Vogel zet vraagtekens bij topvorm Britse baanploeg

dinsdag 16 augustus 2016 om 17:56
Vogel zet vraagtekens bij topvorm Britse baanploeg

Foto: Sirotti

Kristina Vogel, olympisch kampioene uit Duitsland, vindt de prestaties van de Britse baanrenners op zijn zachtst gezegd opvallend. De Britten hebben al vier gouden en twee zilveren medailles, terwijl ze in de afgelopen jaren op wereldkampioenschappen matig presteerden.

“Ik wil niets insinueren”, aldus Vogel op Sport1.de, “maar je kunt er vraagtekens bijzetten. Ze hebben hier allemaal een heel hoog niveau. Ik heb geen idee hoe ze dat doen.”

“Natuurlijk verbazen we  ons erover, ze waren eerst gedeeltelijk kanonnenvoer. Ik heb geen idee, misschien hebben ze drie jaar lang niet getraind. Maar ze moeten blijkbaar toch iéts goed doen”, concludeert Vogel, die deze week zelf brons heeft gewonnen bij de teamsprint.

Vorig jaar won Groot-Britannië op het wereldkampioenschap alleen drie zilveren medailles. De Britten eindigden toen als negende in de medaillespiegel.

Dit artikel delen:

42 Reacties

Koel 16 augustus 2016 om 17:58

kannenvoer = kanonnenvoer…
Ze is de enige niet die het "opmerkelijk" vindt, alleen kun je er weinig mee.

0
jooprioolpijp 16 augustus 2016 om 18:00

Niks insinueren maar wel vraagtekens zetten is natuurlijk b%llsh&t. Houd dan je mond. Wellicht is dit weer zo’n opmerking voor binnenlands gebruik, gezien de Duitse neurose m.b.t. doping en moeten we het vooral negeren.

0
hnac 16 augustus 2016 om 18:02

Het is ook verdacht: Team SKY, Britse baanrenners. Ik hoop dat het schoon gaat maar we weten het pas zeker over een jaar of 10.

0
RaketVuist 16 augustus 2016 om 18:02

Zou ook raar zijn als je er als land voor kiest om maar 1 keer in 4 jaar echt te pieken. Laatst was er toch ook een bericht over doperende Britten in de tour. Heb er niets meer over gehoord.

0
albertooo 16 augustus 2016 om 18:07

@Raketvuist
Afgelopen winter(?) kwam er naar buiten dat een Britse dopingdokter was ontmaskerd, bij wie onder andere Britse Tourrenners op bezoek gingen. Waarschijnlijk doel je daarop.

0
albertooo 16 augustus 2016 om 18:08

En ook op zijn minst toevallig dat Cav weer zijn beste niveau haalt, met behulp van trainingen met die Britse baanploeg in mei/juni.

0
Kingstown 16 augustus 2016 om 18:13

@Joop:

Misschien heb je het gemist, maar het openlijk beschuldigen van collega athleten of het insueren is vreselijk hip tijdens deze Spelen. Dat doen niet alleen Duitsers, maar zo ongeveer elke Nationaliteit. Kan me nog herinneren dat een paar Nederlandse Athletes het ook deden na de 10 kilometer bij de vrouwen. Of heerst er hier ook een collectieve neurose?

0
Fast Freddy 16 augustus 2016 om 18:21

Ik wil niks insinueren, maar ik vertrouw die Britten voor geen meter….

0
tendam 16 augustus 2016 om 18:42

Volgens mij krijgt die Britse baanploeg vele malen meer geld dan de concurrentie. Daar kun je doping van kopen, maar je kunt je voorbereiding ook dusdanig professionaliseren dat je niet bijster getalenteerde renners kunt laten winnen van grote talenten die het met een houtje-touwtje voorbereiding moeten doen.

0
Turtlehead 16 augustus 2016 om 18:50

Dit mag toch alleen in dat ene Forum-topic..? ;)
Goed dat ze dit uitspreekt, de sport is gebaat bij voortdurende discussie en verantwoording.

0
snoep de hond 16 augustus 2016 om 18:53

Het opmerkelijk zit hem wat mij betreft vooral in de sprintonderdelen. Op beide ploegenachtervolgingen en op het ominum bij de vrouwen hadden ze gewoon de topfavorieten aan de start.

Wat Skinner, Rebacca James & Katy Marchant hier echter laten zien is wat mij betreft duidelijk boven verwachting. Dat geldt in iets mindere mate voor Kenny. Die was een paar jaar onzichtbaar, maar op het WK dit jaar liet hij al wel zien terug op niveau te zijn.

Zoals eerder aangegeven op deze site hou ik het best voor mogelijk dat dit ook te maken zou kunnen hebben met materiaal, begeleiding, voorbereiding, beschikbare kennis (oftewel budget). GB steekt nu eenmaal ongelofelijk veel geld in deze discipline.

0
grootverzet 16 augustus 2016 om 18:57

Het valt wel erg op. Toen dit 1 keer in schaatsen gebeurde is de isu meteen maatregelen gaan nemen en in ndl ook meteen gezegd dat het gevaarlijk is voor de sport. Dus hebben ze kennis gedeeld.

Gaan die Britten dat doen. Die zijn geslotener dan een oester en gaan als een kip op een gouden ei op hun geheime formule zitten. Dus tijd voor UCI om iets te bedenken. Anders is er straks niemand meer die zich het lazerus wil werken in deze sport als het toch kansloos is. Einde baanwielersport dreigt dan.

0
DerEffe 16 augustus 2016 om 18:59

Ja, wie niet? En wanneer je als Brit bij het wielrennen en de atletiek niet op komt dagen bij je dopingcontroles is er ook niets aan ’t handje.

0
assen 16 augustus 2016 om 19:00

Tsja. De OS is het enige toernooi wat telt voor de Britten. Voor de rest… Als sporter zou ik het insinueren aan anderen overlaten. Het is gewoon niet-collegiaal en het toont een slechte verliezer.

0
schipperaar 16 augustus 2016 om 19:08

@tendam
Geld kan ook tegen je werken, van vliet had genoeg en miste misschien juist daardoor de ambitie like een raas, kneteman of lubberding die inzagen dat hard werken op de fiets minder zwaar was dan knielend op straat. Je grenzen steeds verleggen kan absoluut zonder die oppeppers, is gezonder en kost niks.Sommigen verdienen misschien juist te veel om zich nog te willen afbeulen, Lieuwe trainde nog slechts 9 uur per week al heeft dat waarschijnlijk ook andere oorzaken.
Jammer dat bij iedere dopingbeschuldiging weer 100derden reacties komen, misschien tijd om het te negeren, lost toch niks op.

0
Pavlov 16 augustus 2016 om 19:10

Goed bezig Vogel. Je bedenkingen uiten, dat moeten meer renners/atleten doen. Dat zal die mond-dicht-dopecultuur de nek omdraaien.

0
debarreman 16 augustus 2016 om 19:39

Zijn er Britse toptrainers actief in andere landen, zoals Franse coaches in China?
Dat vele geld dat ze hier in investeren, gebeurt natuurlijk ook in niet-olympische jaren, alleen dan zonder verschroeiende resultaten.

0
klootje kriekeljon 16 augustus 2016 om 19:52

Ik vind het prima dit artikel, maar snap er helemaal niets van redactie.. Waarom wordt er nu opeens incidenteel dit artikel gewijd aan doping-insinuaties? Terwijl jullie zelf onwrikbaar zijn als het gaat om praten over doping onder artikelen?

Heel vreemd.

0
xistnc 16 augustus 2016 om 20:00

Het getuigt van lef van Vogel om zich op deze manier te verbazen. Daar heeft ze als direct betrokkene natuurlijk het volste recht toe. Dat is natuurlijk heel iets anders dan obscure nobodies die met hun onderbuik te koop lopen.

0
Jungle Man 16 augustus 2016 om 20:08

Lijkt een beetje op de resulaten Van de Nederlandse schaatsploeg in Sotsji.

0
klootje kriekeljon 16 augustus 2016 om 20:09

Gaat het niet om Xistnc, heb het niet over wat wij nobodies allemaal voelen en denken.

Gaat er om dat er de afgelopen jaren heel wat legitieme aanleidingen waren om een artikel aan te besteden. Kijk deze week nog: een artikel over Leontien van Moorsel die stappen gaat nemen tegen Monique Knol maar geen artikel geschreven over de aanleiding, nl. de uitspraken van Knol. Daar valt dan niets over te lezen.

Daar gaat het mij om. Dit artikel komt echt totaal uit de lucht vallen en ik vraag me af waarom.

0
schipperaar 16 augustus 2016 om 20:14

@xistnc
Noem het lef zoals je wilt, niet insunieren maar wel vraagtekens stellen is natuurlijk exact hetzelfde. Blijkbaar doen ze “iets” goed, nee ze doen alles goed anders win je geen goud natuurlijk zoals wij hopelijk vanavond weer doen met fietsen, turnen en hokkie.
Zoals klootje al zei, wat de redactie bezielt om dit ongefundeerde beschuldiging te plaatsen is mij ook een raadsel.

0
Scotty 16 augustus 2016 om 20:20

@schipperaar zolang er mensen zijn die insinueren en vraagtekens plaatsen hetzelfde vinden, houdt de discussie natuurlijk op.

Dat Vogel vraagtekens plaatst is niet gek als je ziet wat de Britten op afgelopen WK presteerden. Vaak toch een goede graadmeter. Wielrennen is over het algemeeb ook geen sport waar vaak grote verrassingen voorkomen.

Deze vraagtekens kunnen overal op slaan, en inderdaad ook op dopinggerelateerde praktijken, maar ook op praktijken die wél toelaatbaar zijn maar nog onbekend bij de rest.

0
achtpuntzes 16 augustus 2016 om 20:28

tja, ik vind het ook maar raar. we mogen geen dopingbeschuldigingen uiten tenzij wielerflits ons de aanhef geeft. maar goed, ik vind het best als we het 'topic der verdachte renners' opheffen en voortaan onze bedenkingen in de nieuwsberichten bespreken.
@ xistnc:
Vogel is dan wel geen obscure nobody maar het zijn wel precies dezelfde onderbuikgevoelens van de al dan niet obscure nobody.
wel een leuke omschrijving trouwens van de gemiddelde wielerflitser. dat dan weer wel. :)

puur omdat het kan:
boehoe, vuile vieze gedopeerde droplullen die britten! ;)

0
vlek 16 augustus 2016 om 20:33

Vogel houdt zich volgens mij perfect aan de huisregels van wielerflits.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone