Vuelta 2020: Arkea-Samsic mengt zich in strijd om wildcards

woensdag 18 december 2019 om 12:40
Vuelta 2020: Arkea-Samsic mengt zich in strijd om wildcards

Nairo Quintana in de Vuelta 2016 - Foto: Cor Vos

Arkea-Samsic wil in 2020 graag de Vuelta a España rijden. Ploegbaas Emmanuel Hubert vertelt op de website van zijn team dat hij hoopt dat zijn ploeg een uitnodiging krijgt.

Arkea-Samsic heeft met Nairo Quintana volgend seizoen een oud-winnaar in de gelederen. De 29-jarige Colombiaan maakt de overstap van Movistar en won de Spaanse rittenkoers in 2016. Bovendien beschikt de ploeg met Winner Anacona, Warren Barguil en Nacer Bouhanni over meerdere renners die in de Vuelta al eens ritsucces behaalden.

“We hebben renners die kunnen schitteren in alle onderdelen van de wedstrijd”, aldus Hubert. “Quintana en Barguil hebben op het gebied van het algemeen- en het bergklassement hun kwaliteiten bewezen. Voor sprintaankomsten hebben we Bouhanni. We dromen ervan om aan de 75ste editie deel te nemen”, klinkt het.

Plekken zijn schaars
De Franse formatie heeft in de strijd om een wildcard onder meer concurrentie van Corendon-Circus en de Spaanse ploegen Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Fundación-Orbea. Eerder deze week liet Vuelta-directeur Javier Guillén nog uitschijnen dat de kans erg klein is dat een van de wildcards naar een ploeg buiten Spanje gaat. “Ik heb slechts twee wildcards, terwijl er drie Spaanse ProContinentale teams zijn”, rekende hij uit. Welke ploegen er een uitnodiging krijgen voor de Vuelta 2020, wordt beslist na de Ronde van het Baskenland (6-11 maart).

Dit artikel delen:

9 Reacties

piet kierewiet 18 december 2019 om 12:51

die krijgen hem zeker niet. Eerst de spaanse ploegen en daarna Corendon Circustent

Rawolf 18 december 2019 om 13:11

Quintana is wel oud winnaar, ik geef Arkea een grotere kans dan Corendon in elk geval.

west 18 december 2019 om 13:12

Quintana is buiten de Bene(lux) nog wel iets meer een baasje en meer populair. Quintana heeft grote rondes gewonnen. mvdP heeft , voor die Spanjaarden, vooralsnog alleen de Amstel gewonnen en in wat noordelijke hobbies rondgeprutst.

piet kierewiet 18 december 2019 om 12:52

En Bouhanni voor de sprints?

hartstikkebedankt 18 december 2019 om 13:13

Behoorlijk veel goede PCT teams gecombineerd met de nationaliteit van een aantal wat mindere (Italië en Spanje) zorgen nu wel voor een grote druk op de wildcards. Tegelijk is er een aantal WT teams dat matige selecties gaat sturen naar de grote rondes, dat is eigenlijk wel zonde om te zien.

Massimo Bataille 18 december 2019 om 13:29

Jammer dat er zo weinig wildcards zijn voor de grote rondes: Ja
Dat het verschil tussen WT en ProConti kleiner wordt, kan ik alleen maar toejuichen.

Koers 18 december 2019 om 13:34

Wie zijn de gegadigden voor de tour? Mag toch hopen dat we nairo in een gt zien. Qua klassement is het zeker niet wat hrt geweest is, maar pakt toch geregeld een ritje mee.

hartstikkebedankt 18 december 2019 om 17:04

Arkea zal bijna zeker naar de Tour gaan met ook nog de Fransmannen Barguil en Bouhanni.

Cyclinglife 18 december 2019 om 16:22

Quintana en bouhanni hebben zelf bewust een niveau lager gekozen, bij een ploeg die bij lange na niet in aanmerking zou komen voor de beste pct of het voormalige bedachte degradatie/promotie systeem. Als ze dus verwacht hadden in een gt te starten dan had hun manager hen moeten uitleggen hoe het systeem werkt nu met 1 pct ploeg met rechten en altijd minimaal 1 thuisploeg, en uitleggen dat ze amper kans van slagen hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair