Vrouwen maken het verschil voor Frankrijk op Mixed Relay: “Heel indrukwekkend op zo’n parcours”
foto: Cor Vos
donderdag 21 september 2023 om 16:56

Vrouwen maken het verschil voor Frankrijk op Mixed Relay: “Heel indrukwekkend op zo’n parcours”

Halverwege lagen de Fransen nog achter op de Italianen, maar uiteindelijk wonnen ze toch de Mixed Relay op de EK in Drenthe. Het waren de vrouwen die het verschil maakten. “Inderdaad, we wisten dat we een heel sterk vrouwenteam hadden”, zei Benjamin Thomas – onderdeel van het mannenteam – in het flashinterview na afloop.

“Het doel was om hen in de juiste situatie te brengen”, aldus Thomas, die samen met Rémi Cavagna en Bruno Armirail het mannendrietal vormde. De vrouwenploeg bestond uit Juliette Labous, Cédrine Kerbaol en Audrey Cordon-Ragot. “Ze deden het fantastisch. Ze pakten zo’n 25 seconden terug. Op zo’n parcours is dat heel indrukwekkend.”

“Het was een speciaal parcours. Met mijn achtergrond in de teamachtervolging op de baan weet ik dat dit een heel specifieke inspanning is. Je moet heel gefocust zijn op je positie en het gegroepeerd rijden. We zijn heel blij. Het was ongeveer hetzelfde team als bij het WK, nu was ik er ook bij. Het is ongelofelijk. We beseffen het nog niet helemaal.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 september 2023 17:14
Tis jammer dat Nederland het tijdrijden zo laat verslonzen, we stellen niet meer zoveel voor
    21 september 2023 18:18
    Vroeger waren het in deze discipline de Nederlandse vrouwen die het goud binnenhaalden. De mannen kwamen met anderhalve minuut achterstand aan de streep, maar begonnen elkaar al wel te feliciteren met goud, omdat ze zeker waren dat de vrouwen twee minuten konden goedmaken op de concurrentie. Nou ja, concurrentie was er niet, want Nederland was toen het enige land met drie (en zelfs meer) goede tijdrijdsters. Andere landen prezen zich al gelukkig als ze er twee op niveau aan de start konden krijgen.
    Die tijden komen niet meer terug, de rest van de wereld heeft niet stilgezeten.
    21 september 2023 18:20
    Klassementrenners hebben we ook al niet meer. Onze sprinters bakken er niet veel meer van. Rittenkapers idem dito. Eigenlijk hebben we alleen nog Mathieu en Wout.

Reacties zijn gesloten.