Vrouwenploeg CCC heeft selectie voor 2019 rond

zaterdag 29 september 2018 om 11:04
Vrouwenploeg CCC heeft selectie voor 2019 rond

foto: SWPix (archiefbeeld)

Met het aantrekken van Valerie Demey en Evy Kuijpers heeft de vrouwenploeg CCC de selectie voor 2019 compleet. De laatste twee versterkingen werden vandaag bekendgemaakt door de ploeg, die nu nog door het leven gaat als WaowDeals. Eerder al trok het team van ploegleider Jeroen Blijlevens drie andere rensters aan.

Valerie Demey (24) komt over van Lotto Soudal Ladies. De ploeg volgde de Belgische al een tijdje en verwacht dat ze kan uitgroeien tot één van de sterkere eendagsrensters. “In een nieuwe ploeg, die bekend staat om de professionele aanpak, wil ik de lat een stukje hoger leggen. Uiteraard in de klassiekers, maar zeker ook in andere wedstrijden. Ik ben serieus met mijn vak bezig en leef ervoor. Door samen met een professionele staf op nog meer details te letten hoop ik het rendement van alle arbeid te vergroten.”

Ook de één jaar jongere Evy Kuijpers lijkt geknipt voor het eendagswerk, meldt de ploeg. Tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg streed ze tot diep in de finale met de sterkste renners en eindigde ze op de vijfde plaats. “Het eerste jaar wordt vooral een ontdekkingsreis: ik zal moeten ervaren wat het is om een seizoen lang op het niveau te rijden dat ik op het NK haalde. Ik wil daarbij, met alle kennis die er in de ploeg is, sterker worden.”

Selectie flag-nl CCC (vrouwenploeg) voor 2019
flag-be Valerie Demey
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Evy Kuijpers
flag-pl Marta Lach
flag-nl Riejanne Markus
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Dani Rowe
flag-pl Agnieszka Skalniak
flag-nl Sabrina Stultiens
flag-nl Marianne Vos

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone