Voorzitter Veiligheidsregio over doorgaan Amstel Gold Race: “We zijn er bijna uit”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 september 2020 om 08:44

Voorzitter Veiligheidsregio over doorgaan Amstel Gold Race: “We zijn er bijna uit”

Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, is optimistisch over het doorgaan van de Amstel Gold Race.

Penn-te Strake heeft de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met de organisatie, vertelt ze in het L1-programma L1mburg Centraal. “We zijn er bijna uit, maar er moeten nog dingen worden uitgezocht. Het probleem is dat de klassieke Amstel Gold Race zó lang is en zoveel kilometers heeft, dat het ondoenlijk is om er zeker van te zijn dat er geen mensen komen. De organisatie is top en roept op om vooral niet te komen. Maar we moeten zoeken naar wat er wel mogelijk is.”

In eerste instantie was het de bedoeling dat deze week duidelijk zou worden of de Nederlandse heuvelklassieker door kan gaan, maar het definitieve besluit is vooralsnog uitgesteld. “Door de huidige situatie met Covid-19 is de besluitvorming rondom de vergunningverlening van de Amstel Gold Race 2020 complexer dan voorheen”, liet organisator Roy Packbier weten aan de Limburgse omroep. “Een definitief besluit volgt naar verwachting volgende week.”

De Amstel Gold Race staat gepland voor zaterdag 10 oktober.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 september 2020 09:36
Dat oproepen van niet te komen is een schijnmaatregel. Het gedrag bij het voetjebal bewees afgelopen weken dat dit niets oplevert. Als het onmogelijk om het parkoers hermetisch af te sluiten dan annuleren gezien de grote toeloop en druk in de ziekenhuizen die er momenteel weer is.
    26 september 2020 11:10
    Welnee. T ziet er alleen slecht uit op tv, maar op zichzelf zou je best langs de weg kunnen staan. Met een busje met vrienden daarnaartoe en achteraf in een café zitten zuipen en lallen, dát is vooral het probleem wat betreft besmettingen.
26 september 2020 09:37
Als ze zo doorgaan met de beslis datum blijven uitstellen, is de AGR al vereden voor er een beslissing is.
    26 september 2020 10:46
    Ze willen gewoon nog even aankijken hoe de besmettingen de komende periode gaan lopen voordat ze de definitieve beslissing maken. Ga er maar vanuit dat het 99% doorgaat, tenzij er een gigantische opleving is van corona gevallen. Er kan in 14 dagen nog veel gebeuren.
26 september 2020 11:08
Roy Packbier. Natuurlijk word je dan organisator van de Amstel Gold race.
26 september 2020 11:55
Er zullen altijd mensen langs de weg staan kijken, er wonen namelijk mensen langs die wegen en in de nabijheid van die wegen waar de koers over gereden wordt. Als er 3 weken in Frankrijk gekoerst kan worden met het Veruit grootste evenement in wielrennen als de Tour, zou het in een grote eendaagse koers hier niet mogen...Bovendien is besmettingskans buiten nihil, als je je gewoon wat verdiept in deze Covid19 materie in plaats van de mainstreet media te volgen.
Zou wel weer typisch zijn als het in landen als Spanje, Italie en Frankrijk wel kan en hier een Amstel Gold Race niet zou mogen door beslissing van de Overheid. Ze hebben Een prachtig uitgewerkt plan liggen, maar de Overheid moet er weer 100 x over nadenken..
Hopelijk gaat het gewoon door...
26 september 2020 12:15
Is het niet zo dat uitstel afstel is

Reacties zijn gesloten.