‘Voor Pogacar en Vingegaard is de Tour de France nu al begonnen’

zondag 12 maart 2023 om 07:15
‘Voor Pogacar en Vingegaard is de Tour de France nu al begonnen’

foto: Cor Vos

Podcast

De stofwolken van de sterrati in Strade Bianche zijn nog nauwelijks neergedwarreld of het wielerpeloton raast alweer door in Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Beide deelnemersvelden zijn mooi verdeeld. In Italië vechten klassiekerspecialisten als Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Biniam Girmay en Tom Pidcock een fiks duel uit, in Frankrijk bekampen Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard elkaar. In de WielerFlits Podcast komen beiden ruim aan bod.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Parijs-Nice betekent voor Pogačar en Vingegaard een eerste weerzien in een rittenkoers sinds de Deen de Sloveen versloeg in de jongste Tour de France. Het is een eerste meetmoment en bij de eerste aankomst bergop was Pogačar de betere van de twee. Maxim en Youri bespreken welke lessen we hieruit moeten trekken en vooral ook wat het betekent voor later dit jaar.

“De Tour de France duurt normaal 21 etappes, maar voor beiden is die wedstrijd eigenlijk nu al begonnen”, legt Maxim uit. “Je ziet het ook terug in de programma’s van beide renners, maar ook die van Primož Roglič. Die veranderen steeds op het laatste moment. Ik denk dat het bewust bedoeld is om elkaar van de wijs te brengen.” 

Ook Youri sluit zich daarbij aan. “De psychologische oorlogsvoering is nu al begonnen. En met de eerste slag die Pogačar heeft geslagen – die letterlijk lachend in het wiel van Vingegaard zat – is hij toch al in het koppie van de Deen gekropen. Jumbo-Visma zal zeggen dat het pas maart is en slechts Parijs-Nice, maar er is werk aan de winkel. Een nadeel hoeft dit overigens niet te zijn.”

Ook staan de mannen uitgebreid stil bij het beulswerk van Mathieu van der Poel in Tirreno-Adriatico, het verstoppertje spelen van Wout van Aert en de vorm van Tom Pidcock, Julian Alaphilippe en Biniam Girmay. Daarnaast ploft ook RIDE Magazine op de deurmat, bespreken ze de stand in WielerFlits Ploegleider en behandelen ze ook de start van het Nederlandse seizoen.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

8 Reacties

josi 9 maart 2023 om 21:31
Quote:
“Je ziet het ook terug in de programma’s van beide renners, maar ook die van Primož Roglič. Die veranderen steeds op het laatste moment. Ik denk dat het bewust bedoeld is om elkaar van de wijs te brengen.”

Vingegaard heeft z’n programma toch helemaal niet gewijzigd? En hoe is een programmawijziging van Roglic nu psychologische oorlogvoering in de aanloop naar de Tour? Het lijkt me wat ver gezocht.

5
Kopinkas 10 maart 2023 om 00:39

Voor Jakobsen en Merlier is de Tour ook al begonnen!
Voor MVDP en WVA is de Ronde van Vlaanderen al begonnen!
De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen, maar Pogacar rijdt rond als een spetterend poffertje…

3
Mooie Sjors 10 maart 2023 om 11:04

En wat blijft er nog voor de rest over, flensjes?

0
Romāns Vainšteins 9 maart 2023 om 20:47

Mweuh, straks haken ze #[email protected] met de sturen in elkaar: nieuwe podcast.

0
Deo 9 maart 2023 om 22:51

Mwah werk aan de winkel.. Vingegaard rijdt beter rond dan ooit te voren in deze periode van het seizoen. Pogacar doet eigenlijk hetzelfde, maar lijkt echt alles te willen winnen. Ook de boni sprintjes halverwege de etappes. Veelvraat is leuk maar de grootste wedstrijden winnen gaat vaak makkelijker vanuit de luwte.

0
wheelie23 10 maart 2023 om 10:47

De grote Youri show is nu al begonnen ;)

0
Mystieke_Monnik 10 maart 2023 om 07:25

In de tijd van Armstrong begon de Tour met kerst. Tegenwoordig begint hij in augustus. Voor Remco is de Tour van 2024 begonnen in 2022.

-1
FeitenZijnFeiten 10 maart 2023 om 09:27

Remco en de Tour…geeuw !

2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone