Voorlopig groen licht voor NK veldrijden in Zaltbommel

woensdag 21 oktober 2020 om 11:04
Voorlopig groen licht voor NK veldrijden in Zaltbommel

© Cor Vos

De gemeente Zaltbommel heeft, samen met alle andere betrokken instanties, groen licht gegeven om de voorbereidingen op NK veldrijden voort te zetten. Wel wordt het evenement in aangepaste vorm afgewerkt: met minder categorieën op één dag (9 januari) en zonder publiek. Zaltbommel krijgt ook het NK 2022 toegewezen.

Aanvankelijk had de organisatie een ander NK veldrijden voor ogen: een driedaags event met veel toeschouwers langs de kant die voor een mooie ambiance konden zorgen.  “Uiteraard is de vorm waarin wij als Stichting het NK in januari gaan organiseren geheel niet in lijn met de ambitie en de insteek die wij vooraf nastreefden. De huidige situatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus dwingen ons aan te passen naar de tijdelijke nieuwe werkelijkheid”, aldus voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel.

“We gaan er – ons strikt houdend aan de geldende protocollen – een geslaagd NK van maken”, vervolgt Schimmer.  “In samenwerking met de Gemeente Zaltbommel en de Veiligheidsregio Gelderland Zuid is er een zeer gedetailleerd Covid-19 protocol opgesteld om het NK voor  iedereen veilig te laten verlopen. We zijn daarnaast verheugd dat in navolging van 2021 ook in 2022 het Nederlands Kampioenschap in Zaltbommel plaats vindt. Dan hopelijk wél als driedaags wielerfeest met alles erop en eraan.”

Doordat het NK in 2021 wordt teruggebracht naar een eendaags evenement wordt het programma aangepast. Uitsluitend de junioren (jongens en meisjes), de beloften (dames en heren) en als slotstuk de elite (dames en heren) strijden op 9 januari om het eremetaal in Zaltbommel.  Voor de resterende categorieën, (nieuwelingen, nieuweling-meisjes, amateurs/sportklasse en masters) wordt door de KNWU gezocht naar een andere organisatie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

FDJ 21 oktober 2020 om 13:18

Veldrijden, zeker een NK is natuurlijk prima achter gesloten deuren te organiseren. Voor crossen uit een klassement met entreegelden etc die heel belangrijk zijn wordt het lastiger dit jaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone