Vuelta 2013: Voorbeschouwing etappe 6

Door , woensdag 28 augustus 2013 om 19:43
Vuelta 2013: Voorbeschouwing etappe 6

foto: Sirotti

Nadat we in de rit naar Lago de Sanabria de eerste massasprint van deze Vuelta te zien kregen, zijn donderdag de ogen opnieuw gericht op de sprinters. De etappe naar Cáceres is op papier de makkelijkste tot nu toe. Wie komen er in aanmerking voor de dagzege? WielerFlits blikt vooruit.


Parcours
De 175 kilometer lange rit van Guijelo naar Cáceres lijkt op het eerste oog eenvoudig. Vanaf de startplaats op 950 meter hoogte gaat het in het eerste gedeelte van de etappe in dalende lijn. Daardoor zou er wel eens een razendsnelle openingsfase kunnen komen. Zoals we het gewend zijn in Spanje is het parcours alles behalve biljartvlak, maar er zijn dit keer onderweg geen beklimmingen opgenomen die meetellen voor het bergklassement. De tweede helft van de etappe is iets heuvelachtiger, maar lijkt makkelijk genoeg voor de sprintersploegen om de koers te controleren. Aankomstplaats Cáceres zal met zijn kenmerkende middeleeuwse muren opnieuw mooie plaatjes opleveren voor de tv-kijkers.

Vuelta Espana 2013

Favorieten
In deze bergachtige Ronde van Spanje is het deelnemersveld karig bedeeld met topspurters. Door het ontbreken van het toptrio Kittel/Cavendish/Greipel ligt er voor mindere goden deze weken een uitgelezen kans op dagsucces in een grote ronde.

Michael Matthews

Michael Matthews won woensdag de eerste massasprint in deze Vuelta. Voor de rit naar Cáceres is hij opnieuw de te kloppen man. Bovendien wordt hij gesteund door de sterke Orica-ploeg, die weet wat het is om een massasprint voor te bereiden.

Tyler Farrar

Tyler Farrar moest in de rit naar Lago de Sanabria genoegen nemen met een vijfde plek. De Amerikaan won al ritten in elke grote ronde, maar zijn deelnames aan de Giro en de Tour waren dit jaar zonder dagsucces. Gezien zijn staat van dienst is hij een grote kanshebber om zijn vierde ritzege in Spanje aan zijn palmares toe te voegen.

Bij Omega Pharma-Quick Step krijgt Gianni Meersman de voorkeur boven Andrew Fenn. De Belg won dit jaar al ritten in Romandië en Catalonië,maar in grote rondes staat zijn zegeteller nog op nul. Zijn landgenoot Philippe Gilbert denkt te kunnen profiteren van het glooiende slot.

Nikias Arndt

Bij Argos-Shimano lijkt de talentvolle Duitser Nikias Arndt de voorkeur te krijgen boven Ramon Sinkeldam. Arndt werd woensdag knap vierde. Belkin lijkt na het late afhaken van Theo Bos niet echt over een plan-B voor de massasprint te beschikken. Bij Vacansoleil-DCM rekent men op debutant Barry Markus.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Michael Matthews
*** Tyler Farrar, Maximiliano Richeze
** Gianni Meersman, Nikias Arndt, Edvald Boasson Hagen
* Barry Markus, Greg Henderson, Philippe Gilbert, Anthony Roux

Deelnemerslijst Vuelta a Espana 2013

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.