Vroege vluchter Tolhoek: “Ik wilde op mijn verjaardag wat laten zien”

donderdag 29 april 2021 om 19:08
Vroege vluchter Tolhoek: “Ik wilde op mijn verjaardag wat laten zien”

foto: Cor Vos

Antwan Tolhoek koos vandaag voor de aanval tijdens de tweede rit-in-lijn van de Ronde van Romandië. Op zijn zevenentwintigste verjaardag zat de Zeeuw van Jumbo-Visma mee in de ontsnapping van de dag.

Tolhoek trok in de etappe door de Jura, met onderweg zes gecategoriseerde beklimmingen, vroeg ten aanval en kreeg vijf renners met zich mee. De zes koplopers kregen onderweg echter weinig ruimte en uiteindelijk besloot Tolhoek als eerste de handdoek te gooien. De ritzege ging uiteindelijk naar Sonny Colbrelli, voor Patrick Bevin en Marc Hirschi.

“We hadden van te voren een plan bedacht waarin ik de vooruitgeschoven man was om mee te zitten in een kopgroep”, begint Tolhoek zijn relaas. “Dat is ook gelukt. Ik wilde op mijn verjaardag wat laten zien. Dat was het doel. Het was een sterke kopgroep. Je weet dat INEOS Grenadiers vaker een kopgroep laat rijden, zoals in Catalonië. Dus je weet maar nooit.”

Genieten 
“Helaas kregen we die ruimte niet. Desondanks heb ik echt genoten van deze etappe”, aldus Tolhoek. Ploegleider Jan Boven vult aan: “INEOS Grenadiers reed vanaf het begin een hoog tempo. Dat, in combinatie met de vele hoogtemeters, maakte het een zware etappe. Op het einde was het dan ook voornamelijk een afvalkoers.”

“De ploeg heeft het plan goed uitgevoerd. Antwan zat mee in de vlucht en Sepp (Kuss, red.) en Steven (Kruijswijk, red.) zaten op het einde goed mee en staan nog prima in het klassement.” Kuss en Kruijswijk verloren vandaag geen tijd en staan er nog altijd goed voor in het klassement.

Dit artikel delen:

3 Reacties

EricV 29 april 2021 om 20:31

Gefeliciteerd mun jong

Bikeslave54 29 april 2021 om 23:32

Gefeliciteerd, en met die mislukte ontsnapping teer je het hele jaar op.

vanSpringel 30 april 2021 om 11:04

Alsnog gefeliciteerd Antwan. Op die manier geef je toch een bijzondere herinnering in je leven. Mooie dag in een prachtig landschap. Op je ouwe dag nog een keer dezelfde route rijden maar dan aan 20km/h en nagenieten.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair