Vuelta 2021: Davide Cimolai staakt de strijd vanwege kniepijn
foto: Cor Vos
zaterdag 21 augustus 2021 om 16:47

Vuelta 2021: Davide Cimolai staakt de strijd vanwege kniepijn

Davide Cimolai is halverwege de achtste etappe in de Vuelta afgestapt. De Italiaan van Israel Start-Up Nation kwam in de vijfde etappe naar Albacete ten val en heeft sindsdien last van zijn knie.

De sprinter van de Israëlische ploeg kwam er deze ronde nog niet aan te pas. Een 53ste plaats was zijn beste dagresultaat, terwijl er na zeven koersdagen al drie massasprints zijn geweest. Cimolai, die volgend jaar zal uitkomen voor Cofidis, is de negende uitvaller tot nu toe.

In de vijfde etappe naar Albacete was Cimolai betrokken bij de massale valpartij op goed tien kilometer van de finish. De rappe renner kon wel zijn weg vervolgen, maar reed de laatste dagen rond met kniepijn. Dit noopt hem nu tot een opgave.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2021 16:57
Kansloze ronde gereden. Zeker als ze zijn Israëlische concurrent laten sprinten in zijn plaats.
21 augustus 2021 16:58
Hier zullen ze trouwens bij Cofidis wel blij mee zijn als vervanger van Viviani. De ene slechte sprinter voor de andere.
    21 augustus 2021 23:30
    Viviani heeft voor een slechte sprinter best een leuk palmares.
21 augustus 2021 21:14
Beetje kort door de bocht want volgens mij heeft hij het helemaal niet zo slecht gedaan bij Israël. Afgelopen Giro de gevierde man in de Giro en toen ze vorig jaar bij toerbeurt gingen sprinten nog een aantal top 10 plaatsen behaald. Jammer dat de ploeg er zo mee om is gegaan na zijn aankondiging bij Cofidis te willen fietsen en Einhorn naar voren schoof als eerste sprinter maar dat is hun beleid. Geluk bij een ongeluk dat het vandaag een mooie notering opleverde. Verwacht echter niet dat dit resultaat een vervolg zal krijgen.
    21 augustus 2021 21:24
    Gelukkig kon de Joodse liefdesbaby van Eekhoff en Eenkhoorn wel naar een mooie ereplaats sprinten vandaag.

Reacties zijn gesloten.