30 augustus 2021 om 10:58

Alleen Bernal kan de meubelen redden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone