Vrije kans Timo Roosen in massasprints Tour Down Under

vrijdag 17 januari 2020 om 15:21
Vrije kans Timo Roosen in massasprints Tour Down Under

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn rolverdeling voor de Tour Down Under uit de doeken gedaan. George Bennett is de kopman in de Australische rittenkoers, terwijl Timo Roosen een vrije rol krijgt in de massasprints.

Jumbo-Visma is klaar voor de start, zegt ploegleider Addy Engels. “Tijdens het criterium van zondag kunnen de renners weer even wennen aan het rijden in het peloton.” Twee dagen na de Schwalbe Classic gaat het dan om het echie als de Tour Down Under begint. “George Bennett gaat als kopman van start. We willen met hem scoren in het klassement.”

Engels verwacht dat de ritten van donderdag en zondag beslissend zijn. “Etappe drie eindigt met een korte steile klim van anderhalve kilometer naar Paracombe. Willunga Hill gaat in de laatste etappe volgens de traditie het klassement helemaal vormen. We moeten attent zijn en onze renners voor het klassement altijd van voren zien te houden.”

Timo Roosen
Timo Roosen, die werd opgeroepen als vervanger voor Tom Leezer, mag voor zijn eigen kans gaan in de sprint. Engels: “De oplopende finish in Stirling zou hem op papier het beste moeten liggen. Timo krijgt een vrije rol in de massasprints. Taco van der Hoorn kan hem assisteren bij de lead-out.”

De Schwalbe Classic, een criterium door Adelaide, wordt verreden op 19 januari. De Tour Down Under begint twee dagen later op 21 januari en duurt tot en met 26 januari.

Selectie Jumbo-Visma voor Tour Down Under 2020
flag-nz George Bennett
flag-au Chris Harper
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Antwan Tolhoek

Dit artikel delen:

16 Reacties

Vinyakke 17 januari 2020 om 15:34

Ik laatste instantie opgeroepen als vervanger en dat het speerpunt worden in de sprints. Ok dan, als een verre ereplaats je kan interesseren…

Massimo Bataille 17 januari 2020 om 15:42

Hoe kan je het beter verwoorden?
Kom maar snel eventjes voor niets meerijden in Australië, want we moeten toch met 6 starten in de TDU?

Vinyakke 17 januari 2020 om 15:58

Andere renners maken er een doel van. Zit zo vroeg op het seizoen dat ik het vreemd zou vinden dat je last-minute toch de vorm te pakken kan krijgen om mee te bikkelen. Zou tevreden mogen zijn als hij kan volgen toch!?

tendam 17 januari 2020 om 16:32

@vinyakke
Alsof hij daar zonder training verschijnt… overdrijf niet zo man.

Derierre de la course 17 januari 2020 om 21:02

Heeft er best een tijd uit gelegen dus volgens mij is hij juist wel gemotiveerd om te koersen.

Bikeage 17 januari 2020 om 15:41

Ik neem aan dat Ewan ook start Down Under? Succes dan maar Timo! :)

Thoin 17 januari 2020 om 16:25

Ewan-Bennett-Viviani
Nizzolo-Halvorsen-Dainese-Greipel-Philipsen-Impey-Sarreau
Sajnok-Laas-Lawless

Derierre de la course 17 januari 2020 om 21:03

Het ging juist om de sprints licht bergop daar is Roosen best goed in hoor.

tendam 17 januari 2020 om 15:44

In de pure massasprints gaat Roosen inderdaad weinig klaarspelen, maar die rit naar Stirling moet hem wel liggen, zoals Engels al aangeeft. Ik ben eerder verbaasd dat Bennett de enige klassementsman is, die heeft een hekel aan Willunga en rijdt er ook nooit goed.

hartstikkebedankt 17 januari 2020 om 15:53

Zou Tolhoek toch moeten liggen wellicht voor een top-10 zelfs in dit deelnemersveld

madeinstars 17 januari 2020 om 16:03

Tolhoek inderdaad en Chris Harper kan ook goed klimmen en heeft al redelijke vorm getoond.

KnightBiker 17 januari 2020 om 17:20

Willunga Hill is dan ook absoluut geen buitencategorie col. voor sommige explosieve klimmende renners is het net lag genoeg om een verschil te maken, maar stijl is het niet en erg hoog is het ook niet. (niet voor niets ook dat Daryl Impey de TDU kan winnen, de TDU is gewoon niet moeilijk genoeg voor echte klassements renners)
Het is wel een heel mooi landschap en parcours maar een deel van de koers word ook doodgeslagen door hoge temperaturen, ploegen die kunnen controleren en een wedstrijd organisatie die wil dat het spannend blijft to de laatste dag door finales te bouwen waar pas op het laatste moment het verschil gemaakt kan worden.

Jan Blokland 17 januari 2020 om 15:56

Het is natuurlijk altijd lastig inschatten zo’n eerste confrontatie. Wie is goed en wie is nog in opbouw?

Jotto-Lumbo 17 januari 2020 om 16:02

Is het ribbenprobleem van Bennett opgelost?

ghostwriter 17 januari 2020 om 17:24

Hij heeft drie van zijn onderste ribben laten verwijderen en in theorie zou dat het probleem moeten oplossen. Deze onderste ribben (waarvan je er vier hebt) worden 'floating ribs' genoemd omdat ze (in tegenstelling tot de andere ribben) aan de voorkant niet door kraakbeen aan de sternum vastzitten. Doordat ze alleen aan de ruggengraat vastzitten zit er meer beweging in deze ribben dan in de andere ribben. Bij sommige mensen zit er meer beweging in deze ribben dan normaal is (die wordt 'slipping rib syndrome' genoemd). Dit zou bij Bennett het geval zijn geweest en als dat daadwerkelijk de oorzaak van de steken in zijn buik en zij was zou dat probleem nu dus zijn opgelost. Ik heb een vriend die zijn floating ribben heeft laten verwijderen omdat hij zelfs na een half uur aan lichte sport oefeningen al enorme steken in zijn zij kreeg. Bij hem was het probleem na zijn operatie ook daadwerkelijk opgelost.

Yeez 17 januari 2020 om 16:06

Bennett en willunga is een slecht huwelijk. Tolhoek zie ik ver komen. Harper mag mij verrassen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair