Voorbeschouwing: Giro 2010 etappe 11

woensdag 19 mei 2010 om 11:14

WielerFlits blikt in de maand mei drie weken lang elke dag vooruit op de Giro-etappe die op het programma staat. Het parcours en deelnemersveld lijken garant te staan voor een aantrekkelijke Giro. Hoe ziet het traject van morgen eruit en wie zijn de favorieten? Vandaag de elfde etappe, tussen Lucera en L’Aquila.

Parcours
De etappe van morgen is een eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in L’Aquila van vorig jaar. In de nacht van 5 op 6 april 2009 was deze plaats in de Abruzzen het epicentrum van een zware aarbeving van 6.3 op de schaal van richter.

Na een aantal vlakke etappes trekt het peloton morgen opnieuw de heuvels in. Vanuit startplaats Lucera gaat het vrijwel direct op en af.
WielerFlits
Bron: Gazzetta dello Sport

De elfde etappe is tevens de langste etappe van de Giro d’Italia 2010. Het peloton krijgt 262 heuvelachtige kilometers voor geschoven. Na 136 kilometer zijn er bergpunten te verdienen boven op de Rionero Sannitico. Deze berg uit de eerste categorie heeft een maximaal stijgingspercentage van 11% , met een totale lengte van tien kilometer. Op 45 kilometer van de finish doemt de Capo di Valle op. Ook op de top van deze tweede categorie berg zijn punten te verdienen.

Tenue
Bron: Gazzetta dello Sport

Favorieten
Wie de favorieten voor de dagwinst zijn morgen is lastig te voorspellen. De klassementsrenners kunnen zich – net als de etappe van gisteren – bemoeien met de overwinning. De vele heuvels in de route zijn waarschijnlijk te lastig voor de snelle mannen. Een overwinning van een etappekaper lijkt logischer.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair