VolkerWessels flirt met ProTeam-status: “Kans is 50-50 voor komend jaar”

dinsdag 26 april 2022 om 10:52
VolkerWessels flirt met ProTeam-status: “Kans is 50-50 voor komend jaar”

Maikel Zijlaard won de Dorpenomloop Rucphen - foto: Guido De Meyer

De kans bestaat dat VolkerWessels in 2023 al koerst op een ProTeam-licentie. De ambitie van het Nederlandse continentale team was al bekend en de plannen lagen er om in 2024 die stap omhoog te zetten, maar mogelijk gebeurt dat al een jaar eerder.

“We denken er serieus over na, maar ik kan nu nog niet zeggen welke kant het opgaat”, tekent CyclingOnline op uit de mond van Dinand van den Berg, de teammanager van VolkerWessels. “Zeg maar dat de kans 50-50 is dat we komend jaar een niveau hoger gaan rijden. Een niveau hoger is echt een flinke stap die je moet zetten. Financieel, maar ook organisatorisch.”

“Je verplicht jezelf ook op personeel en renners in dienst te nemen. Er is een budget van minimaal 2 tot 2,5 miljoen euro per jaar nodig, maar het kan ook veel meer zijn”, aldus Van den Berg. “Vast staat wel dat als we het doen, het voor meerdere seizoenen gaat zijn.”

Successen met Zijlaard en Vermeltfoort
VolkerWessels heeft dit seizoen al meerdere overwinningen geboekt in UCI-wedstrijden. Zo won Maikel Zijlaard de Dorpenomloop Rucphen en het eindklassement in Olympia’s Tour. Coen Vermeltfoort sprintte naar zeges in de Ronde van Normandië en de Tour du Loir et Cher, terwijl Roel van Sintmaartensdijk de beste was in de Omloop van de Braakman.

Met een eventuele stap naar ProTeam-niveau zou VolkerWessels in een gat springen dat Roompot een aantal jaar geleden achterliet binnen het Nederlandse wielrennen. Ook BEAT Cycling heeft het al enkele jaren over de ambitie om ProTeam te worden, maar dat is er tot op heden niet van gekomen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Dayer Quintana 26 april 2022 om 11:35

Zou alleen maar positief zijn en mooi voor het Nederlandse wielrennen. Met het wegvallen van Roompot is er inderdaad nooit een alternatief in de plaats gekomen.

Het aantal ProTeams ligt sowieso al een tijd heel laag, met het wegvallen van Gazprom zijn het er dit jaar nog 15 en dat terwijl er pakweg in 2016 nog 23 waren. In die categorie mag wel wat extra zuurstof komen.

platteprijs 26 april 2022 om 12:25

Het zou heel positief zijn, maar het ‘nieuws’ is wat opgeklopt. Het kan blijkbaar nog alle kanten op. Als er budget was gevonden, dan was er reden om een nieuwsbericht te schrijven.

Zwarte Panter 26 april 2022 om 12:29

Geld zou daar geen probleem mogen zijn

Oblomov 26 april 2022 om 12:34

Zou fantastisch zijn. Zoveel Nederlandse renners die prof zouden zijn als ze een Frans of Belgisch paspoort hadden, maar nu op continentaal niveau blijven steken. Ze moeten alleen niet die Tour de France obsessie hebben van Roompot. Je moet een sponsor hebben die er vrede mee heeft dat je primair gericht bent op wedstrijden op .pro en .1 niveau en dat wat je op WT-niveau laat zien hooguit mooi meegenomen is.

Het Nederlandse wielrennen zou zoveel beter af zijn met één echt op Nederlandse renners gericht World Tour team, daaronder één Pro-contintaal team en daaronder een paar continentale teams.

Geert Kroezen 26 april 2022 om 18:20

Een echt op NL gericht wt team komt er niet. De landsgrenzen vervagen in dit opzicht en succes is veel belangrijker. Met een goede doorstroming en die komt al meer via het development team is het mogelijk. Zie de Franse teams die genoeg aanwas hebben. Volkerwessels zou een perfecte plek kunnen zijn voor extra talent voor later DSM en Jumbo

Gerard Dekker 26 april 2022 om 12:59

Dan wordt het een soort van Mini Jumbo Visma.
Met hun bedrijf Reggeborgh hebben ze ook al een schaatsploeg.

Ik ben benieuwd

Zwarte Panter 26 april 2022 om 13:02

Maar er moet ook kwaliteit aan boord zijn om wat te laten zien…

Jens Voigt 27 april 2022 om 14:17

Ze hebben een ploeg die voor waaiers en kasseien best competitief is.

storm-biker 26 april 2022 om 13:11

Eerst zien dan geloven. De Rijke heeft hier ook jaren mee geschermd, net als Beat dat al een paar jaar doet. Vooral handig om renners aan te trekken, die daarmee hoop krijgen dat ze prof kunnen worden.

xistnc 26 april 2022 om 13:55

Bij VW investeren ‘we’ momenteel in herpositionering en branding, o.a. door een nieuw logo. Foeilelijk wat mij betreft, maar dat terzijde. Zo’n fase is natuurlijk bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld sportsponsoring.

Verweggistan 26 april 2022 om 17:41

Je kunt best een aardig ploegje maken met Nederlanders die nu goed rijden op conti niveau, een deel daarvan heeft ook al profervaring.

FDJ 26 april 2022 om 18:37

Zou mooi zijn. Je mist in Nederland wel echt een team als dit. Jonge renners die een tussenstap kunnen maken vanuit het continentale circuit en aangevuld met renners als bijv Elmar Reinders. Reinders is echt aan een goed seizoen bezig.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair