Voorbeschouwing: de dertiende etappe
donderdag 17 juli 2008 om 22:44

Voorbeschouwing: de dertiende etappe

De renners zijn nu al weer bij de dertiende etappe aan beland. Dit is weer een ideale rit voor de sprinters, er zitten namelijk geen pittige obstakels in. Het zou misschien ook een kans kunnen zijn voor de vluchters, als de sprintersploegen niet willen werken. Dat niet willen werken zou best kunnen, aangezien de sprinters weten dat Cavendish gewoon de beste is.

Parcours
De rit van 182 kilometer gaat van Narbonne naar Nîmes, onderweg zijn drie colletjes van de vierde categorie te winnen. Het zou een zware rit kunnen worden, niet door de colletjes, maar door het weer. Ze rijden vandaag door de bakoven van Frankrijk heen. Dus dat wordt morgen veel drinken voor de renners.

Het is dus nog de vraag of de sprinters wel willen rijden, aangezien Cavendish in bloedvorm is. Een andere sprinter die steeds beter begint te rijden is Sebastian Chavanel, hij reed vandaag een goede sprint en werd tweede. Misschien is dit wel een etappe voor Terpstra, die aangaf het zeker te willen proberen. Het wordt dus afwachten morgen..

Onze tips:

**** Cavendish
*** Hushovd, Freire, Chavanel
** Steegmans, McEwen, Ciolek
* Duque, Chicci, Voigt, Terpstra

RIDE Magazine