Voormalig ploegmaat haalt zwaar uit naar Contador

maandag 31 januari 2011 om 20:12

Dat Alberto Contador weigert zich neer te leggen bij het voorstel tot een eenjarige schorsing dat de Spaanse wielerbond hem deed, is bij David Etxebarria niet in goeden aarde gevallen. Via Twitter verwijt hij zijn landgenoot en ex-ploegmaat hypocrisie.

Gisteren al kondigde Etxebarria aan dat zijn mening sommige mensen zou verbazen. Vanmorgen was het zover: “Alberto, je hebt het voortdurend over rechtvaardigheid, maar wanneer je er zélf mee te maken krijgt, schreeuw je dat je er niet in gelooft”, schreef hij.

Even later ging hij verder: “Wanneer ex-ploegmaats in het verleden om rechtvaardigheid vroegen maar ze niet kregen, zweeg je.” En nog even later: “En je klaagt maar over beschuldigingen in de pers, maar velen hebben het veel harder te verduren gekregen dan jij.”

“Nu verkondig je dat je niet gelooft in de dopingregels, maar toen je de ‘Rasmussen-Tour’ won, hield je gewoon je mond.” De harde conclusie luidt dan ook: “Je hebt klasse te over, en ik hoop zeker je terug te zien in het peloton. Maar kom nu niet schreeuwen als je voorheen gewoon zweeg.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair