Vuelta 2021: Aleksandr Vlasov gaat niet meer van start in etappe 20

zaterdag 4 september 2021 om 08:41
Vuelta 2021: Aleksandr Vlasov gaat niet meer van start in etappe 20

foto: Cor Vos

Aleksander Vlasov verschijnt niet meer aan het vertrek van de twintigste etappe van de Vuelta a España. De Russische klimmer van Astana-Premier Tech heeft te veel last van de gevolgen van een valpartij drie dagen geleden.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Vlasov was op voorhand de uitgesproken kopman van Astana-Premier Tech in de Vuelta, nadat hij eerder dit seizoen nog vierde werd in de Giro d’Italia. Vorig jaar wist de Rus elfde te worden in zijn eerste Vuelta. Hij begon toen matig aan de ingekorte ronde, maar later wist hij zich te herpakken met onder meer een tweede plek op de Alto de l’Angliru en een vierde op de Alto de Moncalvillo. Dit jaar had hij lange tijd uitzicht op een top 10-klassering.

In de zeventiende etappe naar Lagos de Covadonga kwam Vlasov echter hard ten val. In de natte en daardoor extra verraderlijke afdaling van La Collada Llomena ging de Russische klimmer tegen de grond. In eerste instantie leek hij niet meer verder te kunnen, maar uiteindelijk stapte hij toch weer op de fiets en wist hij met meer dan 35 minuten achterstand de finish te bereiken. De dagen daarna waren al een worsteling voor hem.

Nu is besloten dat Vlasov als gevolg van zijn zware val de koers verlaat. “Vanwege de pijn waar hij mee kampt, heeft de medische staf besloten om Aleksandr aan de kant te houden”, laat Astana-Premier Tech weten. Voor de Rus komt daarmee een vroegtijdig einde aan zijn laatste grote ronde met de Kazachse ploeg. Na dit seizoen vertrekt hij namelijk naar BORA-hansgrohe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Johnny7 4 september 2021 om 09:34

Lullig voor hem maar toch is mijn voorspelling uitgekomen. Deze renner lijkt een klassementsrenner maar wat voor 1? Hij staat in de top 10 met ontzettend veel minuten achterstand (tenminste als hij niet zou zijn gevallen uiteraard). En heeft ook een slechte tijdrit. Dit lijkt me eerder een superknecht want hij heeft vaak dagen waarop hij veel minuten aan de broek krijgt. Benieuwd wat ze bij Bora met hem van plan zijn.

0
KimJungPoels 4 september 2021 om 09:46

Zijn tijdrit is allesbehalve slecht dit jaar. Verder viel Vlasov dit jaar bergop wel tegen inderdaad, nadat hij vorig jaar zijn doorbraak kende.

Het is wel pas zijn tweede jaar op WT niveau, dus lijkt me sowieso te vroeg om hem af te schrijven. Het niveau van een Roglic, Pogacar en Bernal zal hij niet aantikken. En vermoedelijk zijn Remco en Almeida er ook te veel aan. Maar het is nou ook niet zo dat ze bij Bora per se veel beters hebben lopen.

0
Poeksel 4 september 2021 om 10:12

Door het het argument 'slechte tijdrit' (Vlasov reed in zes tijdritten dit jaar steeds top 20, eerder in de Vuelta zelfs top 10) lijkt het gewoon een trollpoging van Johnny7.

0
vevie 4 september 2021 om 10:01

Hij is toch gewoon een klassementsrenner? Wellicht vallen we erover omdat hij een hele ‘menselijke’ kopman is. Wisselt hele sterke dagen of met hele matige/slechte dagen en is nog niet altijd even constant. Geen eigenschappen die een top kopman moet hebben, maar ik vind het wel menselijk en ook wel mooi om te zien. Een Bernal bijvoorbeeld is ook absolute wereldtop, maar die heeft ook zijn mindere momenten. Net als in de laatste week Giro of deze eerste twee weken Vuelta. Ik zelf krijg zo wel een beetje het geloof terug in bepaalde renners die niet altijd lijken te vliegen.

0
Turtlehead 4 september 2021 om 11:28

Precies. Een klassement moet je ook leren rijden (constantheid, steeds stress en aandacht, …).
Ik schrijf die nog lang niet af.
Bovendien was vorig jaar een heel apart jaar, dat het nu niet lukt zegt weinig.
Lopez bijvoorbeeld doet er ook ‘lang’ over, maar komt toch steeds nadrukkelijker naar voren in die rol.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone