Vuelta 2020: Jay McCarthy moet opgeven na zware crash

dinsdag 27 oktober 2020 om 16:03
Vuelta 2020: Jay McCarthy moet opgeven na zware crash

foto: Cor Vos

Jay McCarthy is de veertiende uitvaller in de Vuelta a España. De Australiër van BORA-hansgrohe kwam in de zevende etappe naar Villanueva de Valdegovía op hoge snelheid ten val en bleek niet meer in staat om verder te koersen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

McCarthy crashte op zestig kilometer van de finish tijdens een dalende passage. De val zelf was niet in beeld, maar we zagen de 28-jarige renner wel in een akker liggen. De Australiër kreeg al snel medische begeleiding, maar bleef liggen en bleek niet meer in staat om op zijn fiets te kruipen.

McCarthy is niet de enige renner die moest opgeven tijdens de zevende etappe. Groupama-FDJ heeft via social media laten weten dat Romain Seigle is afgestapt vanwege maagklachten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

havana 27 oktober 2020 om 16:39

Heel vreemde crash, want er leek daar weinig aan de hand op dat deel van het parcours?

0
guyremgabdel 27 oktober 2020 om 19:50

Ze zullen daar op de spoedafdeling van het dichtste ziekenhuis blij geweest zijn want ik kan mij voorstellen dat ze er momenteel toch maar met hun vingers zitten te draaien.

0
JdS 27 oktober 2020 om 20:39

Wat een ongepaste reactie van guyremgabdel is dit zeg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone