Jumbo-Visma is vroeg in de openingsetappe van de Tour de Wallonie een renner kwijtgeraakt. De jonge sprinter Olav Kooij heeft de wedstrijd na ruim twee uur verlaten vanwege ziekte. Deceuninck-Quick-Step moet verder zonder Pieter Serry, die betrokken was bij een valpartij.
De 19-jarige Kooij rijdt in Wallonië zijn eerste wedstrijd sinds het NK wielrennen, waar hij zevende wist te worden. In de Belgische rittenkoers stond ‘het Jachtluipaard van Numansdorp’ onder meer aan de start met een andere sprinter, Dylan Groenewegen, en Nederlands kampioen Timo Roosen.
Pieter Serry heeft ook al opgegeven in de Tour de Wallonie. Zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step laat weten dat dit het gevolg is van een valpartij. De schade bij Serry is ook nog niet bekend. Eerder in de rit werd ook al de opgave van Lorrenzo Manzin (TotalEnergies) gemeld.
Unfortunately @KooijOlav has abandoned the @tourdewallonie due to illness.
Get well soon Olav! 💪
— Team Jumbo-Visma cycling (@JumboVismaRoad) July 20, 2021
11 Reacties
Jammer maar dat kan gebeuren.
Mijn achterdochtige ikke denkt dat het ook iets anders kan zijn. Maar zelf hoop ik dat het is wat het is.
Corona of doping? Want het laatste is veel achterdochtiger dan het eerste…
Wanneer je gedachten regelmatig naar vergezochte verklaringen gaan, terwijl er een hele logische voor handen is, twijfel je er dan op een gegeven moment zelf ook niet aan dat dat eerste dan is wat je eigenlijk zou willen dat het is? Geloof best dat je hoopt dat het gewoon is wat het is, maar mijn achterdochtige ikke denkt bij dit soort berichten altijd dat het ook andersom kan zijn.
Als je A zegt moet je ook B zeggen, anders moet je geen ongefundeerde ballonnetjes oplaten.
Beetje vreemd om te starten aan een rittenkoers terwijl je ziek bent, maar langs de andere kant moet een last-minute vervanger ook moeilijker zijn te regelen.
Van Wilder zit nog bij DSM, toch? …
Dat gebeurt wel vaker hoor. Teams die niet met een volledige ploeg aan de start verschijnen, moeten namelijk een boete betalen.
‘het Jachtluipaard van Numansdorp’, aldus niemand, ooit.
Kap toch met die domme geforceerde bijnamen.
Deze door verder niemand gebruikte bijnaam is inderdaad ongekend treurig.
Inderdaad. Die bijnaam moet hij wel verdienen. En voorlopig kan hij niet mee.