Vuelta 2021: Geen breuken voor Mads Würtz Schmidt na massale val

woensdag 18 augustus 2021 om 21:27
Vuelta 2021: Geen breuken voor Mads Würtz Schmidt na massale val

foto: Cor Vos

Mads Würtz Schmidt heeft geen breuken overgehouden aan de massale val in de vijfde etappe van de Vuelta a España, blijkt uit onderzoek. De Deense renner van Israel Start-Up Nation kan daardoor de ronde voortzetten.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Würtz Schmidt was een van de eerste renners die tegen de grond ging bij de massale val op elf kilometer van de finish in Albacete, waarbij een groot deel van het peloton betrokken was. Na de etappe werd de regerende Deense wegkampioen naar het ziekenhuis overgebracht voor nader onderzoek. Daarbij kwamen geen breuken aan het licht, meldde zijn ploeg vanavond. Wel kampt hij met meerdere kneuzingen en schaafwonden.

Behalve Würtz Schmidt waren ook zijn ploeggenoten Itamar Einhorn, Sep Vanmarcke en Davide Cimolai betrokken bij de val – vrijwel de voltallige sprinttrein van Israel Start-Up Nation. Ook zij zitten onder de blauwe plekken. “Ik heb me weleens beter gevoeld, maar ook slechter” vertelde Cimolai nadat hij door het medisch personeel was behandeld. Eerder in de ronde raakte de ploeg Alex Cataford kwijt nadat hij bij een val in de tweede etappe een sleutelbeen brak.

Dit artikel delen:

6 Reacties

pirazzi 19 augustus 2021 om 07:16

Met een auto deelnemen in het verkeer, daarvoor heb je een rijbewijs nodig. Voor een boot een vaarbewijs. Maar voor een fiets is niets geregeld.

0
Charlie33 19 augustus 2021 om 07:30

Om te reageren op artikelen heb je ook geen bewijs nodig, helaas.

0
NiM 19 augustus 2021 om 14:57

En gebeuren er nooit botsingen met auto’s in het verkeer dan?

0
NiM 19 augustus 2021 om 14:57

Om op jouw opmerking in te gaan: in België bijvoorbeeld zijn er wel degelijk vaardigheidsproeven bij de jeugd alvorens je een vergunning kan aanvragen.

0
pirazzi 19 augustus 2021 om 08:04

Het is ook niet helemaal waar wat ik schrijf hierboven, althans in Nederland kunnen kinderen van de basisschool een verkeersdiploma halen op de fiets.

0
Willem Kieft 19 augustus 2021 om 12:21

“Ik heb me weleens beter gevoeld, maar ook slechter” vertelde Cimolai nadat hij door het medisch personeel was behandeld.

Het jaagt me bijna angst aan dat iemand zich wel eens slechter heeft gevoeld dan nadat er net 40 volwassen wielrenners op hem zijn geland.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone