Vogel zet vraagtekens bij topvorm Britse baanploeg

dinsdag 16 augustus 2016 om 17:56
Vogel zet vraagtekens bij topvorm Britse baanploeg

Foto: Sirotti

Kristina Vogel, olympisch kampioene uit Duitsland, vindt de prestaties van de Britse baanrenners op zijn zachtst gezegd opvallend. De Britten hebben al vier gouden en twee zilveren medailles, terwijl ze in de afgelopen jaren op wereldkampioenschappen matig presteerden.

“Ik wil niets insinueren”, aldus Vogel op Sport1.de, “maar je kunt er vraagtekens bijzetten. Ze hebben hier allemaal een heel hoog niveau. Ik heb geen idee hoe ze dat doen.”

“Natuurlijk verbazen we  ons erover, ze waren eerst gedeeltelijk kanonnenvoer. Ik heb geen idee, misschien hebben ze drie jaar lang niet getraind. Maar ze moeten blijkbaar toch iéts goed doen”, concludeert Vogel, die deze week zelf brons heeft gewonnen bij de teamsprint.

Vorig jaar won Groot-Britannië op het wereldkampioenschap alleen drie zilveren medailles. De Britten eindigden toen als negende in de medaillespiegel.

Dit artikel delen:

42 Reacties

xistnc 16 augustus 2016 om 20:33

@8.6
Precies wat ik bedoel. Als jij iets vindt, is dat niet hetzelfde als wanneer Vogel iets vindt.

achtpuntzes 16 augustus 2016 om 20:40

@ xistnc:
ah, ik snap hem. ik mag mijn mening over wie ik verdenk niet ventileren, maar als vogel iemand of in dit geval een gehele nationale baanploeg verdenkt mag ik daar dan weer wel mijn mening over geven.

schipperaar 16 augustus 2016 om 20:46

@xistnc
Zolang topsportes zo naief zijn om te denken harder te gaan rijden met babyvoeding en jij 99% van wf obscure nobodies vindt zal er weinig veranderen natuurlijk.
Conditie koop je niet, daar moet je hard voor werken a la kramer, schippers, zonderland en noem maar op, mensen die trots zijn op hun lichaam en willen blijven en niet zeuren over materiaal.

NDI22 16 augustus 2016 om 20:46

Prima, mogen ze wat mij betreft vaker doen. Een aantal Britten heeft zich op de valreep geplaatst en die fietsen nu iedereen naar huis? Ik geloof wel in pieken maar dat geen enkel andere groep of land piekt en alle Britten wel? Op z’n minst twijfelachtig.

@Kingstown
Hip is het nog niet, het gebeurd tot zover alleen bij echt verdachte situaties. Natuurlijk is dat vrij subjectief, wat is verdacht en wat niet, maar wie kunnen dat beter inschatten dan de atleten zelf? In het geval van de 10km bij vrouwen atletiek haalt een vrouw uit een door de WADA verdacht land (anti doping agency rating – 0) in haar 2e 10km ooit 14 seconden van een oud wereldrecord af waar nog nooit iemand ook maar dichter dan 22 seconden bij in de buurt was gekomen. Dat wereldrecord was al tot stand gekomen met gebruik van doping. Atletiek is echt een bende waar alles jaren lang van alles weggemoffeld is.

aoyen 16 augustus 2016 om 21:34

Ik vind de prestaties van de Britten minder verdacht dan enkele in de tijdrit op de weg bij de mannen.

S-Works87 16 augustus 2016 om 22:10

Onderschat ook de fietsen niet, een goede vriend van mij (Race specialist) is afgelopen jaar bij Cervelo in Morzine geweest en daar is deze nieuwe T5 S voorgesteld, volgens Cervelo meetbaar (veel) sneller dan de Looks, om over de Koga’s niet te spreken. Hij heeft dat in eerste instantie voor kennis aangenomen, tot Rio 2016 ..

thorsen 16 augustus 2016 om 23:22

Ik vind het maar verdacht dat zij zomaar van die Britten wint op de sprint ;)

Romāns Vainšteins 16 augustus 2016 om 23:33

Klootje heeft gewoon gelijk, Albert’s geest waart hier rond, duidelijke sh*t

El Salvador 16 augustus 2016 om 23:56

Ik heb wel mijn twijfels over niet alleen de Britten!

montventoux 17 augustus 2016 om 00:09

Prima vergelijking die bij de NOS werd gemaakt (na een geweldige medaille voor Buchli, achter … een Engelsman): Britten op de wielerbaan zoals de Nederlanders in Sotsji op het ijs.

MDKIDW 17 augustus 2016 om 02:09

ach ja als je meer als $35 millioen!! te besteden hebt gespreid over 4 jaar kun je natuurlijk ook iets meer als natie. geen enkel ander land heeft dat budget voor hun track cycling. en ze hebben ook een vrij grote talenten poule waarin ze gericht naar talent scouten met specifieke talenten (dat doen ze trouwens over de gehele breedte met olympische sporten) . en alles draait bij die engelsen alleen maar om de olympische spelen, de rest kan ze niet zo heel erg veel schelen.

moa 17 augustus 2016 om 07:50

Iets anders. Waarom worden.voor de Britten de regels gebroken?

Froome – tour
Armistead – dopingcontrole
Cavendish – geen DQ op OS
Kenny – geen DQ op OS

roelieman2 17 augustus 2016 om 08:41

@moa
Geld, geld en nog eens geld. Sky pompt er veel geld in(zowel baan als weg wielrennen) en het is dus minder gewenst om iemand van hun te dqen en zo hun tegen de schenen te schoppen.

Spinergy 17 augustus 2016 om 09:25

Dat ze extreem hard rijden vind ik nog tot daar aan toe, maar dat regels niet voor hen gelden, vind ik veel erger.

Kosmonaut 17 augustus 2016 om 09:46

Laat ik het beestje maar gewoon bij de naam noemen. Ik ben het eens met Vogel eens en vind de Britse prestaties uiterst verdacht. Heb net eens de uitslagen van alle WK’s tussen Londen en Rio bekeken en tot afgelopen WK was het echt helemaal niks, uitgezonderd de vrouwen achtervolgingsploeg en Laura Trott (lekker wijf trouwens). Het kan, maar zoals iemand boven mij al zei, een aantal Britten hebben zich op de valreep geplaatst en rijden vervolgens iedereen naar huis ? Tja.

schipperaar 17 augustus 2016 om 12:26

Wat een kinnesinne, iemand gezien dat ligtlee met 1m85 en 90kg iets aan de zware kant was tov die Engelse. Bij schippers is het net andersom en jan en alleman praat alleen over geld.
Misschien wordt het tijd dat de nederlanders een dietist in dient nemen. Ook het gezicht van Kenny staat scherper dan van onze medaille kandidaat. Gewoon meer trainen dan eten dan pakken we ze over 4 jaar allemaal in.

DeGroteMolen 17 augustus 2016 om 19:30

Heeft Vogel iets meer dan een loze – uit frustratie gedane? – insinuatie? Zou het gewoon pieken op het juiste moment kunnen zijn in combinatie met ambitie en voldoende budget?

  • 1
  • 2