Volgende week beslissing over Amstel Gold Race

vrijdag 5 maart 2021 om 17:02
Volgende week beslissing over Amstel Gold Race

Koersdirecteur Leo van Vliet heeft aan WielerFlits aangegeven dat de beslissing over het wel of niet doorgaan van de Amstel Gold Race over het weekend is getild. “In de loop van de week horen we meer nieuws of we de Amstel Gold Race op zondag 18 april kunnen organiseren”, zo laat Van Vliet weten na een onderhoud met de Limburgse autoriteiten.

Het plan dat de organisatie heeft gepresenteerd is een editie zonder publiek en met een lokale omloop van ongeveer 18 kilometer tussen Valkenburg en Maastricht. Vorig jaar, toen de koers in oktober uiteindelijk werd afgelast, lag een dergelijk plan ook op tafel. Daar ging de veiligheidsregio destijds niet mee akkoord. Donderdag gaf Van Vliet tegenover BNR Radio aan dat hij meer dan hoopvol is.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Jaepa 5 maart 2021 om 18:00

Kom op zeg, gewoon rijden. Het zou echt te suf voor woorden zijn als in de hele wereld normaal profkoersen georganiseerd kunnen worden en hier nog steeds niet.

Murcia 5 maart 2021 om 18:10

Off topic: Op deze foto is Leo echt een wethouder Hekking. Een plek iets meer achter de winnaar had wel gemogen.
On topic: Rijden deze koers, in alle landen heeft de wedstrijdbubbel zich bewezen dus moet men over de koudwatervrees heen.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 18:22

Off topic : lekker Leo, ook wel verdiend om op dat podium te staan.
On topic : dikke kans dat ie er aan gaat, ik zie het gewoon niet gebeuren dat ze het aandurven.

vanSpringel 5 maart 2021 om 19:22

Ik zie het jammer genoeg met onze landskapiteins aan het roer ook niet doorgaan :-(

KennyKlimmen 5 maart 2021 om 18:58

Volkom k*t dat ze hier zo lang over doen. Een rondje van 18 km maal 12x is al surrogaat…. maar iig wat.

David Janssens 5 maart 2021 om 19:03

Een rondje 12x doen is een klassieker onwaardig, wat dat betreft kan het beter niet doorgaan. Maar Nederland slaat natuurlijk helemaal een modderfiguur als de hele koers niet doorgaat. Maar ja: het land wordt bestuurd door veiligheidsregio’s en andere clubs met “deskundigen” die louter uit angsthazen (die ook nog enkel van de aller slechtste scenarios uitgaan) bestaan. Dus waarschijnlijk gaan ze nu al geen toestemming voor een mooie lentedag in april geven. Helaas

FDJ 5 maart 2021 om 20:15

In Canada doen ze het al jaren en noemen ze het WT. Al ben ik het met je eens dat de hele koers met de kennis en ervaring in andere koersen gewoon door kan gaan.

Wheely 5 maart 2021 om 19:18

Ik ga er vanuit dat het gewoon doorgaat. Geen zin om pessimistisch te gaan lopen doen. Op naar de lente!

girardengo 5 maart 2021 om 19:20

Het kan nog steeds beide kanten op vallen. Er is nu veel meer druk om meer mogelijk te maken, en het kan veilig, dus wat is het probleem nog? Anderzijds, een klassieker in de vorm van een aantal ronden laten rijden, ik weet het niet, liever niet eigenlijk. Je wordt er geen monument mee.
PS Leo van Vliet midden op het podium, dat mag ook wel eens. Mathieu heeft er geen moeite mee;-)

Westfalen 5 maart 2021 om 19:24

Vreemd dat er in België niet moeilijk wordt gedaan, maar hier wel. Waarom de AGR niet rijden op een normaal parcours.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 19:35

Ik ben het er ook mee eens dat de vercanada’isering van het noodplan het elan vd koers doormidden hakt. Ik heb wel respect en begrip vh concept dat van Vliet duidelijk afstemt om de bibberende gemeentes en overheid. Het is goed vergelijkbaar met als mindere God eerder demarreren en hopen dat je aanhaken kan wanneer de groten achterop komen, een Kuznetsovje.

Hans Hoogvliet 5 maart 2021 om 20:15

Ik vrees dat de Nederlander zich weer gaat schikken naar het absurde beleid van “onze” halfzachte Rutte. Overal ter wereld wordt gekoerst, is ook prima verantwoord, maar Jut en Jul (Rutte en De Jonge) zouden de wereld wel eventjes vertellen dat zij verkeerd bezig zijn.

Koersen!

Chippen 5 maart 2021 om 20:58

ok, altijd hetzelfde rondje is saai, maar het is niet alsof de agr in normale omstandigheden zo veelzijdig is, dat zijn het ook 10 rondjes op dezelfde vierkante meter, alleen telkens door andere straatjes

Headlines

Materiaalzone

Populair