Oud-renner Balagué overleden, Hardy breekt sleutelbeen

vrijdag 19 februari 2021 om 20:00
Oud-renner Balagué overleden, Hardy breekt sleutelbeen

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over voormalig wielrenner Luis Balagué en Romain Hardy.

Voormalig wielrenner Luis Balagué overleden

Voormalig wielrenner Luis Balagué is overleden. De Spanjaard werd 76 jaar oud. Balagué reed in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw voor grote ploegen als Bic en Teka en was een gewaardeerde knecht voor wielergrootheden Jacques Anquetil en Luis Ocaña.

Luis Balagué werd prof in 1969 in het tenue van Bic en moest acht jaar later zijn fiets aan de wilgen hangen. De Spanjaard reed in zijn carrière vooral in dienst van Anquetil en Ocaña, maar mocht af en toe ook voor eigen kans gaan. Zo won hij in 1972 een etappe in de Vuelta a España na een solo van bijna 260 kilometer.

Op zijn bescheiden erelijst prijken ook ritzeges in de Vuelta a los Valles Mineros en de Vuelta a la Rioja, twee rittenkoersen die inmiddels zijn verdwenen op de wielerkalender. Hij reed in totaal zeven keer de Vuelta, vier keer de Tour de France én één keer de Giro d’Italia. Balagué werd een keer achtste en tiende in zijn thuisronde.


Update – Romain Hardy breekt sleutelbeen

Voor Romain Hardy heeft de Tour des Alpes Maritimes et du Var nog geen dag geduurd. In de openingsetappe naar Gourdon kwam de renner van Arkéa Samsic ten val, waarna hij de strijd voortijdig moest staken. Uit onderzoek bleek dat hij zijn rechtersleutelbeen had gebroken. Ook had hij letsel aan zijn linkerzij. Voor Hardy was dit pas zijn tweede koers van het seizoen; eind januari kwam hij al in actie tijdens de Clàssica Comunitat Valenciana 1969.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 19 februari 2021 om 11:11

Gewaardeerde knecht van Anquetil is een beetje overdreven. Jacques reed zijn laatste jaar samen met hem. Zal dus in de ronde van het Baskenland goed werk hebben verricht. Dat was de enige zege van Anquetil in dat jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair